reklama
Matiś gratki!
Ania, mnie też to w ogóle nie dziwi
Miki w nocy pielucha - zsikana na maksa - nie mam pojęcia kiedy to robi - chyba jak sie przebudza w nocy - a może przez sen
Kasia, a wiesz, że u nas bardzo łatwo poznać, kiedy Mateusz chce w nocy siku - działało to szczególnie wcześniej, jak sam nie wołał. On wtedy strasznie zaczyna się kręcić w łóżeczku i wypina pupę do góry... a, i zwykle nie daje się przykryć (PRZEZ SEN!). A ponieważ ja śpię czujna jak ważka, to od razu słyszę wzmożone kręcenie u Tiśka w pokoju I wtedy wiem, że jak nie wysadzę na śpiocha, to będzie awaria.... Teraz na szczęście woła, ale wcześniej bywało różnie
u nas ostatnio było nieciekawie. Ola odparzyła się. I nic nam nie powiedziala. A ja głupia matka nie patrzyłam i nie zaglądałam. Chmm wogóle mi to nie przyszło do głowy. Dopóki... Ola nie zrobiła w ciagu dnia ani razu siusiu i wszyscy zaczęli się zastanawiac co się dzieje. A ją piekło. No i wreszcie powiedziała że boli ją inna pupa. No i wpadka. naszczęście jest juz wporządku. Swoja drogą wstyd się przyznać, ale wydawało mi się, że jak ją kapie to wystarczy, nigdy nie robiłam tego tak dokładnie. czy istnieje jeszcze jakaś rzecz o którą powinnam dbać a mi to do głowy to nieprzychodzi?
Fredzia u dziewczynek tak jest i potrzebują nawet więcej uwagi jeśli chodzi o te miejsca, trzeba pilnować, oglądać i samemu poprawiać np mycie czy wycieranie po skorzystaniu z toalety inaczej dojdzie do infekcji. Warto mieć w domu rumianek albo specjalny płyn rumiankowy do przemywania tych miejsc jeśli tylko coś się dzieje.
Chyba ten temat juz pójdzie w zapomnienie bo - wszyscy juz porzucili pieluchy?
Sylwia jakie zapomnienie, Iza kocha pieluchę a jak chce kupę to mnie informuje :
"idę robić kupę" wychodzi do drugiego pokoju, zamyka za sobą drzwi i ciśnie w pieluchę. a jak zaglądasz do niej to krzyczy" odejdź, nie przeszkadzaj!" i nie ma mowy by siadła na nocnik, kibelek itp
choć dziś muszę ją pochwalić, chciała że by założyć jej majteczki, i zrobiła siusiu na nocnik , ale przed nami jeszcze daleka droga
Mamootku, nie ma szans na śpiocha, bo na 100% obudziłby sie i jak Lolo nie mógłby zasnąć:-(
no nieatety ten typ tak ma ja tam nie liczę na to że z nocnymi pieluchami uda nam się szybko pożegnać - przynajmniej nie dopóki będzie w nocy siusiał bo wysadzanie odpada
reklama
Irmaa a jakbyś jej w domu zamiast pieluch zakładałą majtki? nie da sobie? może jak by parę razy narobiła w majty to by chetniej siadała? (oczywiście to hipoteza, nie wiem czy by się sprawdziła, Karolowi np zazwyczaj nie przeszkadza że lata w mokrych )
Podziel się: