Zamierzam zrobić testy na HPV, wskazali mi to w wyniku cytologii więc chyba coś jest na rzeczy, idę jeszcze do swojego gina na konsultację, zobaczymy co powie, ale bardzo się stresuję zawsze miałam dobrą cytologię a tu takie coś....Czesc,skoro piszą do 12 miesięcy to ja i tak pewnie bym zrobiła za 3-6mcy bo nie wytrzymałabym z myślą, że coś tam się dzieje. Widzisz nie masz wskazania do kolposkopii ,ja miałam przy lsil i podejrzeniu cin1(hpv)
Będziesz robiła test na hpv ?
reklama
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Spokojnie i tak masz najmniejsze szanse na raka przy tym .... to wskazuje jakiś stan zapalny. Ja czekam 3tyg już na wynik z kolposkopii i ledwo funkcjonujeZamierzam zrobić testy na HPV, wskazali mi to w wyniku cytologii więc chyba coś jest na rzeczy, idę jeszcze do swojego gina na konsultację, zobaczymy co powie, ale bardzo się stresuję zawsze miałam dobrą cytologię a tu takie coś....
Tylko ze przetrwały stan zapalny często prowadzi do raka.... ale pocieszam się że zostało to wykryte na takim etapie, a nie gorszym...Spokojnie i tak masz najmniejsze szanse na raka przy tym .... to wskazuje jakiś stan zapalny. Ja czekam 3tyg już na wynik z kolposkopii i ledwo funkcjonuje
Współczuję, skandal tyle czekać na wyniki, trzymam kciuki za dobre wynikiSpokojnie i tak masz najmniejsze szanse na raka przy tym .... to wskazuje jakiś stan zapalny. Ja czekam 3tyg już na wynik z kolposkopii i ledwo funkcjonuje
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Ja też co roku robiłam cytologie tylko tą zwykła za 30zl u ginekologa na NFZ i zawsze była ok ,teraz też myślałam, że to tylko formalnosc jakie było moje zdziwienie jak zadzwoniła z przychodni, że mam złe wyniki((popłakałam się w gabinecie jak dziecko bo sama mam 2 dzieci i chce je wychować nic wi2cej wyszedl mi lsil ,podejrzenie cin1 z hpv. Od razu na kolposkopie ,ale poszłam prywatnie z 3 wycinkami skasował mnie 480zl ,na dodatek dostałam krwotok po badaniu, zszywał mnie laserem...wydaje mi się, że jakiś błąd popełnił (bo powiedział, że mam szczęście, że za laser mnie nie skasuje :/) i z 15min badania zrobiło się prawie 3h spędzone w gabinecie bo bal sir mnie puścić ,że krwotok się nie zatrzyma ehhWspółczuję, skandal tyle czekać na wyniki, trzymam kciuki za dobre wyniki
Mówił, że za 2tyg wynik ,a jak dzwoniłam czy już są to mnie opieprzyli ,że nawet z cytologii czeka się 3tyg i będą dzwonić za około 6tyg jak będą wynikikażdy telefon przyprawia mnie o palpitacje serca
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Zaczęłam łykać wit a i c myślę o kupnie grzybków s.. bo podobno pomagają przy walce z hpv..Ja też co roku robiłam cytologie tylko tą zwykła za 30zl u ginekologa na NFZ i zawsze była ok ,teraz też myślałam, że to tylko formalnosc jakie było moje zdziwienie jak zadzwoniła z przychodni, że mam złe wyniki((popłakałam się w gabinecie jak dziecko bo sama mam 2 dzieci i chce je wychować nic wi2cej wyszedl mi lsil ,podejrzenie cin1 z hpv. Od razu na kolposkopie ,ale poszłam prywatnie z 3 wycinkami skasował mnie 480zl ,na dodatek dostałam krwotok po badaniu, zszywał mnie laserem...wydaje mi się, że jakiś błąd popełnił (bo powiedział, że mam szczęście, że za laser mnie nie skasuje :/) i z 15min badania zrobiło się prawie 3h spędzone w gabinecie bo bal sir mnie puścić ,że krwotok się nie zatrzyma ehh
Mówił, że za 2tyg wynik ,a jak dzwoniłam czy już są to mnie opieprzyli ,że nawet z cytologii czeka się 3tyg i będą dzwonić za około 6tyg jak będą wynikikażdy telefon przyprawia mnie o palpitacje serca
Zaczęłam łykać wit a i c myślę o kupnie grzybków s.. bo podobno pomagają przy walce z hpv..
ja tez mam 2 dzieci 12 i 4 lat, mam czarne scenariusze w głowie, boje się, że w moim wieku szanse na samoczynne cofnięcie się tych zmian są nikłe.... tez czytałam o tym AHCC tylko są różnych firm i nie wiem które byłyby odpowiednie...i w jakich dawkachJa też co roku robiłam cytologie tylko tą zwykła za 30zl u ginekologa na NFZ i zawsze była ok ,teraz też myślałam, że to tylko formalnosc jakie było moje zdziwienie jak zadzwoniła z przychodni, że mam złe wyniki((popłakałam się w gabinecie jak dziecko bo sama mam 2 dzieci i chce je wychować nic wi2cej wyszedl mi lsil ,podejrzenie cin1 z hpv. Od razu na kolposkopie ,ale poszłam prywatnie z 3 wycinkami skasował mnie 480zl ,na dodatek dostałam krwotok po badaniu, zszywał mnie laserem...wydaje mi się, że jakiś błąd popełnił (bo powiedział, że mam szczęście, że za laser mnie nie skasuje :/) i z 15min badania zrobiło się prawie 3h spędzone w gabinecie bo bal sir mnie puścić ,że krwotok się nie zatrzyma ehh
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Ceny wahają się od 30zl do 300zl na allegro .. mamy dzieci w podobnym wieku 11 lat i 6latka skoro ja mam hpv to maz pewnie też i jak tu nie zarazić reszty domownikówja tez mam 2 dzieci 12 i 4 lat, mam czarne scenariusze w głowie, boje się, że w moim wieku szanse na samoczynne cofnięcie się tych zmian są nikłe.... tez czytałam o tym AHCC tylko są różnych firm i nie wiem które byłyby odpowiednie...i w jakich dawkach
Ja obawiam się, że już są zarażone... a jaki tym HPV masz??Ceny wahają się od 30zl do 300zl na allegro .. mamy dzieci w podobnym wieku 11 lat i 6latka skoro ja mam hpv to maz pewnie też i jak tu nie zarazić reszty domowników
reklama
skowyrna90
Zaciekawiona BB
Szczepilas 12 l dziecko na hpv?Ja myślę,żeby syna zaszczepić.Ja obawiam się, że już są zarażone... a jaki tym HPV masz??
Nie robiłam jeszcze testu .zła cytologia wyszła mi 3tyg temu i od razu kolposkopie robiłam i czekam na wynik jak na wyrok ,spać nie mogę po nocach, ciągle zestresowana ,zła,załamana
Podziel się: