reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaminki

ja lykam kwas i magnez tak jak pisalam... po co faszerowac sie sztucznymi witaminami jak mamy teraz  wszystko w owocach , warzywach itd ... :)

reklama
Ja na początku, jak tylko były podejrzenia :) brałam folik, jak skończyłam całe opakowanie to zakupiłam prenatal. Biorę go juz drugi tydzień. Pozdrowionka ;D

A mi magnezu nie przepisał, ale zobaczymy jutro idę do gina ze wszystkimi wynikami więc się okaże czy coś jeszcze ma mi dać, czy np. mam nie brać materny ;D

Ja na razie biorę tylkon Folik, a co później zobaczymy, dobrze że jest lato, dużo warzyw i owoców, więc stawiam na naturalne witaminki :)

Ja w koncu trafilam dzisiaj do lekarza. Powiedzial, ze folik teraz wystarczy. A witaminki najlepiej dostarczac w formie warzywek i owockow :laugh: No i nie mozna przesadzic z witaminka A bo to niezdrowe dla dzidzi!

Jestem już po USG i po kolejnej wizycie u gina i powiedział, że nie muszę brać witamin bo mam ok wyniki i na razie jest tyle zieleniny, że to wystarczy ;D Więc aktualnie biorę tylko kwas foliowy :laugh: :laugh:

No weszliśmy razem, Pan doktor zrobił je dopochwowo, bo jeszcze za wcześnie ma jazdę po brzusiu :D :D Widzieliśmy na ekranie plamkę która się ruszała hehe. Pan doktor powiedział, że jest wszystko ok wymiarowo, itp. Dodał też, że poczęcie nastąpiło z prawego jajnika ;D ;D

Jak zobaczyliśmy dzidzię, to aż łzy nam się zakręciły w 7 tyg. miała 10 mm :D Jesteśmy naprawę bardzo szczęśłiwi. Dzień później byłam u gina i powiedział, że wszystko ok i żebym nie brała witaminek, bo jeszcze będzie czas :D Teraz następną wizytę u gina mam 3 sierpnia a USG na które się chyba wybiorę, bo państwowo ;D 25 lipca. ;D

A cha za USG prywatnie zapłaciłam 70 zł, a ile u was kosztuje?? :D :D

Ja jeszcze na USG nie bylam, wybiore sie po powrocie z wczasow :) chyba ze gin bedzie chciala wczesniej to sie upierac nie bede ;) .... wiec nie mam pojecia ile kosztuje prywatnie.... jak narazie mam L4 bo jakos ciezko sie czuje  ;) ... mezus najbardziej zadowolony, obiadek na czas bedzie zrobiony ...hihi...  ;D ;D

reklama
Ja za moje USG też zapłaciłam 70 i to w innym mieście, więc wygląda na to, że wszędzie ceny zblizone ;)

Do góry