reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witaj Nocniczku żegnaj Pieluszko

Daniel też jeszcze nie sygnalizuje .. ja go jak tylko mogę sadazm na nocniku średnio co 1-1,5 h, a z kupka to albo czeka albo idzie pod drzwi wc i puka :-)

reklama
u nas kupka sygnalizowana zawsze:tak::tak:a z siku to rożnie bywa, w zabawie czasami młoda się zapomni. Ale paczka 50 pieluch wystarcza na miesiac:-) wiec nie jest żle. I co njawazniejsze wie, że w pieluche nie można robic, jak tylko ma mokra to leci i przeprasza. w zlobku już prawie zawsze robi na nocnik, ale podejrzewam, że to papugowanie od innych dzieci.

A unas dziś pierwszy poważny sukces nocnikowy . Właściwie to juz wczoraj była piekna kupka w nocniczku , ładnie zawołana i malutkie siku później :-):tak:. A dziś w ciągu dnia Zoia zawołała "aaa" i zrobiła siusiu .Ale i tak najbardziej zaskoczyła mnie wieczorem . Szykowałysmy się już do spania ( mycie ząbków , kremik i takie tam ) , połozyłam już Zosie biore się za czytanie a ona mówi że nie cie pać , cie aaa ;-) . Myslałam że ścieme wali żeby tylko przedłużyć sobie , no ale w te pędy do kibelka . no i na wiczór trafiło nam się piekne siku :-). Myślę że mamy za sobą pierwszy krok do przodu i jestem niezmiernie szczęśliwa i dumna z córy :tak::-D Oby tak dalej .Jutro spróbuje zrobić dzień bez pieluszki :)

Zosia super:-)

Stokrotki chyba jeszcze czesto bedziesz musiala scierac podloge:-) próbowałam kilka razy:-D

My wprowadziliśmy wieczorem taki zwyczaj ze Wojtek tak około 2 godziny przed kąpiela przebiera się w szlafrok i lata bez pieluchy wtedy nie sygnalizuje potrzeb ale sam sobie siada na nocnik i robi co trzeba jezeli to jest siku to nie zawsze ląduje w nocniku - zalezy jak mu sie usiądzie:-D

reklama
Do góry