reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

No i @ przyszła. W końcu...spóźniona 3 dni. Czekam na testy owu i za parę dni zaczynam nowe starania. Wszystkim majowym szczęściarom szczerze gratuluję i zazdroszczę :) chciałabym do was dołączyć po czerwcowym cyklu :)

reklama
Ulika zaciskam kciuki.
Mrówka działaj z testami. Moge Ci powiedziec jak to bylo u mnie. Moze to glupio zabrzmi ale wyszlam z zalozenia ze lepiej sie kilka miesiecy przygotowywac niz pozniej kilka miesiecy rozczarowywac. Ogolnie bylam pozytywnie nastawiona bo z corka zaszlam za pierwszym podejsciem wiec zakladalam ze i teraz tak bedzie. Aczkolwiek jak sie czlowiek naczyta o tych wszystkich niepowodzeniach to rozne mysli do glowy przychodza. Tak wiec przez te kilka miesiecy ja łykalam kilka suplementów na te wszystkie sluzy, troche witamin, moj M łykal na wzmocnienie plemników. Dodam ze oboje nie pijemy nie palimy, wiadomo drink czy piwko to nie picie ;) Obserwowalam cykl, uzywalam testow mierzylam tempke, udawalo mi sie dosyc dokladnie zaobserwowac moment owulacji, bylo to okolo 4-6 godz po pozytywnym tescie owulacyjnym. A testowalam nawet kilka razy dziennie od momentu kiedy pojawiala sie blada kreska na tescie aby ten moment piku LH (czyli pozytywnego testu owulacyjnego) wylapac dokladnie. Wiem tez ze plemniki potrzebuja kilku (4-6 godz) aby dojrzec w szyjce zanim rusza do jajeczka. Wiec zalozylam ze bedziemy dzialac wlasnie okolo 6 godz przed owulacja. No i jeszcze wiedz ze czeste sexy wzmacniaja plemniki ale zbyt czeste oslabiaja ;-) a wiec my wzmacnialismy co 3-4 dni i to z zabezpieczeniem a ten jeden zloty strzal byl dokladnie w dniu owulacji okolo 6 godzin wczesniej. Dodam ze ta wiedza pochodzi od Pirani z wątku "jak zaplanować plec" ona jest mega mądrą babką, polecam czytanie jej postów :tak: Ktos pomysli ze bez sensu plotę, ze dzieci powinny rodzic sie z milosci a nie z takiego planowania. A ja taka wlasnie mam nature planowacza, zycie mnie nauczylo ze jak sama o siebie nie zadbam i wszsytkiego dokladnie nie poukladam i nie zaplanuje to nikt mi tego nie da. A mojego meza kocham najbardziej na swiecie i sex z nim to prawdziwa przyjemnosc ;-) Wiem ze wiele kobiet ma problemy i chocby nie wiadomo jak planowaly i strzelaly nie wychodzi ale wiem tez ze wiele kobiet dlugo sie stara bo stara sie w niewlasciwym momencie, nasze organizmy sa tak rozne i sama wiem po sobie ze ta owulacja byla zawsze w innym dniu cyklu i o innych porach.
A wiec Mrowka zycze Ci aby kolejny cykl zaowocował fasolką &&&& powodzenia!

Elmo2 Moje Najserdeczniejsze Gratulacje!!!!!!! Pięknie Kochana!!! Bardzo się cieszę:) i trzymam kciuki za Twoją ciążę:)!!

Ni_Kusia Piękna betka:) Gratulacje!!! i również życzę spokojnej ciąży:)

Mrowkaa Głowa do góry, czerwiec będzie Twój:)

A ja dziewczyny niestety będę coraz mniej obecna....ale będę w miare możliwości czytać co tam u Was..tak to czasem bywa:) ale z całego serca trzymam kciuki za Wasze Staranka i za Wasze Ciąże:)

Elmo Gratuluje dwóch kreseczek, świetna wiadomość :-)

Ni_kusia
Śliczna betka, pozazdrościc;-)

Ja dziewczyny rzadko pisze, ale często Was czytam i jestem na bieżąco:tak: Mniej sie udzialam, bo jak wiecie nasze staranka odłożone są na lipiec, także narazie spokój, czekamy na NASZ miesiąc, którym mam nadzieje będzie właśnie lipiec:tak:

reklama
Do góry