reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Tak mi mówiło wieszkość lekarzy, ale dwoje mnie nieźle nastraszyło… no i oczywiście powtórzę cytologię z hpv właśnie. No i wybiorę się na konsultację teraz żeby mi powiedzieli co i jak. No a co do partnera. Mi akurat zależy żeby niczego nie przeoczyć i u niego. Nie wiadomo skąd się wziął wirus u mnie ale jak dbam o siebie to chciałabym również zadbać o niego.
Może wyślij go na badanie hpv?chyba u ginekologa robią też mężczyzna...nie wiem dokładnie

reklama
U mnie właśnie mija rok od zawalenia się "świata w głowie" i wykrycia cin 3.. hsil..hpv 16. Dobre pół roku po konizacji. Obecnie cytologie czysta. W kolposkopii też nic nie wykazało. Na razie zaszczepiłam się 2 dawkami.. jeszcze ostatnia została. Czekam, aż wykonam kolejny Test na hpv..

U mnie właśnie mija rok od zawalenia się "świata w głowie" i wykrycia cin 3.. hsil..hpv 16. Dobre pół roku po konizacji. Obecnie cytologie czysta. W kolposkopii też nic nie wykazało. Na razie zaszczepiłam się 2 dawkami.. jeszcze ostatnia została. Czekam, aż wykonam kolejny Test na hpv..
A jaki miałaś wynik cytologii jak to wszystko wyszło? I czy na kolposkopii pamiętasz swój opis?
Ja właśnie zaczynam 3 tydzień czekania na wynik biopsji … też hpv 16

A jaki miałaś wynik cytologii jak to wszystko wyszło? I czy na kolposkopii pamiętasz swój opis?
Ja właśnie zaczynam 3 tydzień czekania na wynik biopsji … też hpv 16
Co roku wykonywałam cytologie.. wszystko było ok.. rok temu wyszły jakieś komórki agc. Dostałam skierowanie na hpv. Cytologie płynna i kolposkopie. Najpierw wykonałam kolposkopie wyszło podejrzenie hpv i cin 1.. potem.wykonałam cytologiebplynna.. która wyszła czysta ale hpv 16.. dostałam skierowanie na biopsję. No i biopsja wykazała cin 3. Hsil głębokie zmiany. W sierpniu zabieg i twu twu narazie cytologie kolposkopia ok. Za miesiąc idę na cytologie płynna. Czekam na skierowanie na hpv po wykonaniu szczepien.

Ciekawe, że później cytologia wyszła ok.
Ja w czerwcu płyną miałam ok, luty już ASCUS. Zwariuję już kolejny tydzień czekając.
Też się zaszczepiłam i biorę dużo suplementów typowo na walkę z hpv

Ciekawe, że później cytologia wyszła ok.
Ja w czerwcu płyną miałam ok, luty już ASCUS. Zwariuję już kolejny tydzień czekając.
Też się zaszczepiłam i biorę dużo suplementów typowo na walkę z hpv
U mnie pierwszy tydzień czekania za wynikami biopsji.. jeszcze trzeba wytrzymać tyle czasu :(
Jakie suplementy bierzesz ?

U mnie pierwszy tydzień czekania za wynikami biopsji.. jeszcze trzeba wytrzymać tyle czasu :(
Jakie suplementy bierzesz ?
Mi rozpisała wszystko dietetyk: grzybki AHCC, cynk, ADEK, magnez, kwas foliowy, witamina c, kurkuma, Wit d, ekstrakt z czosnku, 3 indolo karabinol, omega3

Trzymam kciuki kochana i dużo cierpliwości w tym czekaniu, wiem jaka to masakra :(

Hej. Przychodzę z aktualizacja.
Cytologia w sierpniu po połogu z CIN I i lsil.
W listopadzie kolposkopia z bardzo mikroskopijną zmianą. W między czasie bakteria ureaplasma zaleczona antybiotykiem.
W lutym kolejna cytologia płynna i hpv.
W wynikach HPV nie ma 16 ani 18 ale jest jakiś inny onkogenny. Cytologia czysta. Zdjęcia poniżej. Planuje jeszcze wykonać za jakieś pół roku kolposkopie i cytologię bo nie wiem czy mam wierzyć, że zmiana nagle zniknęła i cytologa w porządku. Niby zmiana mogła być widoczna po po ciąży/po infekcji urea ale no sama już nie wiem. Niby się cieszę ale do końca nie wierzę.
Nawet jak cytologia czysta, nie ma zmiany na szyjce i tarczy to co dalej? Co z tym hpv robić? I co z partnerem?
Ja przed ciążą lsil, po porodzie czysto. Dopiero po szcsepionce na covid przeszło na cin1/cin2 i musiałam miec konizacje. Teraz pomimo, ze z jednej strony lekarz ciął na marginesie, to mam zalecenie zajscia w druga ciaze by obylo sie bez problemu z szyjka. Biore tone suplementów i staramy się o dzidziusia 2.
Pytanie mam do Was czy plamiłyście po konizacji przed miesiaczka? Ja mialam zawsze idealne miesiaczki z max 1/2 dniami obsuwy. Teraz mam tak, że plamie 2-5 dni przed miesiączką, lekarz mówi, ze to może trwać i kilka cykli, az wszystko sie wyreguluje, ale bardzo mnie to meczy.

Ja przed ciążą lsil, po porodzie czysto. Dopiero po szcsepionce na covid przeszło na cin1/cin2 i musiałam miec konizacje. Teraz pomimo, ze z jednej strony lekarz ciął na marginesie, to mam zalecenie zajscia w druga ciaze by obylo sie bez problemu z szyjka. Biore tone suplementów i staramy się o dzidziusia 2.
Pytanie mam do Was czy plamiłyście po konizacji przed miesiaczka? Ja mialam zawsze idealne miesiaczki z max 1/2 dniami obsuwy. Teraz mam tak, że plamie 2-5 dni przed miesiączką, lekarz mówi, ze to może trwać i kilka cykli, az wszystko sie wyreguluje, ale bardzo mnie to meczy.
Ja akurat na covida się nie szczepiłam wcale, nie wiązałabym też szczepienia z wynikiem cytologi. Ale zastanawiam się na ile wiarygodne jest to, że serio u mnie ta cytologia wyszła czysta. Na pewno za jakiś czas zrobię to badanie raz jeszcze.

reklama
Dziewczyny w końcu po 3 tygodniach odebrałam wynik histpat 🫣jestem w szoku nie wyszło nic ,fragmenty tarczy szyjki macicy bez cech dysplazji (sil),fragmenty błony śluzowej kanału szyjki o obrazie zwykłym 😊jutro mam ginekologa zobaczymy co on określi ,sama nie jestem pewna czy to wszystko ok ale jestem dużo spokojniejsza ,teraz pewnie czeka mnie test na HPV 🫣

Do góry