reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaminki

Moja szwagierka robiła w inne jprzychodni i płaciła 50 zł ale to było jakiś czas temu i być może ceny posżły w górę ;D Dziewczyny czego się nie robi dla dzidzi - wydane 70 zł a ile radości w wzruszeń :D :D

reklama
Ja chodzę do gin prywatnie, płacę za zwykłą wizytę 60zł, a razem z USG 80 zł. W państwowej przychodni są straszne kolejki, jeszcze się nie zdążyłam prozbierać, a gin już wołał, że wszytko ok i że następna... Więc z okazji ciąży postanowiłam się zrujnować i chodzić prywatnie.

Hehe... moja szwagierka też chodziła prywatnie, i wszystko jest dobrze, dopóki ciąża przebiega prawidłowo - natomiast jeśli jest coś nie tak to naprawdę można się finansowo zrujnować :D :D

Ja chodzę państwowo i puki co jestem bardzo zadowolona a na USG wydaję 70 zł prywatnie a państwowo to rzeczywiście trochęsię czeka około 1 do 1,5 miesiaca.

Chyba w środę muszę poprosić gina o to, zebym brała jakieś witaminki bo paznokcie mi się rozdwajają i płatki mogę zrywać - no nieźle to moje dziecko wyciąga ze mnie witaminy - ale wyniki mam ok, więc może tylko jakiejś jednej mi brakuje ;D ;D

Dziewczyny - jak długo trzeba jeśc folik? Bo mi za jakieś 10 dni skończy się opakowanie, a do gina dopiero za 16 dni, więc nie chcę robic przerwy. Słyszałam , że tylko w pierwszych trzech miesiącach. Wiecie coś o tym?

W pierwszych trzech miesiącach to podstawa :) ale warto go jeść w mniejszych dawkach przez resztę ciąży :) Karola nie przejmuj się jak ci się skończy tylko wcinaj sałatę i inne zielone warzywka, bo tam jest mnóstwo kwasu foliowego... :)

dziewczyny dzięki - wiem że bez recepty. tylko tak się zastanawiałam czy jeszcze trzeba brać tak w ogóle, czy może już powoli przechodzić na prenatal, czy inne podobne specyfiki. Ale chyba kupię kolejną paczuszkę i wyjem ją do końca - chyba że gin powie inaczej

Gdy lekarz potwierzdził ciaże zapisał Foli<kwas foliowy> wczoraj było dokładnie 12 tygodni i po wczorajszej wizycie zapisał mi Falvit i Tardyferon.

reklama
Do góry