reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witaminy i minerały w ciąży

a ja pije wapno bo mam mocny jazdy, że zęby mi wypadna hihi a mam zdrowe ale...jak cos rzuci sie na głowe to koniec!

z tego co wiem to moje kolezanki brały magnez ja jeszcze nie biore- ale za 2 tyg mam wizyte i wszyskto może sie zmienic :)

reklama
Przed wszystkimi świętymi skończyły mi się tabletki - Magnez B6, i nawet nie miałam czasu iśc do apteki i kupic nowe opakowanie - i tak 3 dni nie brałam tabletek, a powinnam 2 razy dziennie - i musze przyznac że przez ten okres tych 3 dni bolał mnie brzuszek, to taki ból - bo ja wiem... jakby jajniki... :-( A w środe mam wizyte u Ginekologa, tak że zapytam jak to jest z tymi tabletkami. A z drugiej strony w środe zobacze moje Maleństwo :-D

to może właśnie brak magnezu powodował Twoje bóle brzucha,? bo z tego co wiem to magnez ma je łagodzić, a nie jest na receptę- także spokojnie możesz dokupić nawet przed kolejną wizytą....ale lekarz na pewno Ci wszystko powie lepiej niż ja:tak:...
w każdym razie mnie bardzo pomógł ten magnez i wiem że musze być systematyczna, a Feminatal mi sie tez niedługo kończy, także staram się nie robić przerw w dawkowaniu...(a wcale nie jestem systematyczna, ale czego się nie robi dla maleństwa...;-))

Dokładnie :-) Czego się nie robi dla Maleństwa :-) No to będe musiała jutro do apteki skoczyc, żeby mnie bóle nie męczyły. Z drugiej strony takie bóle w drugim trymestrze są niegroźne? Dowiem się w sumie pojutrze, ale strasznie się denerwuje że może byc cos nie tak :-(

mogą mieć związek z powiększająca się macicą, ale też lekarz Ci najlepiej powie..także pytaj się jak najwięcej....:tak:
ja sobie często wypisuję wszystkie pytania i wątpliwości bo będąc u lekarza- wyparowywują nagle :-D....i potem znowu mnie męczą:tak:...
też planuje wizytę w tym tygodniu :-)...

Hehe, to tak jak ja :-) Też mi zawsze pytania wylatują z głowy, ale mam zeszycik, w którym wszystko zapisuje :-) I zbieram zdjęcia z USG... :-) Że tak powiem - pamiątka na przyszłośc. Pozdrawiam.

w ramach pamiątek to mam zamiar się udac na usg 3d/4d w końcu ....:tak:
a wszystkiego się dowiem na wizycie za dwa dni..jutro na badania, tylko się troche zastanawiam czy sobie nie poprawie wyników (niechcący oczywiście) łykając żelazo wieczór przed badaniem...?:baffled:

Chyba dwa tygodnie temu - o ile się nie myle, byłam się zarejestrowac na badanie usg 4d, ale dowiedziałam się że lepiej by było gdy poczekam kilka tygodni :-) Bo wtedy więcej się dowiem o Maluszku :-) Ale w sumie to nie orientuje się kiedy najlepiej wykonac takie badanie, hmm. No cóż, ja jutro mam wizyte na 11 :-) Tak że dziś chyba nie zasne, tak się nie moge doczekac :-D

ja słyszałam, że do 30 tygodnia najlepiej widać..ale opinie są różne...
może lepiej mieć więcej niż jedno takie badanie? ja niestety nie cofnę czasu;-)..
ale zaraz idę spać wstaję rano na testy...
"na kolację zdjadłam w sumie pięć różnych tabletek (prawie tak jak moja babcia;-):-D)

reklama
Hehe :-D No prawie jak babcia :-D Ja się dzisiaj tak objadłam, że teraz leże brzuchem do góry i odpoczywam :-) Ale kto by się nie skusił na kanapeczki z białym serkiem, pomidorkiem i ogórkiem - mniam, mniam :-) Hehe. Moje ulubione :-) To ja lece do wyrka, może uda mi się zasnąc :-) Dobranoc Elete :-)

Do góry