reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, badania, usg

reklama
Ewcia gratuluję udanej wizyty :*

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Właśnie wróciłam do gin. Jestem w 16 tyg a ona tylko sprawdziła cisnienie i pomacała brzuch. Tyle. Na ostatnim USG w 13tyg maluch sie tak wyginał że nie dało się go złapać i zbadać. Myślałam że zrobi mi Ktg albo cos. Zastanawiam się nadzmiana gin.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam do gin. Jestem w 16 tyg a ona tylko sprawdziła cisnienie i pomacała brzuch. Tyle. Na ostatnim USG w 13tyg maluch sie tak wyginał że nie dało się go złapać i zbadać. Myślałam że zrobi mi Ktg albo cos. Zastanawiam się nadzmiana gin.

chodzisz prywatnie czy na nfz?

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Moze. . . Radziłam się mojej lekarz rodzinnej ale ona stanowczo mi odradziła kolejne usg bo to był już 3. Ja sie dobrze czuje nie mam w rodzinie przypadków upośledzenia. Pierwsza ciąża bez problemów. Sama nie wiem.

Integral, na ktg jest stanowczo za wcześnie,ale co do usg, to rozumiem, że jesteś rozczarowana...
Nie wiem jak to jest, gdy jest wszystko ok, bo u mnie nigdy nie było i usg w moim przypadku mam na każdej wizycie, a nawet bywa, że częściej.
Jestem w 14t1d a usg miałam już chyba 7...

Pola, dla nas płeć nie ma znaczenia, a przy porodzie będzie niespodzianka :-)

Moze. . . Radziłam się mojej lekarz rodzinnej ale ona stanowczo mi odradziła kolejne usg bo to był już 3. Ja sie dobrze czuje nie mam w rodzinie przypadków upośledzenia. Pierwsza ciąża bez problemów. Sama nie wiem.

Czemu odradziła?
Przeciez usg jest nieszkodliwe...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Podobno zalecenie trzech usg podczas ciaży jest optymalne. Wieksz ilość szkodzi bo to uderzenie ultradzwiękami. Tak mi mówilo kilka osób i lekarka w przychodni. Troche też czytalam na ten temat. Opinie są podzielone.

Do góry