reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

reklama
Ja mam 21 lat a moj 24....

gdzies przeczytalam ze w moim wieku szanse na ciaze sa 25% w kazdym cyklu a po 4 cyklach staran juz 70% w tym cyklu.... wiec moze to ten cykl ? :-D musze ta strone znalesc i wam pokazac.

Neta przykro mi :-( nie chce nawet myslec co moglas wtedy czuc.

Kochane Moje:) Witam Nową Staraczkę!!!:)

No więc ja mam 26 lat:) Syna urodziłam w swoje 23 urodzinki więc jest najpiękniejszym prezentem urodzinowym:) Mój Mążu też ma 26:)...hehe....

Wogóle u nas mówią, że my już 26 lat razem jesteśmy....bo urodziliśmy się w tym samym miesiącu, ja jestem starsza o 18 dni:)...w tym samym dniu byliśmy chrzczeni...rodzice nasi stali koło siebie więc stykaliśmy się becikami...chodziliśmy razem do przedszkola, szkoły podstawowej i gimnazjum...no i w 3 klasie zostaliśmy parą...i tak do teraz tyle że jako mąż i żona...nasz Syn urodził się w styczniu a jeśli okaże się że Fasolinka u mnie jest prawdą to też będzie na styczeń:) heh...

Męża właśnie po 2 testy wysłałam:) hehe....żeby jeszcze powtórzyć jutro i w poniedziałek:) jeśli w pon.okaże się, że nadal 2 kreski to umówię się na wizytę do gina...:) i do endo:/ heh

Nareszcie mogę konkretnie dołączyć do jakiegoś wątku :-) Rozpoczęliśmy starania. Tabletki poszły w odstawkę. Trzymajcie kciuki żeby udało się szybko. Choć pewnie czcze pragnienia bo przy mojej wadze łatwo pewnie nie będzie :baffled:

Neta - przykro mi , a przy Mateuszku nie miałas problemów z zajściem?

Z Matim to było tak,że pod koniec sierpnia odstawiłam tabletki anty, przez jakieś 2 miesiące miałam rozregulowane cykle, bez luteiny nie było @ a potem przy trzecim chyba podejściu udało się. Mnie wydawało się to bardzo długo, ale obiektywnie patrząc chyba tak długo nie było. Starania o drugą ciążę zaczęłam w listopadzie 2011 po odstawieniu tabletek, do stycznia były cyrki z cyklami, w lutym, marcu i kwietniu 2012 próbowałam na CLO, bez rezultatu, potem starania nieregularne, w wakacje wyjeżdżaliśmy osobno więc nie było jak, we wrześniu znów CLO i zaszłam, mimo że w ogóle nie liczyłam dni, nie próbowaliśmy trafić, mieliśmy dużo problemów z Matim i chyba to odciągnęło moją uwagę od starań i pewnie dlatego się udało. Niestety w 10 tc dowiedziałam się, że dzieciątku nie bije już serduszko. Teraz próbujemy od stycznia 2013 i niestety bez rezultatu. Okres przed poronieniem miał 5 dni a teraz 7-8 i jest bardzo obfity, zatem coś się jednak poprzestawiało. Jak nie zajdę do wakacji, to po wakacjach pójdę po wspomagacze jakieś chyba. Ale się rozpisałam :szok::-)

Nareszcie mogę konkretnie dołączyć do jakiegoś wątku :-) Rozpoczęliśmy starania. Tabletki poszły w odstawkę. Trzymajcie kciuki żeby udało się szybko. Choć pewnie czcze pragnienia bo przy mojej wadze łatwo pewnie nie będzie :baffled:

WITAJ!!!:) i od razu proszę o pozbycie się smutnych i negatywnych myśli!!!:) Przecież to własnie MAJ!!

a dlaczego sądzisz że nie dasz rady przez wagę??

Bo im kobieta grubsza tym niestety trudniej o ciążę. Na szczęście nie przekroczyłam bariery przy której są mikro szanse na poczęcie więc jestem dobrej myśli.

Ja tez sie z waga zmagam ale jak patrze na te wszystkie naprawde ogromne kobiety w irlandii z wozkami albo w ciazy to mi sie odraazu lepiej robi. Mi lekarz powiedzial ze jak ma sie regularne cykle i @ to waga nie powinna byc problemem.

Ja ledwo odstawiłam tabsy, zobaczymy jak będzie z regularnością :sorry2: Ostatni raz musiałam się tym przejmować z 7 lat temu. Hehe.

Miałam okazję oglądać jakiś program na TLC o porodach i te ogromne przyszłe mamy niosą nadzieję :p

Ale zawzięłam się, że zajdę przed 30:-p Zostały mi 4 miesiące.

reklama
Ja ledwo odstawiłam tabsy, zobaczymy jak będzie z regularnością :sorry2: Ostatni raz musiałam się tym przejmować z 7 lat temu. Hehe.

Miałam okazję oglądać jakiś program na TLC o porodach i te ogromne przyszłe mamy niosą nadzieję :p

Ale zawzięłam się, że zajdę przed 30:-p Zostały mi 4 miesiące.
I tak trzymac! Ja bym chciala w tym roku jeszcze zajsc i potem za 3-4 lata drugie dziecko :tak:

Do góry