reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Hai24 jeśli pragniecie dzidzi to oczywiście życzę Wam ciąży już teraz i w pełni popieram Katherine - nie musisz od razu emanować swoim szczęściem - choć napewno będzie Cię rozpierać - bo faktycznie wtedy mogłoby być jej przykro, wystarczy że utrzymasz troszkę w tajemnicy swój stan - co na początku będzie nietrudne przecież, a to co Ty czujesz to przecież tylko Twoje :-) Trzymam za Ciebie kciuki bo wypatrywałam Cię już na forum z racji, że sąsiadujemy prawie na liście. Ja dziś miałam testowe rozczarowanko niestety, ale dopóki nie ma @ to mam nadzieję że test za szybko zrobiłam - w pierwszej ciąży tak właśnie miałam: w dniu @ test negative a po 3 dniach kiedy @ nie nadchodziła dwie kreski :) ah... oby teraz tak było!

reklama
Dziekuje Wam za odpowiedzi :)

katherinne masz racje .. bedzie co ma być a chwalić napewno sie odrazu nie bede jeśli oczywiscie sie udało a tego jeszcze nie wiem :) Jakoś jeszcze niczego nie czuje.... ale to chyba normalne skoro do @ mam jeszcze 5 dni.

Czy Wasze dzieci też tak bardzo chcą rodzeństwo .. mój synuś nie umie sie doczekać cały czas tylko powtarza że chce brata .. a najlepiej żeby były dwa dzidziusie .. dziewczynka i chłopczyk :) obiecuje mi że bedzie sie opiekować rodzeństwem :) Bardzo kocha dzieci .. a jak sie dowiedział że nie bedzie miał jednak kuzyna to tak sie popłakał biedny .. i taki zająkany powiedział że ciocia miała powiedzieć dzidziusiowi że ma być twardy a nie miętki .. ;))

Ulika faktycznie jesteśmy blisko na liście :-) ja Ci powiem że jak byłam w ciązy z mojim Nikosiem to też mialam testy negatywne robiłam tylko dwa i stwierdzialam , ża ja wiem czuje to że jestem w ciąży i nie wykonywałam juz żadnych testów .. ani tych domowych ani bety . Podeszłam do sprawy bez stresowo.. tylko oznajmiłam wtedy jeszcze mojemu przyszłemu męzowi że bedzie dzidzia .. a on na to że widzi skoro jem zupe pomidorową i zagryzam chrupkami.. ha ha poszłam do lekarza to juz był 7 tydzien i wszytsko okej serduszko biło ja płakałam (oczywiście ze szcześcia ) .. i tak do 25 tygodnia było wszytsko okej .. potem sie posypalo i leżałam na patologi 2 tyg .. a dokładnie w 27 tyg i 1 dzien urodziłam mojego skarba :)
;-)

Ulika Hai bardzo mocno trzymam za was kciuki!!!!
Oj moja corka strasznie, baaaardzo, juz od dawna prosi o rodzenstwo. Zatem mam nadzieje ze sie doczeka.
Pozdrawiam

Moja tak samo, już tak chyba 2 lata prosi o dzidzie. Pamietam jak pierwszy raz powiedziala, sama ledwo co mowila, ale powiedziala ze mamy kupic dzidzie, a my sie smielismy i mowilismy ze nie mamy tyle pieniazkow, to nam skarbonke swoja przyniosla:-) No, ale nadszedl ten czas, trzeba robic, bo czas leci.:tak:

Ulika, Hai &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dominisia
czemu nie będziesz pisać?

Agaawa, Małkus to normalne, że po stracie człowiek jest bardziej ostrożny w tej radości z ciąży - ja jeśli mi się uda zajść to pewnie będę mieszkać u mojej gin pod drzwiami. Ale trzeba mieć nadzieję, że to właśnie TEN raz, kiedy dzidzia poczeka do terminu i będzie wszystko dobrze :tak: I tego Wam życzę :-)

Ale masakra, chyba mam jakąś grype jelitową jest mi mega nie dobrze i słabo .. A jeszcze mamy dzis iść z mężusiem na impreze, tak strasznie mi sie nie chce :( juz oznajmiłam wszytskim, że bede dziś kierowcą . Nie moge nic zjeść nie wiem jak przetrwam dzisiejszy wieczór buuu :(

ulika ja daję mojemu taki gotowy zestaw witamin, Vitamin plus, ale czytałam, że na żołnierzyki dobry jest selen.

a ja poszukuje jakiegoś zestawu dla kobiet starających się / w ciąży ale BEZ jodu. Bo nie mogę brać tych z jodem bo po nich TSH wzrosło mi z 2,6 do 3,05 :wściekła/y:

czy ktoś zna jakieś witaminki bez jodu?

Sprawa rodzeństwa to teraz temat nr 1 u mnie w domu. Od kiedy mamy nową sąsiadkę z którą się zaprzyjaźniłam a ona ma teraz 3 msc bobo to moja mała o niczym innym nie mówi jak tylko o Hani :) bawi się lalkami w Hanię, adoruje ją na każdym spacerze, u nas w domu całuje ją po rączkach i ach! mówię Wam aż wzrusza czasem ta moja (narazie) jedynaczka, która gdyby tylko mogła to zaadoptowałaby to dziecko do naszej rodziny:) Ale najśmieszniej było kiedy tylko się pojawili Ci sąsiedzi, bo to była chyba pierwsza kobieta w zaawansowanej ciąży jaką moja córcia widziała i traktowała ją jak istne zjawisko i ciągle się dopytywała "czy ta Pani jest zdrowa" i "czy aby za duzo nie je bo przecież ona ma malutki brzuszek a je dużo ,a ta pani ma taaaki duży" ? :) aż musiałam przeprowadzić wykład mojej 3,5 latce. :)

reklama
Hey Kochane, zaglądam i zaglądam i szukam dobrych wieści....
Jak tam samopoczucie naszych mamusiek? Dominisia gdzie przepadła???

Agaawa jak tam samopoczucie? Mam nadzieję, że już jesteś spokojniejsza :tak:

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus , Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2
09.06 - Ulika
12.06 - Hai24
18.06 - Ewka358
20.06 - Waiting4beans
30.06 - Tygryseczek
01.07 - Moniqaa

03.07 - Neta81

Do góry