reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Klaudia woła tez jak jestesmy poza domem..ale jak ja wysadzam pod drzewkiem..albo sadzam na kibelek..to posiedzi..i nie moze sie skupic..

a piszac tego posta Klaudia przybiegła, trzymajac sie za majteczki i "mamuusiu mamuusiu kupe"..błagalnym wzrokiem:-D i zrobiła
MOje kochane Słoneczko:tak:

reklama
no a u nas kolejny kroczek do przodu - to siusianie na polanie ;) albo gdzie indziej ale generalnie w terenie, do kupki nadal niezbędny nocnik - no ale nad tym też popracujemy :)

ale ale wczoraj mnie moje Soneczko baardzo miło zaskoczyło!!!..Zawołała siusiu..i wysadziłam ja pod drzewkiem-zrobiła..i nie tylko-haha bo i kupkę:cool2:

a dzis zawołała w sklepie..kurcze, nie było jak i gdzie wysadzic jej:eek:.(brak wc, centrum miasta, pełne siaty zakupów..).ale miała pampersa..choc szczerze wówczas pomyslałam sobie jejkuuu! a jak to bedzie jak pozbedziemy sie go na zawsze i beda same majci i takie sytuacje?..

a u nas popołudniu dobrze ze był pampers kupsko w majtach oczywiscie powiedziała po fakcie no i szybko byłysmy w domku:-(
Klaudusia super!!!

no ja tam nie chce zapeszac ani chwalic ale my pieluszke już pożegnaliśmy ...tzn wpadki na pewno jeszcze będą ale zamierzam już pieluchy nie zakładać - Karol potrafi długo trzymać na dworze no a poza tym kontrolnie go co jakiś czas pytam i podlewamy jakieś drzewko lub krzaczek :) (wiadomo - chłopak to ma łatwiej) gorzej pewnie będzie z kupą w porze spaceru - no ale to się jeszcze okaże bo na razie mu się ostatnio udaje jak akurat w domu jesteśmy
na wyjście zawsze zabieram poza tym zestaw na zmianę - na w razie czego :)

u nas jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuużo majteczek dziennie zużywamy:-) ale koło domu Wojtek lata na golasa:szok: bo inaczej po 5 minutach musze go przebierac albo sie obleje wodą z basenu albo czym innym:tak::-)

Gratuluję wszystkim maluszkom postępów!
U nas ze względu na żłobek odpieluszkowanie będzie baaardzo trudne- opiekunki nie mają czasu przypilnować dziecka uczącego się wołać, same wiecie, ile razy trzeba przebierać takiego szkraba. Miałam wziąć urlop w lipcu, i w czasie urlopu popracować nad Martusią, bo coś tam kuma- czasem zawoła siku, czasem jak ją spytam, to powie, że chce i faktycznie zrobi, kupę to najczęściej komunikuje, jak już zrobi. Może dałoby radę ją nauczyć, tylko trzeba by ją cały czas pilnować, więc tylko urlop wchodzi w grę- a ten mi się przesuwa na koniec sierpnia, bo za tydzień idę do szpitala.

reklama
Do góry