reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaminy przed zajściem w ciąże

Ja od pół roku się staram, mam PCOS i za duże LH, zaczęłam brać clo i Myofolic - wyniki się poprawiły :)

reklama
warto brać witaminy zawierające witaminę D bo ona poprawia płodność im lepsze przygotowane przed ciążą tym potem większy luz i spokoj, ja podesżłam do sprawy całościowo i od razu brałam kompleks mamadha który potm całą ciążę też bralam

ja przed ciążą suplementowałam mame dha premium+, wyczytałam na stronie PTG jakie skłądniki są niezbędne do prawidłowego rozwoju ciąży i łatwiejszego zającia w ciążę, skonsultowałam to ze swoim ginekologiem, który potwierdził tylko słuszność mojej decyzji. Jedna tabletka, która zawiera kwas foliowy, witaminę d3, kwasy dha, jod i magnez- czyli bogaty skład za przystępne pieniądze.

ja przed ciążą suplementowałam mame dha premium+, wyczytałam na stronie PTG jakie skłądniki są niezbędne do prawidłowego rozwoju ciąży i łatwiejszego zającia w ciążę, skonsultowałam to ze swoim ginekologiem, który potwierdził tylko słuszność mojej decyzji. Jedna tabletka, która zawiera kwas foliowy, witaminę d3, kwasy dha, jod i magnez- czyli bogaty skład za przystępne pieniądze.
przeczytałam Twój post i pobiegłam do apteki- już pierwsza tabletka zażyta, zostało 59 ;) oby w końcu upragnione dwie kreseczki się pojawiły :)

też miałam problemy z zajściem w ciąże, niby wszystkie wyniki dobre niby obydwoje byliśmy zdrowi a jednak.. potem zaczęłam czytać o tym dużo w necie, że mało stresu, ze dobre dżywianie, że odpowiednia suplementacja i po konsultacji z lekarzem zaczęłam się lepiej odżywiać, więcej ruszać, mniej stresować i suplementować mama dha premium +, bo w składzie ma wszystkie składniki zalecane przez PTG i faktycznie po zmianie wszystkiego po 2 mc zaczłam w ciążę i teraz cieszymy się swoim małym, zdrowym bobaskiem.

Witaminy bardzo dobre, to fakt, sama je w ciązy brałam, ale czy mają aż taki wpływ na płodność to nie sądzę. Jednak zgadzam się z tym, że najlepiej zacząć je brać już ze 2-3 miesiące przed planowaną ciążą, żeby ogranizm zdążył się wysycić wszystkimi potrzebnymi składnikami. A tak jako ciekawostkę jeszcze dodam, że teraz karmię córkę piersią i wciąż biorę mama DHA premium, położna mówiła, że mogę kontynuować te same witaminy co wczesniej brałam w ciązy.

z moim ginekologiem omawiałam temat suplementacji podczas ciązy i stwierdziliśmy, że składnik suplementu mama dha premium+, jest najlepszy. PTG jasno określa co powinno się podczas ciąży brać i podaje tam też normy. A tu jest jedna tebletka, którą się bierze 2 razy dziennie, która zawiera bardzo dużo kwasu foliowego, olejów dha, jodu, wit d3 i magnezu- a tego mi ostatnio bardzo brakowało bo pojawiły się u mnie turbo skurcze łydek, po 2tyg od stosowania tego suplementu skurcze ustały- wiec dla mnie to jest jasne, że suplement działa.

nasze dziecko było planowane, zaczęłam brać suplement diety jak mama dha premium + na 3 mc przed planowanym zaczęciem starań o dziecko. Wyniki badań od początku miałam w normie, przez całą ciążę też, wszystko przebiegało prawidłowo.

reklama
przeczytałam Twój post i pobiegłam do apteki- już pierwsza tabletka zażyta, zostało 59 ;) oby w końcu upragnione dwie kreseczki się pojawiły :)
Radzę się nie nastawiać i nakręcać. To nie tabletki antykoncepcyjne, które działają od razu i po paru suplach nie wystrzelisz płodnością. One są po to, żeby uzupełnić pewne braki w organizmie a nie po to żeby doprowadzić do zapłodnienia... Na to wpływa wieeeeeeeele innych czynników, także i że strony mężczyzny. Więc ochłoń i na spokojnie, bo jak się nie uda raz, drugi, trzeci to się bardzo zawiedziesz.

Do góry