reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Ja byłam u dwóch lekarzy. Jeden mówi, że warto się zaszczepić, a drugi że nie ma sensu. ...i bądź tu mądry....
Bo tak naprawdę ten wirus to jedna wielka zagadka a lekarze są usłyszą od kogoś i to później powielają. To tak jak z niewydolnościa szyjki. Jeden powie że trzeba leżeć a drugi że nie trzeba i że jak ma się urodzić to i tak się urodzi. Także trzeba w końcu podjąć samemu decyzję

Mi czterech lekarzy kazało się w ogóle nie przejmować że mam te HPV 16 i 18. Podeszli do tego na zasadzie, o życie, po prostu będę musiała robić cytologię raz w roku, a nie raz na trzy lata. Poprzedni ginekolog, który robił ginekologię jeszcze w związku radzieckim, jak usłyszał, że mam 16 to po prostu gotów był mi dać chyba wizytówkę do zakładu pogrzebowego. Aż zagwizdał i bez względu na wynik cytologii nie robiąc jakichkolwiek dodatkowych badań żeby zobaczyć w jakim stanie jest ta szyjka gotów był ją po prostu wycinać. Potem trafiłam na młodego ginekologa onkologa, który stwierdził że to nie jest leczenie okaleczanie kobiet, że nie ma szyjki nie ma raka, bo równie dobrze mogę mieć w łukach pochwy tego wirusa i Gucio mi da usunięcie szyjki.

Cześć Dziewczyny, ja podzielę się z Wami info, może to komuś pomoże :)

W grudniu 2022- cytologia LSIL hpv 45, kolposkopia- zbielenia, wycinki do hist-pat- czysto.

Sierpień 2023- cytologia LSIL hpv 45, kolposkopia- zupełna regresja zmian, żadnego zbielenia.

Wirusa mam dalej, ale zmiany w kolposkopii się wycofały, szyjka jest czysta.
Mam nadzieję, że w następnej cyto za pół roku pozbędę się tego syfu całkowicie.

Brałam i biorę; BrownMe, IntiMe i SmartMe z Health Labs (chodzi o witaminę A i sulfo coś tam- antyoksydant z brokuła), standardowo D3 + okresowo większe dawki cynku. Nie wiem czy to coś pomogło, czy organizm sam zwalczył, ale dzielę się.

W każdym razie zdrowia dla nas wszystkich <3

Witam, opisze swój problem 😱 mam 30 lat cały czas nie miałam żadnego problemu z cytologia hpv cin nadżerka itd wszystko było mi obce w 2022 na wizycie powiedziała mi ginekolog ze pojawiła malutka nadżerka ale ja zostawi bo jeszcze nie rodziłam… ( wyniki cytologi były Ok ) do czerwca tego roku było wszystko super 😱 umówiłam się na wizytę ponieważ spóźniła mi sie miesiączka 10 dni a test ciążowy był negatywny. Nigdy tak nie miałam bo u mnie jest miesiączka z zegarkiem w ręku. Pojechałam do ginekolog nie widziała nic dziwnego zrobiła cytologie powiedziała tylko ze jest ta mała nadżerka co była ale kilka dni patrze dzowni 😱 i mówi mi cin 2 IIIb jak bym dostała liścia nic więcej nie dodała tylko ze mam przyjechać odebrać wyniki i umowic sie z nią na pobranie 4 wycinków i wymazu z macicy wspomniała ze w najgorszym przypadku wytnie to oczywiście zaraz internet i czytanie tych bzdur 😱 🤔w wycinkach wyszlo tak jak na cytologi … teraz byłam u niej na cytologi płynnej dzisiaj dostałam wiadomość ze wirus rh hpv a 31/33/52/58 wykryto jest aktywny … jeszcze czekam na wynik cytologi bo to były dwa badania cytologi i hpv… co mam robić zadzwoniłam do niej mówię o wyniku a ona to jeszcze musimy czekać na cytologię bo to tylko wynik hpv 😱😱 już mam dosyc czekania i wkręcania sobie… tak sobie nawkręcam jakieś choroby, wynajduje niby rzeczy w moim ciele które miałabyc rakowe 😱straszny jest ten czas czy może ktoś miał taki przypadek 😱😱 mówiła a wycięciu a już dzisiaj taka dziwna w głosie będziemy obserwować 😱😱 nie wiem co dalej

Jestem po kolejnej cytologii. Nie wiem, co to będzie, bo plamienia miałam. Pewnie do powtórki. Jeśli chodzi o samą cytologię jestem dobrej myśli ale na usg wyszedł mi mięśniak i zwapniałe jajo. Mam olać ale za pół roku do kontroli. Teraz liczę że przez 3-5 tyg gin nie zadzwoni ani że znów coś z cyto albo że cyto do powtórki. Ba i co. Byłam w 6 DC... Będę chodzić już zawsze w drugiej połowie bo dziś 8 DC i tak plamie. Takie mam cykle. We wrześniu USG piersi sobie robię i badania tarczycy.

Witam, chciałabym opisać swój przypadek może ktoś miał podobny 😱 jak co roku umówiłam się do lekarza na wizytę kontrolna… mam 30 lat nie rodziłam zawsze wszystko miałam Ok ( chodź w roku 2022 pani doktor mi powiedziała ze mam malutka nadżerke ) jeżeli chodzi o usg czy cytologie Ok, miesiączka z zegarkiem w ręku… teraz gdy poszłam na wizytę stwierdziła ze jest nadżerka ale tak wszystko ok. Zawsze mówiła ze dzwoni tylko z wynikami cytologi nie prawidłowymi… a wiec 19 czerwca zawalił mi się świat 😱 patrze dzowni pani doktor i mówi do mnie ze cytologia wyszła nie prawidłowo najlepiej żebym jeszcze dzisiaj przyjechała także pojechałam powiedziała mi ze cin 2, IIIb… i daje mi skierowanie na lipca do szpitala w celu pobrania 4 wycinków i wymazu z macicy. Tak tez się stało ona robiła mi zabieg i ona powiedziała ze zadzwoni jak odbierze wyniki do tego miałam tez pobierane 4 próbki krwi ronione ekg iwgl chyba wszystko było Ok bo nikt mi nic nie powiedział …wyniki przyszły „bardzo drobny fragment dysplastycznego nabłonka 0,001 nie w pełni diagnostyczny hsil bardzo drobne fragmenty nabłonka wielkowarstowego płaskiego z bardzo małym ogniskiem dysplazji. „ gdy przyszły te wyniki chyba za dużo w życie nie wprowadziły bo pani doktor zaproponowała tylko cytologie płynna i sprawdzenie czy wirus hpv jest aktywny wyszło ze wirus jest aktywny wykryto Inne HR HPV A (31/33/52/58) ale niestety nadal nie ma wyników cytologi płynnej 😱🥺🥺 może ktoś mi coś doradzić jakoś pomoc ? Jestem załamana 😱 na swoją rękę zrobiłam sobie badania krwi i moczu wszystko Ok. Zaczęłam brać witaminę a E d i do tego kwas foliowy. Co więcej mogę zrobić ?

Jestem po kolejnej cytologii. Nie wiem, co to będzie, bo plamienia miałam. Pewnie do powtórki. Jeśli chodzi o samą cytologię jestem dobrej myśli ale na usg wyszedł mi mięśniak i zwapniałe jajo. Mam olać ale za pół roku do kontroli. Teraz liczę że przez 3-5 tyg gin nie zadzwoni ani że znów coś z cyto albo że cyto do powtórki. Ba i co. Byłam w 6 DC... Będę chodzić już zawsze w drugiej połowie bo dziś 8 DC i tak plamie. Takie mam cykle. We wrześniu USG piersi sobie robię i badania tarczycy.
Czy jest pani wstanie mi coś pomoc ? Doradzić ?

reklama
Witam, opisze swój problem 😱 mam 30 lat cały czas nie miałam żadnego problemu z cytologia hpv cin nadżerka itd wszystko było mi obce w 2022 na wizycie powiedziała mi ginekolog ze pojawiła malutka nadżerka ale ja zostawi bo jeszcze nie rodziłam… ( wyniki cytologi były Ok ) do czerwca tego roku było wszystko super 😱 umówiłam się na wizytę ponieważ spóźniła mi sie miesiączka 10 dni a test ciążowy był negatywny. Nigdy tak nie miałam bo u mnie jest miesiączka z zegarkiem w ręku. Pojechałam do ginekolog nie widziała nic dziwnego zrobiła cytologie powiedziała tylko ze jest ta mała nadżerka co była ale kilka dni patrze dzowni 😱 i mówi mi cin 2 IIIb jak bym dostała liścia nic więcej nie dodała tylko ze mam przyjechać odebrać wyniki i umowic sie z nią na pobranie 4 wycinków i wymazu z macicy wspomniała ze w najgorszym przypadku wytnie to oczywiście zaraz internet i czytanie tych bzdur 😱 🤔w wycinkach wyszlo tak jak na cytologi … teraz byłam u niej na cytologi płynnej dzisiaj dostałam wiadomość ze wirus rh hpv a 31/33/52/58 wykryto jest aktywny … jeszcze czekam na wynik cytologi bo to były dwa badania cytologi i hpv… co mam robić zadzwoniłam do niej mówię o wyniku a ona to jeszcze musimy czekać na cytologię bo to tylko wynik hpv 😱😱 już mam dosyc czekania i wkręcania sobie… tak sobie nawkręcam jakieś choroby, wynajduje niby rzeczy w moim ciele które miałabyc rakowe 😱straszny jest ten czas czy może ktoś miał taki przypadek 😱😱 mówiła a wycięciu a już dzisiaj taka dziwna w głosie będziemy obserwować 😱😱 nie wiem co dalej
Witaj jeżeli w wycinkach wyszedł CIN 2 to zapewne lekarz zaproponuje konizacje

Do góry