reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Czesc,skoro piszą do 12 miesięcy to ja i tak pewnie bym zrobiła za 3-6mcy bo nie wytrzymałabym z myślą, że coś tam się dzieje. Widzisz nie masz wskazania do kolposkopii ,ja miałam przy lsil i podejrzeniu cin1(hpv)
Będziesz robiła test na hpv ?
Zamierzam zrobić testy na HPV, wskazali mi to w wyniku cytologii więc chyba coś jest na rzeczy, idę jeszcze do swojego gina na konsultację, zobaczymy co powie, ale bardzo się stresuję zawsze miałam dobrą cytologię a tu takie coś....

reklama
Zamierzam zrobić testy na HPV, wskazali mi to w wyniku cytologii więc chyba coś jest na rzeczy, idę jeszcze do swojego gina na konsultację, zobaczymy co powie, ale bardzo się stresuję zawsze miałam dobrą cytologię a tu takie coś....
Spokojnie i tak masz najmniejsze szanse na raka przy tym .... to wskazuje jakiś stan zapalny. Ja czekam 3tyg już na wynik z kolposkopii i ledwo funkcjonuje

Współczuję, skandal tyle czekać na wyniki, trzymam kciuki za dobre wyniki😀
Ja też co roku robiłam cytologie tylko tą zwykła za 30zl u ginekologa na NFZ i zawsze była ok ,teraz też myślałam, że to tylko formalnosc jakie było moje zdziwienie jak zadzwoniła z przychodni, że mam złe wyniki:(((popłakałam się w gabinecie jak dziecko bo sama mam 2 dzieci i chce je wychować nic wi2cej :(wyszedl mi lsil ,podejrzenie cin1 z hpv. Od razu na kolposkopie ,ale poszłam prywatnie z 3 wycinkami skasował mnie 480zl ,na dodatek dostałam krwotok po badaniu, zszywał mnie laserem...wydaje mi się, że jakiś błąd popełnił (bo powiedział, że mam szczęście, że za laser mnie nie skasuje :/) i z 15min badania zrobiło się prawie 3h spędzone w gabinecie bo bal sir mnie puścić ,że krwotok się nie zatrzyma ehh
Mówił, że za 2tyg wynik ,a jak dzwoniłam czy już są to mnie opieprzyli ,że nawet z cytologii czeka się 3tyg i będą dzwonić za około 6tyg jak będą wyniki:(każdy telefon przyprawia mnie o palpitacje serca

Ja też co roku robiłam cytologie tylko tą zwykła za 30zl u ginekologa na NFZ i zawsze była ok ,teraz też myślałam, że to tylko formalnosc jakie było moje zdziwienie jak zadzwoniła z przychodni, że mam złe wyniki:(((popłakałam się w gabinecie jak dziecko bo sama mam 2 dzieci i chce je wychować nic wi2cej :(wyszedl mi lsil ,podejrzenie cin1 z hpv. Od razu na kolposkopie ,ale poszłam prywatnie z 3 wycinkami skasował mnie 480zl ,na dodatek dostałam krwotok po badaniu, zszywał mnie laserem...wydaje mi się, że jakiś błąd popełnił (bo powiedział, że mam szczęście, że za laser mnie nie skasuje :/) i z 15min badania zrobiło się prawie 3h spędzone w gabinecie bo bal sir mnie puścić ,że krwotok się nie zatrzyma ehh
Mówił, że za 2tyg wynik ,a jak dzwoniłam czy już są to mnie opieprzyli ,że nawet z cytologii czeka się 3tyg i będą dzwonić za około 6tyg jak będą wyniki:(każdy telefon przyprawia mnie o palpitacje serca
Zaczęłam łykać wit a i c myślę o kupnie grzybków s.. bo podobno pomagają przy walce z hpv..

Zaczęłam łykać wit a i c myślę o kupnie grzybków s.. bo podobno pomagają przy walce z hpv..
ja tez mam 2 dzieci 12 i 4 lat, mam czarne scenariusze w głowie, boje się, że w moim wieku szanse na samoczynne cofnięcie się tych zmian są nikłe.... tez czytałam o tym AHCC tylko są różnych firm i nie wiem które byłyby odpowiednie...i w jakich dawkach

ja tez mam 2 dzieci 12 i 4 lat, mam czarne scenariusze w głowie, boje się, że w moim wieku szanse na samoczynne cofnięcie się tych zmian są nikłe.... tez czytałam o tym AHCC tylko są różnych firm i nie wiem które byłyby odpowiednie...i w jakich dawkach
Ceny wahają się od 30zl do 300zl na allegro .. mamy dzieci w podobnym wieku 11 lat i 6latka :) skoro ja mam hpv to maz pewnie też i jak tu nie zarazić reszty domowników:(

reklama
Ja obawiam się, że już są zarażone... a jaki tym HPV masz??
Szczepilas 12 l dziecko na hpv?Ja myślę,żeby syna zaszczepić.
Nie robiłam jeszcze testu .zła cytologia wyszła mi 3tyg temu i od razu kolposkopie robiłam i czekam na wynik jak na wyrok ,spać nie mogę po nocach, ciągle zestresowana ,zła,załamana:(

Do góry