reklama
Asheara
I can't get no sleep.
Amelkowa - Pewnie myslalas, ze ja o KTG mowie. A ja mowie o zwyklej wizycie kontrolnej .. Nie mam, tak jak mowie, ostatnia wizyte mialam w pierwszy dzien 36 tygodnia, termin mam na 22 wrzesnia a wizyte na 27 wrzesnia :-(
cyniczna
Fanka BB :)
Ale dziwne... No, ale w sumie jak gin na urlopie... z tym, że powinien chyba podać Ci namiary na kogoś, do kogo mogłabyś pójść w jego zastępstwie.Amelkowa - Pewnie myslalas, ze ja o KTG mowie. A ja mowie o zwyklej wizycie kontrolnej .. Nie mam, tak jak mowie, ostatnia wizyte mialam w pierwszy dzien 36 tygodnia, termin mam na 22 wrzesnia a wizyte na 27 wrzesnia :-(
monisia1979
Asheara,Dziewczyny dobrze radzą
AbEjA
Mamy styczniowe 2007
Hej dziewczyny, my dziś też mieliśmy wizytę...
Z małą wszystko OK, jest duża, waży 2800. Zakładajac że do terminu mam jeszcze 6 tygodni to może przybrać nawet do 1-1,5 kg. Nie będziemy się umawiać na cc wcześniej, jeśli poród sam z siebie nie ruszy w 37-38 tc to potem młoda moze być za duża do sn w przypadku gdy pierwsza rodziłam przez CC. Zatem czekamy... piękny wielkolud... mam zdjecia z 4d, ale wstawie jutro dzis musze zegnac sie z mezem....
Z małą wszystko OK, jest duża, waży 2800. Zakładajac że do terminu mam jeszcze 6 tygodni to może przybrać nawet do 1-1,5 kg. Nie będziemy się umawiać na cc wcześniej, jeśli poród sam z siebie nie ruszy w 37-38 tc to potem młoda moze być za duża do sn w przypadku gdy pierwsza rodziłam przez CC. Zatem czekamy... piękny wielkolud... mam zdjecia z 4d, ale wstawie jutro dzis musze zegnac sie z mezem....
monisia1979
Abejo,to super,że mała taka duża i że wszystko o.k.
Ja dziś też mam wizytę u gina,mam nadzieję,że wszystko z Dzidzią dobrze:-).już się nie mogę doczekać
Ja dziś też mam wizytę u gina,mam nadzieję,że wszystko z Dzidzią dobrze:-).już się nie mogę doczekać
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Ja w pierwszej ciąży miałam jak Asheara, miałam wizytę dokładnie w 36tc a potem już, nie. Ale na tej wizycie okazało się, że mam termin wg USG 2 tygodnie wcześniej niż termin z @, mały zrobił się taki duży. Pamiętam, że wizytę miałam 11 kwietnia, termin miałam na 11 maja a on powiedział, że jak donoszę do 01.05 to żebym koniecznie zgłosiła się na ktg w szpitalu.
A tak to życzy mi wszystkiego najlepszego przy rozwiązaniu.
No i nie donosiłam do wizyt na ktg bo mały się 21.04 urodził.
Teraz zapisał mnie na 05.10 jeszcze na dodatkową wizytę ale dzidziuś sporo mniejszy na razie się zapowiada niż pierwszy.
A tak to życzy mi wszystkiego najlepszego przy rozwiązaniu.
No i nie donosiłam do wizyt na ktg bo mały się 21.04 urodził.
Teraz zapisał mnie na 05.10 jeszcze na dodatkową wizytę ale dzidziuś sporo mniejszy na razie się zapowiada niż pierwszy.
reklama
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Petinka zależy od przewidywalnej wielkości dziecka i warunków mamusi. Moja koleżanka jest bardzo duża ale ma coś z budową miednicy i obydwoje dzieci miała cesarki a dzieci miała malutkie ok 2500g.
Tak więc jeśli kobieta ma dużą i prawidłowo zbudowaną miednicę to lekarz może nie widzieć przeciwskazań do sn nawet przy bardzo dużym dziecku.
Wszystko zależy od przypadku i decyzji lekarza.
Tak więc jeśli kobieta ma dużą i prawidłowo zbudowaną miednicę to lekarz może nie widzieć przeciwskazań do sn nawet przy bardzo dużym dziecku.
Wszystko zależy od przypadku i decyzji lekarza.