reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

ni_kusia
u nas jest tak ze opieka w czasie ciazy jest za darmo i do 6 tygodni po ciazy. Szpital jest za darmo, 4-6 osobowe sale (oczywiscie mozna zaplacic za pojedyncza) ale fajne duzo miejsca. Podorowki sa pojedyncze. mozna za darmo rodzic z partnerem, znieczulenia tez za darmo. Od panstwa dostajesz kase co miesiac na dziecko do 18 roku zycia albo do 22 jesli sie uczy. Wszystkie badania w ciazy tez za darmo.... z tym ze pierwsze usg po 12 tyg ciazy...a potem tylko jedno kolo 22 tygodnia... i tyle... chyba ze sa komplikacje to jeszcze jedno kolo 36.... przez porodem nic... chyba ze midwife (polozna tak?) wyczuje ze dziecko zle ulozone... bo tutaj lekarza nie ma przy porodzie chyba ze sa kaplikacje albo twins.
Test na cukrzyce tez nie jest obowiazkowy... robia go tylko jesli w rodzinie jest cukrzyca albo kobieta jest otyla czy duzo tyje... ja plusy i minusy jak wszedzie...

Mi dzis tempka spadla :-( mysle ze nic z tego ni bedzie...

Agaawa moze uczulenie na myslo, proszek? zmienilas cos ostatnio? jak ja zmienie zel do prysznica to mi sie robia wlasnie takie placki... ja mam problemy ze skora...

reklama
Na_ratunek, no właśnie nic niezmienialam, zupełnie! A ja nie mam skłonności do alergii. No jestem zaskoczona zupełnie.

Ale macie tam fajnie w obcych krajach. My aż tak dobrze nie mamy. :(((

Na_ratunek, no właśnie nic niezmienialam, zupełnie! A ja nie mam skłonności do alergii. No jestem zaskoczona zupełnie.

Ale macie tam fajnie w obcych krajach. My aż tak dobrze nie mamy. :(((

czy ja wiem czy tak fajnie.... ja nie nazekam ale np chcialabym miec dostep do specjalistow... bo tutaj wszystko lekarz rodzinny... i on musi dac skierowanie inaczej nie przyjma... i czasem trudno wyprosic nawet skierowanie do ginekologa no bo poco skoro on moze pobrac wymazy i wyslac....:confused2: ja sie do tej pory nie moge doprosic wyslania mnie do lekarza od tarczycy... wiec zaczelam jest witaminy w ktorych jest jod... zreszta tutaj mowia ze oprucz kwasu foliowego trzeba tez jod brac.... ja tez np chcialabym miec mozliwosc wiecej skanow miec... a nie 2 czy 3.... a jeden skan prywatnie taki normlany kosztuja 100euro.... a za 100euro to ja kupie dzieku ciuszki co potrzebuje z rozmiaru 0-3 i to spokojnie bodziakow po dwa komplety na dzien na caly miesiac.... (paczka bodziakow 7 sztuk kosztuje 8 euro a super sa )

a co do tych plam... moze przejdz sie do lekarza? moze zmiany hormonalne wplynely na ciebie ?:-D

Hejka staraczki jak dzisiaj wasze samopoczucie?? Ja dziś kiepsko senna jakaś jestem od rana niby słoneczko wyszło i ładnie świeci, a ja patrze na łóżko i się zastanawiam czy nie wskoczyć na godzinkę he he he i jeszcze apetyt mam dzisiaj jak wilk kurcze jestem już po drugim śniadaniu obżarłam się strasznie, aż brzuch teraz boli ojojoj.

A tak w ogóle to chciałabym zapytać Was kobitki, te które sprawdzają jakość i wygląd śluzu jak to jest z tym śluzem jak białko jaja kurzego, bo ja niby miałam taki w 10 dniu cyklu ale widziałam go tylko jeden raz rano jak byłam w ubikacji później do końca dnia już go nie widziałam (zazwyczaj w dni płodne tego śluzu płodnego powinno być więcej), szyjkę miałam uniesioną wysoko rozpulchnioną i jakby miękką, (czy była otwarta to nie wiem bo nie potrafię wyczuć) później już śluz biały mętny stanowczo niepłodny do dzisiejszego dnia taki jest, szyjka też opadła i jest nisko. Jeżeli ten śluz (białko jaja) był 10.05 rano to kiedy była owulacja (jeżeli w ogóle wystąpiła)? W ten sam dzień czy następny? Wydaje mi się, że znowu się mi wszystko poprzestawiało w zeszłym cyklu owu miałam w 14dc, a w tym w 10? Cykle mam 26dniowe.

Kurczę strasznie się nakręcam :zawstydzona/y: a @-szon przyjdzie i wszystko popsuje.

ekwa ja w tym cyklu mialam owu tez w 10 dniu a normlanie mam w 16.... wiec szybko. Co do sluzu to ja mialam bialko dwa dni dzien przed i w wniu owulki.... tylko ze ja sprwardzam przy szyjce bo na majtkach zawsze jest jakby woda. Wiec moze owu byla tego 10,05? ja szyjkje mialam wysoko i miekka dwa dni a teraz jest wysoko ale twardnieje... nie znam sie zbyt...wiec moze niech inne dziewczyny sie wypowiedza

Ja miałam bardzo podobnie jak ewka358- dziś wypada mi 10 dzień cyklu i tak jak opisałaś równiez zauważyłam u siebie śluz o wyglądzie białka jaja kurzego. Zwykle jajeczko pojawiało sie u mnie ok 14 dnia a teraz taki niejednoznaczny objaw w 10 dc....długo się nie zastanawiając profilaktycznie postanowiłam umilić poranek mojego męża ;-) żeby nie przegapić owu gdyby w tym miesiącu postanowiła się przesunąc właśnie na dzisiejszy dzień. Więc starania zaczęliśmy od dzisiaj ;-)

Dzień Dobry KOCHANE!!!!

Ależ się rozpisałyście:)

Postaram się wszystko dokladnie poczytać:)

Wczoraj byla moja Kochana przyjaciółka z Córcią, jej szwagierka z Synkiem:) więc mój Szkrab nawet zadowolony z towarzystwa byl:)

Dziś od rana były u mnie Przyjaciolki z dzieciństwa...ze swoimi pociechami...istne domowe przedszkole...:) i same dziewczyny...Moje Dziecko tylko dopytywalo się o kolegi:)

A że wczoraj kupiliśmy Bartoszkowi zjeżdżalnie i 2 huśtawki na takim drewnianym stelażu to dzieciaki szalały....raz trampolina, raz zjeżdżalnia i huśtawki:)

Ja za 5 dni mam dostać @....i dziś przez to w nocy spać nie mogłam...raz, że koleżanka wczoraj odebrała hcg wskazujące na ciąże...dwa, że 2 koleżanki zaciążyły...3 że przeżywam za mocno, to co się tu na forum dzieje:) i taki misz masz w głowie mialam, że dopiero o 3.30 zasnęłam....;/ i cały czas marzę...żeby i mnie @ nie dopadla...

Całuski Kochane i GŁOWA DO GÓRY dla Tych co się Smutają:) :*

reklama
Mrowkaa, Na_Ratunek

O jak fajnie, że jesteście kochane bo ja się zrobiłam jakaś taka podekscytowana obecnym cyklem, że już się nie mogę doczekać dnia matki (dzień testowania). Obawiam się, że i tak wykonam test 2 dni wcześniej. Najchętniej to już bym robiła ale to by było nie logiczne :-) he he jeszcze tylko 11 dni, jakoś postaram się wytrzymać i nie robić głupot żeby się nie rozczarować. Och żeby ten 10dc okazał się tym najbardziej trafnym. Staranka były w 6dc 10dc 11dc 13dc i dziś jeszcze poprawka choć śluz niesprzyjający żołnierzykom, ale co tam :rofl2: trochę poszalejemy he he he.

Miłego popołudnia Wam życzę kochane :)

Do góry