- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Chyba wszystkie musimy brać jakiś "żelazny preparat".
Dzidziolki wyciagają z nas ile się da! Ja też bedę sobie robiła badania na następną wizytę w lutym jak te moje szlachetne, czerwone krwinki wyglądaja. Czy nie ma jakiejś anemii. I niby je się mnóstwo owoców, warzyw i produktów zawierających wszystki potrzebne minerały i tak to wszystko mało! Mały organizm a tyle moze!
Najważniejsze Ewo, ze wszystko oki. Super i tak trzymać!!!!!
Dzidziolki wyciagają z nas ile się da! Ja też bedę sobie robiła badania na następną wizytę w lutym jak te moje szlachetne, czerwone krwinki wyglądaja. Czy nie ma jakiejś anemii. I niby je się mnóstwo owoców, warzyw i produktów zawierających wszystki potrzebne minerały i tak to wszystko mało! Mały organizm a tyle moze!
Najważniejsze Ewo, ze wszystko oki. Super i tak trzymać!!!!!
dori
Fanka BB :)
Tak więc wczoraj byłam na Usg w 32 tygodniu. Dzidzia odwrócona główką do dołu, pępowiny wokół szyi brak (na USG 3d w 22 tygodniu była owinięta wokół szyi) na szczęście mała się z niej wyplątała, waga ok 1800g. Poza tym wszystko w najlepszym porządku. Ale mi ulżyło po tej wizycie. Teraz tylko czekać do 2 kwietnia (trzeci raz potwierdziła się dokładnie ta sama data porodu).
No, Dori, twoja ciąża jest książkowa. Gratuluję. Mała nie jest już taka mała, można powiedzieć, że spora już z niej kobitka.
co do żelaza to rzeczywiście musimy wszystkie łykać. Nie wiem czy wiecie, ale po porodzie hemoglobina drastycznie spada i niekiedy podaje się kobitkom zastrzyki z żelazem (to się jakoś fachowo nazywa). Ja też łykam żelazo, ale tylko jedną tabletkę dziennie, oprócz tego jedna tabletka witaminek i jedna tabletka magnezu z witaminą B6.
co do żelaza to rzeczywiście musimy wszystkie łykać. Nie wiem czy wiecie, ale po porodzie hemoglobina drastycznie spada i niekiedy podaje się kobitkom zastrzyki z żelazem (to się jakoś fachowo nazywa). Ja też łykam żelazo, ale tylko jedną tabletkę dziennie, oprócz tego jedna tabletka witaminek i jedna tabletka magnezu z witaminą B6.
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
To może powinnam w szpitalu spytać o żelazo, bo ja do tej pory nie biorę. Dostarczam tylko to żelazo, które jest w Feminatalu. Wiem, że tak może być jak pisze Asia, że po porodzie może dojść do anemii a jeszcze po cesarce? Nie chcę być słaba i chcę karmić piersią a jak nie będę mogła?
Dori! super, że córa duża i zdrowa. To dobrze, że położenie główkowe, bo maluchy mają już coraz mniej miejsca i jak do 33tyg. sie nie przekręcą to CC... :-[ I te wieści o pępowinie... Rzeczywiście, nic tylko czekać do rozwiązania. Bardzo się cieszę! ;D
A ja dopiero 10 lutego coś będę wiedzieć a Wam to wogóle późno napiszę, bo dopiero jak wróce... Ach trudno, takie życie...
Dori! super, że córa duża i zdrowa. To dobrze, że położenie główkowe, bo maluchy mają już coraz mniej miejsca i jak do 33tyg. sie nie przekręcą to CC... :-[ I te wieści o pępowinie... Rzeczywiście, nic tylko czekać do rozwiązania. Bardzo się cieszę! ;D
A ja dopiero 10 lutego coś będę wiedzieć a Wam to wogóle późno napiszę, bo dopiero jak wróce... Ach trudno, takie życie...
czarownica
Fanka BB :)
ja tez biore dodatkowo zlezo raz dziennie no i prenatal caly czas
a dzij jade do dentysty! czy ktoras z was miala znieczulenie robione w cizy bo ja jakos nie jestem co tego przekonana i nei wiem co mam zrobic !
a dzij jade do dentysty! czy ktoras z was miala znieczulenie robione w cizy bo ja jakos nie jestem co tego przekonana i nei wiem co mam zrobic !
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.