reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Hej dziewczyny. Przepraszam ze tak rzadko zagladam ale korzystam na calego z dlugiego weekendu.
Moniqa czyli co to sa za daty? :-) Bo ja zaczynam starania w maju dokładnie nie wiem ale mysle ze owulka majowa bedzie okolo 26 maja wiec testowalabym okolo 10.06. Wpisz mnie na ta liste. Emocje rosna :-)
Anna moje gratulacje!
Delewarre jesli pozwolisz pokusze sie o interpretacje Twojego wykresu. Jesli test owu byl pozytywny juz 13 dc to dalsze testowanie nie ma wiekszego sensu. Jesli pik LH wystapil to to ze test jest pozytywny w kolejnych dniach wskazuje tylko i wylacznie na to ze bardzo powoli spada Ci LH. Ja stawialabym na skok juz 14 dc. 15 i 16 dc zapisalas temperature z godz. 4.00 co w porownaniu z wczesniejszymi pomiarami jest moim zdaniem temperatura zanizona. Ja kieruje sie taka zasada ze pomiar wykonuje zawsze o tej samej porze, gdyby sie tak zdazylo ze musialabym zmierzyc godz i czy dwie godz wczesniej to do pomiaru dodałabym zgodnie z zasadami 0,1 stopnia do kazdej godz co oznaczaloby ze temp u Ciebie w te dni bylaby jednak wyzsza. Myli mnie tylko ten rozciagliwy sluz w 15 dc :baffled: bo po owulce raczej sluz staje sie lepki i nierozciagliwy. Obserwuj dalej i dzialaj caly czas :tak:

Pozdrawiam!

reklama
Dziewczynki:) ja to chyba naprawdę tępa jestem jeśli chodzi o tempke... :/ teraz znów mi wyraźnie spadła a teoretycznie rozpoczynają się dni płodne...wrrr...wogóle tego nie kapuję...może mi ktoś pomoże mniej więcej sprecyzować jak w ciągu cyklu ta tempka się " zachowuje"??

Dominisia na moje oko wszystko jest ok. Teoretycznie w I fazie temperatura utrzymuje sie na nizszym poziomie, w trakcie owu nastepuje wyrazny spadek a pozniej skok temperetury ktory potwierdzi przebyta owulacje. Po tym skoku temperatura powinna utrzymywac sie juz na wyzszym poziomie (powtarzam teoretycznie). Dla kazdego ten poziom jest inny wiec nie powiem Ci ile wynosi nizsza a ile wyzsza temperatura. Zastanawia mnie tylko jedno, czy Ty aby napewno mierzysz temperature jeszcze przed wstaniem z lozka? Jesli tak to jak Ci sie udaje spac do 9 godziny mając 3,5 letnie dziecko??? :szok:

Testujemy:
06.05 - Anna2101 - test pozytywny!:))
14.05 - Katherinne
15.05 - Delewarre
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875
23.05 - Agaawa
25.05 - Tygryseczek
04.06 - Moniqaa

To i ja sie dopisuje. My spędziliśmy cudowny długi weekend w Kołobrzegu. Przyjechaliśmy tutaj we czwartek ok. 18 i cały czas świeci słonko. Dzisiaj opalalismy sie na płazy, mamy czerwone bazie od słonka i dekolty. Objedlismy sie rybami, ze szok. Mam dość na pól roku! I nastrój do robienia dzieciaczkow tez jest super, chodzimy razem za rączki jak dzieciaki. Więc mam nadzieje, ze teraz sie uda, bo zolnierzyki sa najodowane, a jajka zrelaksowane:)) jutro wracamy. Milego wieczoru!​

Dominisia na moje oko wszystko jest ok. Teoretycznie w I fazie temperatura utrzymuje sie na nizszym poziomie, w trakcie owu nastepuje wyrazny spadek a pozniej skok temperetury ktory potwierdzi przebyta owulacje. Po tym skoku temperatura powinna utrzymywac sie juz na wyzszym poziomie (powtarzam teoretycznie). Dla kazdego ten poziom jest inny wiec nie powiem Ci ile wynosi nizsza a ile wyzsza temperatura. Zastanawia mnie tylko jedno, czy Ty aby napewno mierzysz temperature jeszcze przed wstaniem z lozka? Jesli tak to jak Ci sie udaje spac do 9 godziny mając 3,5 letnie dziecko??? :szok:

Kochana...wiem, że to nieprawdopodobne ale tak, śpię do 9 czasem nawet do 10:)
I dokładnie przy 3, 5 letnim dziecku:)...hehe....długo to trwało zanim mały się nauczył:) tak długo spać:)...a i co najfajniejsze, że max. o 21 jest już znów w łóżku:).

I bardzo Dziękuję Ci za wyjaśnienie:)...bo ja to już zielona byłam z tego powodu...:) heh...no więc teoretycznie jest spadek...więc owu powinna byc coraz bliżej...zobaczymy co jutro będzie:)...

Testujemy:
14.05 - Katherinne
15.05 - Delewarre
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875
23.05 - Agaawa
25.05 - Tygryseczek
04.06 - Moniqaa

To i ja sie dopisuje. My spędziliśmy cudowny długi weekend w Kołobrzegu. Przyjechaliśmy tutaj we czwartek ok. 18 i cały czas świeci słonko. Dzisiaj opalalismy sie na płazy, mamy czerwone bazie od słonka i dekolty. Objedlismy sie rybami, ze szok. Mam dość na pól roku! I nastrój do robienia dzieciaczkow tez jest super, chodzimy razem za rączki jak dzieciaki. Więc mam nadzieje, ze teraz sie uda, bo zolnierzyki sa najodowane, a jajka zrelaksowane:)) jutro wracamy. Milego wieczoru!​

Aż zazdroszczę :)....super, ze odpoczeliście...:) a rączki są jak najbardziej wskazane by trzymać się za nie:) miłość, miłość i jeszcze raz miłość...najpiękniejsza nie tylko ta wyrażana słowami czy prezentami ale i gestami!!! :) Trzymamy kciuki za jajeczko i żołnierzyki:)

Elmo to daty testowań, albo planowe przyjścia @, czyli w sumie jedno i to samo :-D

Ja dziś cały dzień w drodze :happy2: Pogoda w końcu ładna :happy2:

Rano zrobiłam też badania na cytomelagię, więc mogę to odhaczyć z listy badań :-D teraz tylko czekam na wyniki :tak:

14.05 - Katherinne
15.05 - Delewarre
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875
23.05 - Agaawa
25.05 - Tygryseczek
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2

Elmo, dziękuję:biggrin2: Ja już się trochę poplątałam w tych moich pomiarach. Pierwszy raz mi się pokazały dwie kreski przez tyle dni, zawsze 1 dzień albo dwa, a póżniej coraz słabszy. No nic, moze to już faktycznie było. Sluz był w 14 i 15 dc ale możliwe, że błędnie go przyjęłam za rozciagliwy :tak: wymieszał się z żołnierzykami i wyszło co wyszło :biggrin2:

O właśnie zaznaczyłam ignorowanie temperatur na te dwa dni pomiarów o 4.00 rano i faktycznie pokazało mi owu 14-go dc :biggrin2: Elmo, dzieki :)

To ja już dzisiaj wezmę tego duphka, bo się tak czaiłam, żeby za wcześnie nie brać :)

14.05 - Katherinne
15.05 - Delewarre
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875
23.05 - Agaawa
25.05 - Tygryseczek
03.06 - Neta81
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2

reklama
Do góry