reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Spokojnie kochana kolposkopia może potwierdzić cin 1 albo w najgorszym wypadku może być to cin 2 wtedy będzie zaleconą konizacja. Może też tak być że kolposkopia nie potwierdzi wyników cytologii także głowa do góry 😘
Dziękuję, ale najgorsze jest to czekanie ;((( dbam o siebie,biegam, rower, suplementy, dieta, jestem zaszczepiona na HPV i to wszystko nic ;(

reklama
Dziękuję, ale najgorsze jest to czekanie ;((( dbam o siebie,biegam, rower, suplementy, dieta, jestem zaszczepiona na HPV i to wszystko nic ;(
Wiem rozumiem Cię ale właśnie z tym wirusem to zapewne jest tak jak z opryszczka jest w organizmie i nie wiadomo kiedy zaatakuje. Chociaż nie wiadomo tak do końca są różne źródła ogólnie ten wirus to jedna wielka zagadka i możesz od różnych lekarzy usłyszeć wiele sprzecznych informacji

Hej dziewczyny! Znalazłam to forum i jestem trochę spokojniejsza, od wczoraj wyje ;(((( Najpierw cytologia CIN1 /LSIL / HPV, zrobiłam genotypowanie i wyszło dziadostwo HPV 56 , na 22.08 mam kolposkopię z wycinkami;/ chyba zwariuje do tego czasu. Moja mama zmarła na raka jajnika pół roku temu, mam małe dziecko...wiem że powinnam być spokojna, ale jest to okropne uczuci;( Czy ktoś miał podobnie? Zaznacze, że 7 lat temu miałam HPV, ale 11 i po ciązy nie było śladu
Spróbuj się nie stresować, choć to łatwo powiedzieć. Ja miałam taki sam wynik CIN1 i 4 różne hpv. Jak jechałam na kolposkopie to brzuch mnie bolał i trzęsły mi się ręce ze stresu. A podczas badania okazało się, że nie mam żadnych zmian i nie miałam pobieranych wycinków, bo nie było z czego. W moim przypadku kolposkopia nie potwierdziła wyniku cytologii tj. CIN1. Teraz walczę z wirusem, żeby się go pozbyć

Hej dziewczyny! Znalazłam to forum i jestem trochę spokojniejsza, od wczoraj wyje ;(((( Najpierw cytologia CIN1 /LSIL / HPV, zrobiłam genotypowanie i wyszło dziadostwo HPV 56 , na 22.08 mam kolposkopię z wycinkami;/ chyba zwariuje do tego czasu. Moja mama zmarła na raka jajnika pół roku temu, mam małe dziecko...wiem że powinnam być spokojna, ale jest to okropne uczuci;( Czy ktoś miał podobnie? Zaznacze, że 7 lat temu miałam HPV, ale 11 i po ciązy nie było śladu
wiem, ze latwo mowic "nie martw sie i nie stresuj sie"
sama jestem osoba, ktora przewertowala pol internetu, przeczytala wszystkie mozliwe badania, ktore znalazlam i ciesze sie, ze znalazlam to forum, bo sa tu przyklady dziewczyn, ktore wyleczyly sie! :)

naprawde nie stresuj sie ;* to jest najgorsze co moze byc i to bardzo nie sprzyja zdrowiu wszelakiemu.. wiec jesli tylko dasz rade podejdz do tego zero-jedynkowo
mi wyszlo hpv 16 i zmiany cin1 , lsil, zrobilam kolposkopie, wczoraj mialam wyniki histopatologiczne, okazalo sie ze nie mam zmian dysplastycznych, gdzie w cytologii bylo to podkreslone, ze sa

samo to, ze jestes pod opieka lekarzy, ze badasz sie regularnie to juz milion dobra do przodu!
tak, jak dziewczyny pisaly jesli bedzie potrzeba zrobienia konizacji, to jestem przekonana, ze lekarz zrobi, wytlumaczy wczesniej i bedzie po sprawie :)
ale poki co nie dobieraj sobie do glowy, bo to nic nie daje
dbaj.o siebie, wysypiaj sie, jedz zdrowo :) 80% kobiet mialo, ma lub bedzie miec hpv... pomysl ile dziewczyn nawet nie jest swiadomych, bo sie nie bada lub nie ma mozliwosci badac sie tak czesto :/

glowa do gory i jedziesz z koksem! <3

Hej dziewczyny. Jestem nowa. Od pięciu lat ma HPV 31+. Idę na pierwszą kolposkopie za dwa tygodnie. Czy jest jeszcze szansa na wyleczenie się czy trzeba nauczyć się z tym żyć?

Hej dziewczyny. Jestem nowa. Od pięciu lat ma HPV 31+. Idę na pierwszą kolposkopie za dwa tygodnie. Czy jest jeszcze szansa na wyleczenie się czy trzeba nauczyć się z tym żyć?
Tak naprawdę nie ma jeszcze odpowiedzi na to. od różnych lekarzy usłyszysz różne wersje

Ja znowu się boje. Chyba już na jakaś terapie się nadaje przez ten hpv. W piątek robiłam cytologie płynna i wyobraźcie sobie pani położna mi na NFZ zaproponowała hpv, zrobiłam chociaż nikłe szanse,ze się zmieni wynik. dzień wyjęty z życia, bo wrócił cały strach 🙈

Ja znowu się boje. Chyba już na jakaś terapie się nadaje przez ten hpv. W piątek robiłam cytologie płynna i wyobraźcie sobie pani położna mi na NFZ zaproponowała hpv, zrobiłam chociaż nikłe szanse,ze się zmieni wynik. dzień wyjęty z życia, bo wrócił cały strach 🙈
Sam wynik hpv jeszcze nic nie oznacza można to mieć a na szyjce może być czysto także trzymam kciuki za pomyślne wyniki

reklama
Do góry