reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Super dziewczynki, że wszystkie dzieciątka zdrowe i to najważniejsze, a urodzimy wczesniej czy później wszystkie.:-p
Ja wczoraj byłam na wizycie, następne juz będą co tydzień razem z KTG. lekarz powiedział, że dziecko ma bardzo nisko głowke i mocno napiera ale szyjka mocno trzyma. Poza tym mam powtórzyc wyniki moczu bo posiewy wyszły dobrze i prawdopodobnie miałam zanieczyszczona ostatnia próbkę.

reklama
Monisia to masz modelkę w domu :-). Krystian przy tym szczupły jest i nikt nie wierzy, że on tyle waży. Całych 20kg jeszcze nie waży zależnie od dnia tak 19,4kg-19,6kg mu się waga waha.
W sumie wg siatki centylowej wagę ma na 75 centylu a wzrost na 90-tym. Czyli jest w normie.

Nie modelkę,tylko chudzinę straszną:tak::tak::tak:.Niby je normalnie,ale ma niespożyte pokłady energii i chyba wszystko to co zje,to i spali.Nasza lekarka mówi,że to normalne,że niby po kim ma być gruba,ale mimo to często mnie ta jej waga w przeszłości niepokoiła:-:)-:)-(.Twój Krystian jest w normie,a z kolei nasza Córa wiecznie na najniższym centylu była,sama bym chciała,żeby nabrała masy trochę,ale widać taka już Jej natura...

monisia mi się wydaje, że lepiej jak dziecko drobne niż w drugą stronę ;-). Jeśli zdrowa jest i ma pełno energii to nie ma się co dziecka czepiać :-).

Nie modelkę,tylko chudzinę straszną:tak::tak::tak:.Niby je normalnie,ale ma niespożyte pokłady energii i chyba wszystko to co zje,to i spali.Nasza lekarka mówi,że to normalne,że niby po kim ma być gruba,ale mimo to często mnie ta jej waga w przeszłości niepokoiła:-:)-:)-(.Twój Krystian jest w normie,a z kolei nasza Córa wiecznie na najniższym centylu była,sama bym chciała,żeby nabrała masy trochę,ale widać taka już Jej natura...

ja w jej wieku ważyłam 21kg, a potem w okresie dorastania lekko się zaokrągliłam - w sensie że nie byłam już taka koścista. A teraz popatrz, w ciążę zaszłam, zdrowa jestem, apetyt mam ;-);-)

Nie,no ja wiem,że lepiej w tą stronę,żeby szczupła była,jak jest,a nie przy kości,bo otyłość wśród dzieci rośnie,a to niedobrze:tak::tak::tak:.Tylko w rodzinie i wśród znajpomych wkurza mnie takie gadanie typu:"O,Boże,a co Ona taka chuda?O,Matko,a Wy Ją karmicie wogóle?",albo"A Ją to pewnie wiatr nosi?":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Wkurza mnie to okropnie,za każdym razem,trzeba tłumaczyć,że ona tak ma i koniec:tak::tak::tak:

Monisia to współczuję nietaktownej rodzinki, mam nadzieję, że chociaż dziecku w oczy tak nie mówią.
Ja zawsze jak ktoś mi mówi, że mam szczupłe dziecko odpowiadam, że lepiej, że w tą stronę niż miałabym z nadwagą u czterolatka walczyć.

Jagoda-tak im właśnie mówię:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
Niestety zdarzało sie,że ktoś coś mówił przy Niej i potem Ona mnie pytała,czy to prawda,a ja Jej tłumaczyłam,że taka Jej uroda po prostu i ta odpowiedź Ją zadowalała:tak::tak::tak::tak:

No jak nie urok, to ...
Mojemu psiakowi zaczęła wypadać sierść na głowie. Pojechałam od razu do wet... i ma grzybice :szok::szok::szok: Mam go smarować w rękawiczkach. Tylko, że wcześniej był cały czas tulony i głaskany, więc jak miałabym coś złapać, to już to mam :-(

Izaa spokojnie..mój pies ma non stop jakieś wysypki..i inne sensacje..cóz urok boksiów :cool2: ale na mnie nic jeszcze nie przeszło..:no: tfu tfu..a smaruje go regularnie..bez rękawiczek..także spokojnie :tak:
a tak a propos (sorki, bo to nie to forum) co dajesz mu jesc?

reklama
Dziewczyny mam pytanie.

Od 3 dni mam bóle w podbrzuszu. Nie jest to ból ciągły, po prostu pobolewa. Nie zależy to od tego czy leżę, czy stoję. Czy któraś z Was miała coś podobnego i kontaktowała się ze swoim gin?
Niestety mój gin jest na urlopie i powiedział, że jakby coś to mam jechać do Szpitala. Nie uśmiecha mi się tam jechać, boję się, że będą chcieli mnie zostawić na obserwację.

Shenkoka
, niestety od kiedy przeprowadziliśmy się do Olsztyna poziom życia nam się pogorszył , więc od 1,5 roku je Chapi bądź Pedigree. Wcześniej był na Royalu. Teraz dostaje jeszcze puszki z "mokrym" pokarmem.

Ostatnia edycja:
Do góry