reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Tak mi mówiło wieszkość lekarzy, ale dwoje mnie nieźle nastraszyło… no i oczywiście powtórzę cytologię z hpv właśnie. No i wybiorę się na konsultację teraz żeby mi powiedzieli co i jak. No a co do partnera. Mi akurat zależy żeby niczego nie przeoczyć i u niego. Nie wiadomo skąd się wziął wirus u mnie ale jak dbam o siebie to chciałabym również zadbać o niego.
Może wyślij go na badanie hpv?chyba u ginekologa robią też mężczyzna...nie wiem dokładnie

reklama
U mnie właśnie mija rok od zawalenia się "świata w głowie" i wykrycia cin 3.. hsil..hpv 16. Dobre pół roku po konizacji. Obecnie cytologie czysta. W kolposkopii też nic nie wykazało. Na razie zaszczepiłam się 2 dawkami.. jeszcze ostatnia została. Czekam, aż wykonam kolejny Test na hpv..

U mnie właśnie mija rok od zawalenia się "świata w głowie" i wykrycia cin 3.. hsil..hpv 16. Dobre pół roku po konizacji. Obecnie cytologie czysta. W kolposkopii też nic nie wykazało. Na razie zaszczepiłam się 2 dawkami.. jeszcze ostatnia została. Czekam, aż wykonam kolejny Test na hpv..
A jaki miałaś wynik cytologii jak to wszystko wyszło? I czy na kolposkopii pamiętasz swój opis?
Ja właśnie zaczynam 3 tydzień czekania na wynik biopsji … też hpv 16

A jaki miałaś wynik cytologii jak to wszystko wyszło? I czy na kolposkopii pamiętasz swój opis?
Ja właśnie zaczynam 3 tydzień czekania na wynik biopsji … też hpv 16
Co roku wykonywałam cytologie.. wszystko było ok.. rok temu wyszły jakieś komórki agc. Dostałam skierowanie na hpv. Cytologie płynna i kolposkopie. Najpierw wykonałam kolposkopie wyszło podejrzenie hpv i cin 1.. potem.wykonałam cytologiebplynna.. która wyszła czysta ale hpv 16.. dostałam skierowanie na biopsję. No i biopsja wykazała cin 3. Hsil głębokie zmiany. W sierpniu zabieg i twu twu narazie cytologie kolposkopia ok. Za miesiąc idę na cytologie płynna. Czekam na skierowanie na hpv po wykonaniu szczepien.

Ciekawe, że później cytologia wyszła ok.
Ja w czerwcu płyną miałam ok, luty już ASCUS. Zwariuję już kolejny tydzień czekając.
Też się zaszczepiłam i biorę dużo suplementów typowo na walkę z hpv

Ciekawe, że później cytologia wyszła ok.
Ja w czerwcu płyną miałam ok, luty już ASCUS. Zwariuję już kolejny tydzień czekając.
Też się zaszczepiłam i biorę dużo suplementów typowo na walkę z hpv
U mnie pierwszy tydzień czekania za wynikami biopsji.. jeszcze trzeba wytrzymać tyle czasu :(
Jakie suplementy bierzesz ?

U mnie pierwszy tydzień czekania za wynikami biopsji.. jeszcze trzeba wytrzymać tyle czasu :(
Jakie suplementy bierzesz ?
Mi rozpisała wszystko dietetyk: grzybki AHCC, cynk, ADEK, magnez, kwas foliowy, witamina c, kurkuma, Wit d, ekstrakt z czosnku, 3 indolo karabinol, omega3

Trzymam kciuki kochana i dużo cierpliwości w tym czekaniu, wiem jaka to masakra :(

Hej. Przychodzę z aktualizacja.
Cytologia w sierpniu po połogu z CIN I i lsil.
W listopadzie kolposkopia z bardzo mikroskopijną zmianą. W między czasie bakteria ureaplasma zaleczona antybiotykiem.
W lutym kolejna cytologia płynna i hpv.
W wynikach HPV nie ma 16 ani 18 ale jest jakiś inny onkogenny. Cytologia czysta. Zdjęcia poniżej. Planuje jeszcze wykonać za jakieś pół roku kolposkopie i cytologię bo nie wiem czy mam wierzyć, że zmiana nagle zniknęła i cytologa w porządku. Niby zmiana mogła być widoczna po po ciąży/po infekcji urea ale no sama już nie wiem. Niby się cieszę ale do końca nie wierzę.
Nawet jak cytologia czysta, nie ma zmiany na szyjce i tarczy to co dalej? Co z tym hpv robić? I co z partnerem?
Ja przed ciążą lsil, po porodzie czysto. Dopiero po szcsepionce na covid przeszło na cin1/cin2 i musiałam miec konizacje. Teraz pomimo, ze z jednej strony lekarz ciął na marginesie, to mam zalecenie zajscia w druga ciaze by obylo sie bez problemu z szyjka. Biore tone suplementów i staramy się o dzidziusia 2.
Pytanie mam do Was czy plamiłyście po konizacji przed miesiaczka? Ja mialam zawsze idealne miesiaczki z max 1/2 dniami obsuwy. Teraz mam tak, że plamie 2-5 dni przed miesiączką, lekarz mówi, ze to może trwać i kilka cykli, az wszystko sie wyreguluje, ale bardzo mnie to meczy.

Ja przed ciążą lsil, po porodzie czysto. Dopiero po szcsepionce na covid przeszło na cin1/cin2 i musiałam miec konizacje. Teraz pomimo, ze z jednej strony lekarz ciął na marginesie, to mam zalecenie zajscia w druga ciaze by obylo sie bez problemu z szyjka. Biore tone suplementów i staramy się o dzidziusia 2.
Pytanie mam do Was czy plamiłyście po konizacji przed miesiaczka? Ja mialam zawsze idealne miesiaczki z max 1/2 dniami obsuwy. Teraz mam tak, że plamie 2-5 dni przed miesiączką, lekarz mówi, ze to może trwać i kilka cykli, az wszystko sie wyreguluje, ale bardzo mnie to meczy.
Ja akurat na covida się nie szczepiłam wcale, nie wiązałabym też szczepienia z wynikiem cytologi. Ale zastanawiam się na ile wiarygodne jest to, że serio u mnie ta cytologia wyszła czysta. Na pewno za jakiś czas zrobię to badanie raz jeszcze.

reklama
Dziewczyny w końcu po 3 tygodniach odebrałam wynik histpat 🫣jestem w szoku nie wyszło nic ,fragmenty tarczy szyjki macicy bez cech dysplazji (sil),fragmenty błony śluzowej kanału szyjki o obrazie zwykłym 😊jutro mam ginekologa zobaczymy co on określi ,sama nie jestem pewna czy to wszystko ok ale jestem dużo spokojniejsza ,teraz pewnie czeka mnie test na HPV 🫣

Do góry