reklama
Integral
Fanka BB :)
Właśnie wróciłam do gin. Jestem w 16 tyg a ona tylko sprawdziła cisnienie i pomacała brzuch. Tyle. Na ostatnim USG w 13tyg maluch sie tak wyginał że nie dało się go złapać i zbadać. Myślałam że zrobi mi Ktg albo cos. Zastanawiam się nadzmiana gin.
Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
Morela_87
chodzisz prywatnie czy na nfz?Właśnie wróciłam do gin. Jestem w 16 tyg a ona tylko sprawdziła cisnienie i pomacała brzuch. Tyle. Na ostatnim USG w 13tyg maluch sie tak wyginał że nie dało się go złapać i zbadać. Myślałam że zrobi mi Ktg albo cos. Zastanawiam się nadzmiana gin.
Integral
Morela_87
To może być ciężko trafić na dobrego niestety. Warto rozważyć chociaż z 2 wizyty prywatnie żeby sprawdzić czy z dzidzią jest wszystko ok.
Integral
Moze. . . Radziłam się mojej lekarz rodzinnej ale ona stanowczo mi odradziła kolejne usg bo to był już 3. Ja sie dobrze czuje nie mam w rodzinie przypadków upośledzenia. Pierwsza ciąża bez problemów. Sama nie wiem.
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Integral, na ktg jest stanowczo za wcześnie,ale co do usg, to rozumiem, że jesteś rozczarowana...
Nie wiem jak to jest, gdy jest wszystko ok, bo u mnie nigdy nie było i usg w moim przypadku mam na każdej wizycie, a nawet bywa, że częściej.
Jestem w 14t1d a usg miałam już chyba 7...
Pola, dla nas płeć nie ma znaczenia, a przy porodzie będzie niespodzianka :-)
Nie wiem jak to jest, gdy jest wszystko ok, bo u mnie nigdy nie było i usg w moim przypadku mam na każdej wizycie, a nawet bywa, że częściej.
Jestem w 14t1d a usg miałam już chyba 7...
Pola, dla nas płeć nie ma znaczenia, a przy porodzie będzie niespodzianka :-)
Moze. . . Radziłam się mojej lekarz rodzinnej ale ona stanowczo mi odradziła kolejne usg bo to był już 3. Ja sie dobrze czuje nie mam w rodzinie przypadków upośledzenia. Pierwsza ciąża bez problemów. Sama nie wiem.
Czemu odradziła?
Przeciez usg jest nieszkodliwe...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Integral
Podobno zalecenie trzech usg podczas ciaży jest optymalne. Wieksz ilość szkodzi bo to uderzenie ultradzwiękami. Tak mi mówilo kilka osób i lekarka w przychodni. Troche też czytalam na ten temat. Opinie są podzielone.