reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witaminy-początek ciąży.

Mikitoja

Początkująca w BB
Dziewczyny jakie witaminy brałyście w pierwszych tygodniach ciąży? Ja jestem w końcówce 5 tygodnia i mój gin jak narazie kazał mi brać tylko kwas foliowy. Zastanawiam się czy czegoś nie dobrać.

reklama
Ja bralam przed ciąża i do końca 1 trymestru kwas foliowy a potem PregnaPlus + magnez i wapno zlecone od lekarza. Najlepiej słuchać lekarza. Mi na badanaich wyszly problemy dlatego tez kazał mi brać. Myślę,ze nie ma potrzeby brać bez podstaw jesli nic nie brakuje i lekarz nie kazal😊

Ja bralam przed ciąża i do końca 1 trymestru kwas foliowy a potem PregnaPlus + magnez i wapno zlecone od lekarza. Najlepiej słuchać lekarza. Mi na badanaich wyszly problemy dlatego tez kazał mi brać. Myślę,ze nie ma potrzeby brać bez podstaw jesli nic nie brakuje i lekarz nie kazal😊
No właśnie oprócz USG nie było żadnych innych badań.

Ja jestem teraz w 34tc wiec do tej pory mialam juz sporo badan i nie do końca pamiętam jakie to były na początku Ale skoro jesteś dopiero na początku ciąży to pewnie Ci niedługo zleci wiec spokojnie😊
Tak, mam już wypisane jakie badania muszę zrobić, ale wizyta dopiero 6 grudnia. A do tego czasu może warto jednak brać jakieś witaminy, dlatego się zastanawiam ;)

reklama
Na razie tylko kwas foliowy. Potem jak lekarz zleci badania na żelazo i inne rzeczy i uzna że trzeba to bedę brać, ale tylko to co uzna za konieczne.
Bo jeśli wyjdzie , że żelazo, witD i inne wszelkie rzeczy wyjdą prawidłowe to po co brać nadmiar.

Do góry