reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Hej Dziewczyny! :-)

Z góry przepraszam jeśli piszę w nieodpowiednim wątku...

Sytuacja u mnie wygląda tak. Dzisiaj mam 31 dzień cyklu. Dwa testy negatywne (27 dc i 30 dc), prolaktyna w normie (wczoraj odebrałam wynik). Badania robiłam, bo od tygodnia miałam problemy - było mi słabo i niedobrze. Lekarka zasugerowała ciążę, ale zgodnie z prawdą powiedziałam, że dzień wcześniej robiłam test i wyszedł negatywny. W styczniu odstawiłam hormony i od tego czasu @ miałam regularnie co 28-29 dni. Uwierzyłabym testom, ale okresu jak nie było, tak nie ma... Poza tym mam mdłości, jest mi słabo, jestem rozdrażniona :-(

Nie wiem, co o tym myśleć. Testy, które robiłam: Bobo test i Pink Test. Myślicie, że mimo negatywnych testów i tej prolaktyny (która w ewentualnej ciąży powinna urosnąć), to może być ciąża? Czy mój organizm płata figle i jest to zwykle rozregulowanie hormonalne?

reklama
Hej dziewczyny!

Witaj Qbasia - powodzonka zyczę ! &&!!

Babygg- dla pewności zrobiłabym beteHcg - wtedy masz 100% wiarygodności i nie będziesz sie łudzić, bo z testami jest różnie.

Ewka358 - wiem jak to jest , robi się wczesnie testy bo się myśli ze a moze pokaże już bladziocha! Trzymam kciuki za dwie tłuste krechy o terminie :)

Elmo2 no właśnie tempka stoi... Ja już nie wiem co jest grane... Wrócę z pracy koło 18 to zrobię test.
Jak będzie jedna kreska to nie wiem co o tym myśleć, a jak będą dwie...

Sandra
trzymam kciuki za wyniki bety &&&&&&&&

Qbasia witamy wśród nas. Są tu kobietki, które także długo się starają i też są na iui, więc pewnie któraś będzie umiała coś więcej doradzić. Ja mam nadzieję, że już niedługo się uda. :tak:

Agaawa normalnie na tyłek. W 9/10dpo nie miało prawa nic wyjść. Ja wiem, że ciężko się powstrzymać (bo sama tak ostatnio robiłam test) ale wytrzymaj jeszcze troszkę, bo się stresujesz niepotrzebnie jedną kreską (a przecież ona o niczym jeszcze nie świadczy).
Ewka a Ty normalnie jak Agaawa. 21dc i powiedz mi jeszcze, że cykle masz 30dniowe :-p
Trzymam za Was kciuki &&&&&&&&& - za kilka dni muszą być dwie krechy :tak:

Jejku, gdzies mi sie przewinely te dwa nicki, ale nigdy nie bylam przy okazji samej afery, dlatego nie kojarzylam. Stylu pisania tez nie kojarzylam. Zastanawiam sie tylko, po co ludzie tak robia? Po co wymyslaja niestworzone historie? W ogole tego nie moge pojac.

Mam nadzieje, ze dominisia wkrotce naprawi komputer i wroci do nas. Powiem Wam, ze jakos zadomowilam sie na tym watku i mi tu dobrze, mamy fajne towarzystwo. Na styczniowkach jakos sie nie moge wdrozyc :(

z tymi bolami podbrzusza jak na @ to jest to cos, co zaciazone dziewczyny czesto zglaszaja jako objaw. Ja sie troche martwie, bo w ogole nic nie czuje. W pierwszej ciazy czulam podbrzusze jeszcze przed @. Wiecznie cos tam 'cmilo' i od czasu do czasu ciagnelo. Teraz mam wrazenie, ze nic tam na dole sie nie dzieje. W ogole w obu ciazach, nawet tej drugiej krotkiej, mialam takie dziwne uczucie, jak jechalam namochodem i mnie kiwalo - mialam wrazenie, ze tam wszystko nie jest zwarte, ze porusza sie z kazdym wertepem i ze zaraz przez te wertrpy cos sie odklei. Pewnie to w glowie bardziej bylo, ale np.teraz tak nie mam.

Babygg, idz na badanie beta hcg, to Ci da jasna odpowiedz, czy ciaza, czy cos sie w cyklu pomieszalo. A obserwowalascykl i kojarzysz, kiedy mialas owulacje? Albo mierzysz moze temperature?

qbasia, witaj. Jak dlugo sie staracie? Mam nadzieje, zeby jak najszybciej sie udalo.

Qbasia witaj! Ja jestem tylko rok młodsza. My juz 4 rok sie staramy, teraz intensywnie, powoli zastanawiam sie nad inseminacja. Ale jeszcze nie dojrzałam. Na razie CLO biorę. Mam nadzieje, źr Cię forum podtrzyma na duchu i sie zaraz uda. &&&&&

katherinne - wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Ciocia Aga - wiedźma to wie! Bo to zaczarowane forum jest i wszyscy sobie trzymają szczere kciuki:)) ale swoją droga to mnie pocieszylas, ze nic Ci nie dolega. Bo u mnie dzisiaj prawie nie ma objawów. Cycki całkiem nie bolą, a bolały. Lekko jajnik cmi. Więc znowu straciłam nadzieje.

Moniqua - masz racje, klapa na doooope nam dać trzeba. Ale ze mną nie jest najgorzej, Ewka robiła test w 21 dc! To dopieromistrzostwo! Ja to chociaż miałam 25 dc:)):angry: Ewcia. - trzymam za nas kciuki&&&&:-D

Wybaczam Wam te testy, bo niedługo na mnie będziecie krzyczeć, że za wcześnie :tak:

No właśnie smutno tak bez Dominisi, fluidki miała nam rozsyłać :tak: No i ważniejsze, nie wiemy co u Niej :-(

Nasza lista, wzięłam ją odkopałam z kilku stron wcześniej (jednak nie wiem czy coś się nie zmieniło do tego czas). U mnie nadal nie ma owu (chyba) tak więc wnioskuję, że cykl będzie dłuższy i zmieniam datę.
|| 06.05 Anna2101, 14.05 Katherinne, 15.05 Delewarre,
21.05 Dominisia875
18.05 - Sandra_best
22.05 - Colormania
23.05 - Agaawa
24.05 - Waiting4beans
25.05 - Karola1989-21
26.05 - Ewka358
27.05 - ni_kusia
28.05 - Tygryseczek
28.05 - Mycha05
03.06 - Neta81
04.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2
11.06 - -kasieczek-
12.06 - Hai24

Katherinne, cyklu nie obserwowałam, nie mierzyłam temperatury. Owulację (wydaje mi się) miałam ok 5 maja. Przynajmniej tak mi wylicza program.

-kasieczek-, beta wbrew pozorom mi z synkiem nie wyszła w 28 dc. Dopiero około 36 dnia był wynik pozytywny.

Chyba jeszcze poczekam kilka dni i wtedy jeśli nie pojawi się @, powtórzę testowanie.

Dziewczyny, poczekajcie z testowaniem. Ja w pierwszej ciąży świrowałam i co 2 dni robiłam test, a o córkę starałam się prawie rok. O pieniądzach nie wspomnę, ale ile ja nerwów straciłam przez to :( A jak już zaszłam faktycznie w ciążę, to byłam tak obrażona na wszystkie testy, że dopiero o ciąży dowiedziałam się w 7 tygodniu ;) Trzymam za Was mooooocno kciuki!

Agawa, ale Ewka ma krótkie cykle, 23-26 o ile pamiętam, więc 21 dc nie jest aż tak szokujący ;) Chociaż mimo wszystko za wcześnie.

Babygg, nie obraź się, ale jeżeli ma się regularne cykle co 28-29 dni to w razie ciąży beta nie może nie wyjść w 28 dc. Jeśli Ci wyszła dopiero w 36 dc to oznacza, że owulacja musiała Ci się mocno przesunąć i cykl był dużo dłuższy. Jaki program Ci wyliczył, że owulację miałaś 5 maja i na jakiej podstawie to wyliczył?

babygg ja bym poczekala , dziwnie to wyliczone.
witam wszystkie panie :-D, ja ciagle w oczekiwaniu na ow. temp ani drgnie

reklama
Katherinne, a jednak :) Była dokładnie ta sama sytuacja. Odstawienie plastrów anty kilka miesięcy wcześniej, cykle co 28-30 dni... Oczywiście, owulacja pewnie musiała się przesunąć. Ale sytuacja jak najbardziej "z życia wzięta" :)

Co do wyliczeń. Prowadzę kalendarzyk w telefonie (aplikacja dla androida, "My Calendar") i tam mi wylicza na podstawie długości cyklu. Kalendarzyk prowadzę od lutego.

Do góry