reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Witaj colormania :-)

Ja czekam z utęsknieniem na koniec @, dziś 4 dc a ona obfita bardzo. Pewnie ze dwa dni jeszcze. dziś wzięłam wolne, ale jutro do pracy już :no: nie chce mi się, posiedziałabym w domku :tak:

Ja też tak czasem mam, że w końcówce okresu jest on bardziej obfity niż np.w pierwszym dniu.
Współczuję, że musisz iść do pracy....

Ja ze swojej się zwolniłam...i od 1 stycznia w domku jestem...szukałam czegoś że tak powiem uczciwego....i byłam na 3 rozmowach kwalifikacyjnych, na jednej z nich wysłali mnie na szkolenie i po 1 dniu zrezygnowałam sama....warunki i sposób pracy dla mnie nie do przyjęcia...dlatego małż stwierdził, że mam być póki co w domku.

Ale troszkę tęsknię za pracą nie ukrywam...:)

reklama
Hej staraczki. Dziś 6dc i już się nie mogę doczekać kiedy owulka ojojoj. A tak w ogóle to mam 4dniową @ a dziś 6dc i zauważyłam że mi poleciała taka mocna czerwona krew nie dużo, ale jest i podbrzusze mnie boli jak na @ co to może być? Możliwe, że po 2 dniach jeszcze mi poleciało? Sorki, że tak drastycznie to opisałam, ale brak mi słów. Trochę mnie to zaniepokoiło. Miałyście tak kiedyś? Ogólnie według mnie na owu za wcześnie, śluzu bardzo mało i biały także co to?

Ja tez bym chetnie w domu posiedziala, oj chetnie. Byle do macierzynskiego ;-)
Dominisia temp w ciagu dnia sie zmienia dlatego tak wane jest aby mierzyc ja w danym cyklu o stalej porze, w tym samym miejscu a takze tym samym termometrem. Wiec sie nie stresuj i nie sprawdzaj sto razy temp w ciagu dnia :-) jesli to Twoj pierwszy cykl staran to sexuj sie z mezem i nie analizuj ;-) jesli chodzi o sluz to mozna go chyba wlasciwie okreslic dopiero po skonczonym dniu, przynajmniej ja tak robie. Ale jesli w ciagu dnia zmienia sie jeszcze w wodnisty to zaznaczylabym wodnisty a w opisie zaznaczyla sobie ze na znmiane z lepkim.

Dominisia a w jakim zawodzie szukasz pracy?

Kochana przez 7 lat byłam księgarzem :) lubilam swoją pracę:) ludzi....no i książki:)

Z zawodu jestem kosmetyczką:) ale to w zasadzie było moje zainteresowanie:)

Szukam uczciwej pracy...wiem, że ciężko taką znaleźć...w lutym byłam na szkoleniu kierowniczym...i zrezygnowałam bo zaproponowali mi 5 zł za godzinę netto....jak sobie policzyłam to zarabiałabym między 1000 zł a 1100 z sobotami i niedzielami....odpowiedzialność za wszystko jak to kierownik...tragedia w dodatku słowo księgarnia kojarzy mi się z książkami jak do tej pory a nie z gumkami do włosów, spinkami, bransoletkami...czyli wszystko i nic...a ponieważ rynek księgarski jest mi bardzo dobrze znany wkurza mnie działanie układów i układzików, które z czytelnictwem mają tyle wspoólnego co nic...

Ja tez bym chetnie w domu posiedziala, oj chetnie. Byle do macierzynskiego ;-)
Dominisia temp w ciagu dnia sie zmienia dlatego tak wane jest aby mierzyc ja w danym cyklu o stalej porze, w tym samym miejscu a takze tym samym termometrem. Wiec sie nie stresuj i nie sprawdzaj sto razy temp w ciagu dnia :-) jesli to Twoj pierwszy cykl staran to sexuj sie z mezem i nie analizuj ;-) jesli chodzi o sluz to mozna go chyba wlasciwie okreslic dopiero po skonczonym dniu, przynajmniej ja tak robie. Ale jesli w ciagu dnia zmienia sie jeszcze w wodnisty to zaznaczylabym wodnisty a w opisie zaznaczyla sobie ze na znmiane z lepkim.

No właśnie...schizuję....koniec z tym!!!! Nakręcam się jak pozytywka i ciągle to samo....heh...głupia jestem i już ...dodatkowo Mały ma dziś czarny humor i psoci ile się da...tzn ile moja cierpliwość wytrzyma a szczerze wisi na włosku....może dlatego też taka nerwowa jestem..

Co do pracy...to jak mały miał 10 miesięcy to poszłam do niej...w zasadzie musialam....teraz mogę sobie na razie na to pozwolić żeby nie pracować oczywiście wiem, że taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie....wiem, że mąż mi nic nie powie...ale ja również czuję presję utrzymania rodziny...a skoro chcemy mieć drugiego babasa to stwierdziliśmy że na razie spróbujemy go mieć jak się nie uda to poszukam czegoś...ale nie chce iść do pracy i za chwilę powiedzieć że w ciąży jestem...w pierwszej pracy przeżyłam sajgon jak powiedziałam że będę mieć dziecko...a pracowałam tam 3 lata...dowiedziałam się tylu przykrych rzeczy, że teraz wolę nie ryzykować...jak nie uda się do sierpnia zajść w ciążę to odpuścimy na jakiś czas i poszukam czegoś....

Dziewczyny pomóżcie. 3-4 dni temu miałam prawdopodobnie owu. Dzisiaj jestem mega zmęczona (musiałam się koło południa położyć), a od jakiejś godziny mam skurcze macicy jak podczas @. Pewnie sobie znowu wkręcam, ale tak już mam i ktoś musi mnie sprowadzić na ziemię :)

Dziewczyny pomóżcie. 3-4 dni temu miałam prawdopodobnie owu. Dzisiaj jestem mega zmęczona (musiałam się koło południa położyć), a od jakiejś godziny mam skurcze macicy jak podczas @. Pewnie sobie znowu wkręcam, ale tak już mam i ktoś musi mnie sprowadzić na ziemię :)

Kochana wg mnie hmm...na objawy ciążowe byłoby za szybko...chyba....no wiesz u każdej inaczej...a skurcze macicy też czasem w ciągu całego miesiąca odczuwam, takie niewielkie ale szczerze nie zastanawiałam się nad tym. A kiedy przypada Ci @?? I jak dlugie masz cykle?? Bo na Twoim wykresie rzeczywiście dość szybko miałaś owulację...ale jednak specjalistką od tych wykresów jest Elmo więc może i Ona tak jak mi Ci pomoże:)

Cykle mam bardzo różnej długości, bo niestety mam PCOS. Choć ostatnio jakby się uregulowały 26-27 dni. W tym cyklu zaczęłam brać Esrtofem, więc jeśli doszło do owulacji to pewnie jego zasługa. Ja nigdy u siebie nie zauważyłam takich skurczy, jedynie przed @. Planowaną @ miałabym mieć 19.05

reklama
Do góry