Jeszcze córki nie zaszczepiłam, ale na pewno zaszczepię, z młodszym idę niedługo na bilans to przy okazji zapytam jak to wygląda, a najgorsze że na tym forum piszą, że przy Hpv to ciągłe czekanie na kontrole, wyniki i wieczna niepewność, przeraża mnie toSzczepilas 12 l dziecko na hpv?Ja myślę,żeby syna zaszczepić.
Nie robiłam jeszcze testu .zła cytologia wyszła mi 3tyg temu i od razu kolposkopie robiłam i czekam na wynik jak na wyrok ,spać nie mogę po nocach, ciągle zestresowana ,zła,załamana
reklama
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Mnie też przeraża życie z hpv.. chciałabym żyć jak przed cytologia strach nawet seks uprawiać..Jeszcze córki nie zaszczepiłam, ale na pewno zaszczepię, z młodszym idę niedługo na bilans to przy okazji zapytam jak to wygląda, a najgorsze że na tym forum piszą, że przy Hpv to ciągłe czekanie na kontrole, wyniki i wieczna niepewność, przeraża mnie to
Maja102000
Początkująca w BB
Wydaje mi się że z tymi domownikami to bez przesady głównie zarażamy się przez
Kontakty seksualne.
Ale skoro masz dzieci i meza to zarazić mogłaś się przed ciążami jeszcze czy jak to interpretować ?
Kontakty seksualne.
Ale skoro masz dzieci i meza to zarazić mogłaś się przed ciążami jeszcze czy jak to interpretować ?
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Idzie jakoś sprawdzić czy to j3st nowe czy stare zalazenie wirusem?Wydaje mi się że z tymi domownikami to bez przesady głównie zarażamy się przez
Kontakty seksualne.
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Płynna cytologia jest dokładniejsza. Ja osobiście nigdy takiej nie miałam ,ale teraz nie będę żałować pieniędzy i będę robić te droższe...i jeszcze piszą o kontroli za 12 miesię
coś o białkach słyszałam cintec czy jakoś tak, określa chyba infekcje przetrwałą, ale nie jestem zorientowana dokładnieIdzie jakoś sprawdzić czy to j3st nowe czy stare zalazenie wirusem?
Maja102000
Początkująca w BB
Nie mam pojęcia, ja też mam cały czas piękną cytologię również płynną a wyszedł wirus gdyby nie badania do in vitro dalej bym nie wiedziała a jestem pewna że musiałam zarazić się 7 lat temu bo od tamtej pory mam jednego partnera dla którego jestem pierwsza partnerką.Idzie jakoś sprawdzić czy to j3st nowe czy stare zalazenie wirusem?
reklama
Maja102000
Początkująca w BB
O musze zapyyaccoś o białkach słyszałam cintec czy jakoś tak, określa chyba infekcje przetrwałą, ale nie jestem zorientowana dokładnie
Swojego lekarza przy kolejnej kontroli za 3 miesiące
Podziel się: