reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

U nas kupa musowo w gacie i wyobraźcie sobie że pieron wie że źle robi bo dwa razy go przykukałam jak próbował zatrzeć ślady. Raz przekładał kulkę do nocnika, a akuracuk taka okrąglutka wyszła :-D a przedwczoraj wylazł na przewijak w łazience, a mamy taki wysoki z Ikei i lawirował coby się tego co narobił pozbyć. Jak weszłam to stał na jednej nodze i ściągał właśnie rajstopy.
U nas na lodówie są dwie kartki jedna z uśmiechniętą buzią a druga z wykrzywioną i każda wpaska idzie na wykrzywioną a karzdy zaliczony nocnik na uśmiechniętą. I tak tych kwiatuszków pilnuje, bo potem można je wymieniać na nagrody :-D:-D:-D

reklama
Kuba jesteś niemożliwy:-D:-D:-D:-D:-D

U nas też początkowo kupa była w majty i mogłam tłumaczyć, wrzeszczeć i nic. Sam w końcu dojrzał na tyle że teraz biegnie na nocnik i wpadek nie ma

Mamoot, to jak jest od dawna sucha w nocy, to ściągaj tę pieluchę!! Podłóż pod prześcieradełko ceratkę od Stasia ;-) i dawaj! Nie ma na co czekać!! :-D

My (jak sie uczyliśmy spać bez pieluchy) zrobiliśmy niespodziankę dla Tatusia hehe - nakręcałam Małego przez kilka dni, żeby nic nie mówił tacie, że to taka nasza wspólna tajemnica, że tata się ucieszy, jak zobaczy, że Mateusz śpi bez pieluchy - i się udało :-D A Mateusz był tak szczęśliwy, że ma z mamą przed tatą tajemnicę, że hej :-D

Heatherku, ale jeszcze z tydzień temu była jakaś mała wpadka. Już bardzo rzadko. Chciałam poczekać aż powiedzmy będą 2 tygodnie "suche". Ale może masz rację, że już pora.:-)

Brawa dla maluszków!

a u nas od w sumie..sierpnia?..zero wpadek:tak:..mam 3 wielkie paki zamknietych, nieuzywanych pampersów..:-p

reklama
Kuba jest nie do podrobienia.

mamoociku ja mysle ze czas mu sciagnąc ta pieluche, moja miala chyba z miesac sucha zanim się odwazyłam sciągnac, nie spi juz 2 miesiące w pieluszce a wpadek miała moze ze 3-4, tylko ta kupa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a juz sie cieszyłam że pięknie robi na nocniczek, zawsze musialo być za firanka albo pod stołem a tu nagle trach i taki klops.

Dzis tez walneła kupe w majtki. Byłaysmy u sąsaidki bo ma dwie cory 4,5 roku i 1,5 i zapowiedzialam jej że jak zorbi kupe w majtki (10 razy ja prosilam żeby zrobiła na nocnik bo widziałam że sie zbiera) to pójdziemy do domu. Oczywiscie kupa za pół godziny w majtach, cały dom sąsiadki zasmrodzony, poszłysmy do domu, był wielki płacz, i na tym sie skończylo.... skoro potrafiła robić na nocnik, zawołac przed kupą i ładnie zrobić to chyba juz kuma ze ta kupa wyłazi... juz mam dośc ścierania jej kupy z ciuchow....

Do góry