reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

U nas tez cos czuje ze zanim Noemi zacznie kumac o co kaman to jeszcze troche potrwa...Zawsze przed kapiela sadzam ja na nocnik bo wiem ze jak tylko wejdzie do wanny to bedzie sikala...Ale mimo ze siedzi 5 min.nalewam tez jej cieplej wody,polewam nawet ja ta woda:-D a i tak wysiura sie do wanny...:baffled:Cieszy mnie wogole juz fakt ze zasiada na ten nocmnik a nie wklada tam tylko nogi jak kiedys...Ale cholera chociaz troche by mogla sie postarac...Nawet stekac sie nauczyla...ale to na tyle...:sorry2:

reklama
A jestem na 100% pewna że Kuba będzie ostatnim dzieckiem na BB które nauczy się korzystać z nocnika. jego brat nie pohańbił się ani jedną kupką zrobioną do tego urządzenia, nie mowiąc już nawet o siku

Sumka ja bym nie byla tego taka pewna bo my nocnika w domu nie mamy i Julka jeszcze nawet nie probowalismy z tym urzadzeniem zapoznawac. Jakos tak nie chce mi sie juz teraz z nim w to bawic - wole poczekac jeszcze kilka miesiecy kiedy bedzie bardziej swiadomy, bo juz widze, ze np. po kupie przychodzi i pokazuje na pampersa wiec chyba mu zaczyna pomalu przeszkadzac:-)

Baska dobry watek! My pewnie bedziemy jako ostatni zaczynac nauke odpieluszkowania wiec poczytamy sobie o sposobach i trickach i zapewne wiele skorzystamy z tu zawartych doswiadczen:-)

u nas przed kąpielą tak jak u Noemi - choćby nie wiem ile siedział to nasika do wanny (nawet jak mu nogi do miski z wodą wstawie to nie działa bo wtedy sie w tej misce myje ;))

Marcinek już potrafi wołać na nocnik, ale nie robi tego zawsze. Przeważnie kupkę zawoła i nieraz siusiu. Po prostu biegnie do łazienki ( albo staje pod drzwiami jak są zamknięte) i mówi "ee". Wiele razy tłumaczyłam mu, że ma zawołać, jak chce kupę, no i pokazywałam mu, że jest coś w nocniczku - może to pomogło???

My mamy pierwszy dzień nauki za sobą. Z toalety korzysta systematycznie misio a Kubas chodzi w tetrowych pieluchach żeby zakumać o co w tym wszsytkim chodzi. Nocnik sobie opuszczamy i zaczynamy z grubej rury na sedesie :-D na kaczce

reklama
Do góry