reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Powiedzieli, ze jeśli miałam potwierdzony hpv16 w systemie NFZ to jestem w grupie ryzyka i wtedy mogą na NFZ. Nie dopytywałam, brałam co dali. Nie planowałam robic teraz hpv, tak jak wcześniej była tutaj rozmowa,ze nie ma sensu za często, bo to miesięcy wielu potrzeba, aby usunac to dziadostwo, ale jak zaproponowali razem z cytologia płynna , to wzielam, o cintescie nic nie mówili.

Powiedzieli, ze jeśli miałam potwierdzony hpv16 w systemie NFZ to jestem w grupie ryzyka i wtedy mogą na NFZ. Nie dopytywałam, brałam co dali. Nie planowałam robic teraz hpv, tak jak wcześniej była tutaj rozmowa,ze nie ma sensu za często, bo to miesięcy wielu potrzeba, aby usunac to dziadostwo, ale jak zaproponowali razem z cytologia płynna , to wzielam, o cintescie nic nie mówili.
A no to w sumie dobrze ja nie miałam jeszcze robionej cytologii płynnej tylko dodatni cintest ale jaki hpv tego nie sprawdzali tylko wyszło że infekcja przetrwała

A no to w sumie dobrze ja nie miałam jeszcze robionej cytologii płynnej tylko dodatni cintest ale jaki hpv tego nie sprawdzali tylko wyszło że infekcja przetrwała
Bo to chyba wszyscy trochę jak dzieci we mgle. Nikt za bardzo nie wie co z tym hpv. Trzeba obserwować i badać regularnie- najczęstszy tekst. A chciałoby się wziąć tabletkę/ zastrzyk i zapomnieć o tym w końcu, jak przy innych chorobach.

Bo to chyba wszyscy trochę jak dzieci we mgle. Nikt za bardzo nie wie co z tym hpv. Trzeba obserwować i badać regularnie- najczęstszy tekst. A chciałoby się wziąć tabletkę/ zastrzyk i zapomnieć o tym w końcu, jak przy innych chorobach.
No ja cały czas mam wiarę że znajdą na niego lek chociaz tak jak mówisz czeski film

Cześć dziewczyny,
Jakie są Wasze doświadczenia ze szczepieniem przeciwko hpv podczas aktywnego zakażenia? Czy którejś z Was wspomogło?
Jedna dziewczyna z innego forum przyjela ta szczepionkę i ma czysta cytologię teraz ale nie wiadomo czy to dzięki temu. Mi lekarze mówili że ta szczepionka chroni ale przed tymi wariantami których nie jesteśmy nosicielami. Na te co już mamy to szczepionka nie działa. No ale opinie są różne i każdy powie Ci coś innego

reklama
Jedna dziewczyna z innego forum przyjela ta szczepionkę i ma czysta cytologię teraz ale nie wiadomo czy to dzięki temu. Mi lekarze mówili że ta szczepionka chroni ale przed tymi wariantami których nie jesteśmy nosicielami. Na te co już mamy to szczepionka nie działa. No ale opinie są różne i każdy powie Ci coś innego
Mi wyszedł jeden szczep onkogenny ale Gardasil przed nim nie chroni. Lekarz powiedział, ze szczepionka działa krzyżowo tez na pozostałe odmiany. Ciekawa jestem opinii zaszczepionych, czy jest sens skorzystać ze szczepienia jak już mam aktywne zakażenie…

Do góry