reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

reklama
Byliśmy dzisiaj na usg stawów biodrowych i ogólnym przeglądzie ortopedycznym (Szopka, dzięki za namiary na dr Sionka!). Piotruś jest prawidłowo i pięknie zbudowany :-) Nic niepokojącego nie ma, może się dalej swobodnie rozwijać :-)
Bardzo się cieszę - ulżyło mi, bo zaczęłam jakieś schizy łapać :zawstydzona/y: Teraz w piątek wizyta u pediatry i szczepienie - o ile ten kaszelek nie jest spowodowany zachłystaniem mlekiem...

Esia gratuluję zdrowych bioderek. Czyli byliście u dr Sionka na wizycie? Nam się spodobał i na kontrolę w 7 miesiącu też do niego pójdziemy.
Jeśli kaszel Piotruś ma tylko podczas lub po karmieniu to pewnie mleko nie trafia tam gdzie powinno, Czarek też tak ma zwłaszcza gdy ssie łapczywie, czyli prawie zawsze.

A my wczoraj zmieniliśmy poradnię i pediatrę i mamy nowe zalecenia co do podawania witamin: D - kropelkę dziennie, a jak dużo spacerujemy w pogodny dzień to można się obyć bez, no i mamy podawać po 2 krople witaminy K.
Na ulewanie pediatra nic nowego nie poradziła o czym bym nie słyszała i nie stosowała :no: Ale Misiek od dwóch dni pociąga smoka po karmieniu, plus dbamy o odbijanie i już mu się tak często i mocno nie ulewa i nie noskiem.

Nam też bardzo się spodobał - i też wybieramy się do niego na kontrolę w 7-mym miesiącu :-)
Kaszelek zdarza się raczej nie w okolicach jedzenia, ale mam wrażenie że jest to jednak związane z poleceniem "nie w tą dziurkę". No cóż - zobaczymy co powie jutro pediatra. My wciąż żadnych witamin nie podajemy :no:
A czemu zmieniliście lekarza? Przyczyny pozamerytoryczne?

Zauważyłam że do witamin każdy lekarz ma inne podejście. Mnie się wydaje że ta wit. D to taka konieczna nie jest, ale słucham pediatry i podaję.
Właściwie to nadal jesteśmy zapisani u pediatry w najbliższej nam przychodni, tak na wszelki wypadek, ale zamierzamy korzystać z Limu bo mamy tam zniżki na szczepionki no i większy wybór lekarzy.

No tak - rozumiem.
Właśnie podejście do podawania witamin mnie zastanawia... W wielu krajach Europy wcale się nie podaje, u nas całkiem sporo. No dziwnie to wygląda :confused2:

No wlasnie...w Angli wit D sie nie podaje,natomiast K to od razu po porodzie...w zastrzyku lub kropelki do picia (jednorazowa dawka)...

A my dziś byłyśmy u okulisty. Musiałyśmy sprawdzić, czy moja toksoplazmoza nie wpłynęła na wzrok Madzi. No i na szczęście wszystko jest ok. Miała robione badanie dna oka, więc kropelki poszły w ruch i darła się na całą przychodnię.:-:)-(Ma to chyba po mnie, ja też nie lubię badania wzroku.:crazy:

my po ortopedzie i wszystko jest super! nastepna wizyta pod koniec 4 miesiaca:p
moze okoliste jutro zaliczymy po szczepieniu,do ktorego nie wiem czy dojdzie bo troche gilow od pary dni frida wyciagam :( ale przeziebiony nie jest, o bylam u lekarza jak bylam u rodzicow - panika oczywiscie. co wy na katarek dawalyscie? bo ona mi polecila wlasnego mleka pare kropel do noska...

reklama
Sorga pierwsze słyszę o mleku do nosa, ja mam sterimar
szopka przypomniałaś mi o LIMie:tak: ja mam bezpłatne wizyty i niektóre badania czy zabiegi, a dla maluszka mogę wykupić pakiet (chyba 29 zł miesięcznie dla członków rodziny) bo mój zakład pracy ma podpisaną z nimi umowę. zapomniałam na śmierć. może tam potraktowaliby mnie poważniej, jak mam jakieś wątpliwości

Do góry