reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witaminy i minerały w ciąży

A mnie lekarz wogóle nie zalecał brania jakiś witamin dla kobiet w ciąży,ograniczył się tylko do foliku,bo mówi że takie witaminy w kapsułce nie są aż tak dobrze przez organizm przyswajalne, dodam że mam dobre wyniki i czuje się okey:-).Uważacie że powinnam zacząć brać jakieś tabletki tak na wszelki wypadek??

"Jesteśmy warci tyle,ile możemy dać innym"

reklama
nie:no:, w żadnym wypadku, przecież w ciąży właśnie się nie powinno nic robić "na własną rękę":tak:,
witaminy i inne preparaty są wtedy kiedy jest ich niedobór, a jeśli Twoje wyniki są dobre to nic tylko się cieszyć i niczego nie wcinać!!!
bo właśnie syntetyczne witaminy można przedawkować co nie jest dobre dla dziecka na pewno!:no:

milkada ja też nic bym nie robiła na własną rękę
a co do witamin w ciąży potrzebujemy ich więcej ciekawe jakby to było jakbym ich nie brała...

szczęśliwa lepiej nie próbuj,nie brać:].Ale i tak myślę że może od stycznia zacznę brać jakieś witaminki,bo porównałam dzisiaj wyniki krwi z listopada i z grudnia i te teraz są gorsze ale mieszczą się jeszcze w normie,w styczniu znów będę robiła i coś mi się wydaje że będą jeszcze gorsze więc, wtedy to już raczej nie będę miała wyjścia :]

A mnie mieli wszyscy moi lekarze w d*pie,a miałam ich około 10 bo żaden nie umiał się mną porządnie zając po za ostatnim. I sama z siebie kupiłam sobie centrum materna.

milkada ja też mam gorsze wyniki choc dalej w normie-biore te witaminy jem jogurty obiadki ale dziecko wyciąga, że szok...troche sie martwie jedną rzeczą-że mimo tego że jem warzywka i owoce,bniore witaminki wyniki spadaja...a powinny chociaz byc w normie...hm...może poźniej sie to ustabilizuje:-)

z wynikami to normalne że spadają w ciąży..są poza tym inne normy na ten czas..i dla każdej z nas..:tak:

reklama
Do góry