reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

reklama
O kurczę! My mamy termin tego szczepienia na po 28 lipca:dry:, a ja się pytam: gdzie ja wtedy będę?!!! NAD MORZEM :-):tak::tak::tak::-) Skonsultuję się z lekarzem i chyba po powrocie pójdziemy, chyba lepiej po niż przed, w razie jakiś powikłań.

U nas siostra powiedziała ze mamy przyjsc krótko po urodzinkach,urodzinki mamy za tydzien ale zobaczymy jak to bedzie bo dzis bylismy u lekarza bo Miki ma katar tak mocny jakiego jeszcze nie miał i pokasłuje.Juz jestem nerwowa zeby mu se nie rozwineło na cos gorszego.Pytałam sie lekarki bo dawało mi do myslenia, jak troche pochodzi i sie zmeczy to kaszle To Mnie Pocieszyła ze moze to by ASTMA:szok::no::-(jestem kuzwa przerazona to mało powiedziane.

gusia oby nie, trzymam kciuki. szczerze mówiąc też się obawiałam o to charczenie po zmęczeniu, że to ten kierunek:dry: póki co po serii syropów (w sumie mamy 4, jeden poszedł w odstawkę) jakoś lepiej, ale charczy dalej (z tym że już nie tak paskudnie i tak często) no i pediatra mówiła, że oskrzela i płuca czyste, a to od krtani:dry:

Niewiem czy szczepic mała teraz na swinke ,odre i różyczke ,pediatra napisała na maja a kalendarzyk 13-14mc. co sadzicie???
Zgodnie z kalendarzem szczepień, wykonuje się w 13-14 miesiącu. Dlatego ja zamierzam udać sie w miesiąc po urodzinach :-)
Odnośnie szczepień, czy któraś szczepi dziecko na OSPĘ?

Ja też zamierzam iść ok. miesiąc po urodzinach. Dobrze wypadnie, bo będzie przed wyjazdem i na tyle dużo przed, że jakby co zdąży się wygoić.

Iszatr, ja szczepię. Biorąc pod uwagę Magdy charakter ospa nie skończyłaby się ulgowo, bo ona zadrapałaby się na amen i potem chodziłaby z dziobami. Tak że decyzję o tym szczepieniu podjęliśmy już z pół roku temu. U nas to kosztuje 130 zł.

reklama
myślę, że nam póki co wystarczą pneumokoki (ze wzgl finansowych)
dziewczyny, jak wasze maluszki znosiły prevenar (jeśli szczepiłyście prevenarem)? chodzi mi o to, że nam wypadałaby pierwsza dawka ok 23 lipca a 27 wyjeżdżamy:-D:-):laugh2: i nie wiem, czy zaczekać do powrotu czy szczepić przed wyjazdem
tyle, że jak wrócimy znad morza, mamy zamiar od razu jechać do niemiec, a zaraz po powrocie Michał idzie do żłobka, więc przydałoby się go zaszczepić chyba jeszcze przed żłobkiem:confused:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry