Celia89
Fanka BB :)
Ja mam i tak 16 i 18. Uznałam że gorzej się nie da i się nie szczepie. Teraz idę na cytologie pod koniec msc. Cytologia czysta od 2,5 roku póki co.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo tak naprawdę ten wirus to jedna wielka zagadka a lekarze są usłyszą od kogoś i to później powielają. To tak jak z niewydolnościa szyjki. Jeden powie że trzeba leżeć a drugi że nie trzeba i że jak ma się urodzić to i tak się urodzi. Także trzeba w końcu podjąć samemu decyzjęJa byłam u dwóch lekarzy. Jeden mówi, że warto się zaszczepić, a drugi że nie ma sensu. ...i bądź tu mądry....
Czy jest pani wstanie mi coś pomoc ? Doradzić ?Jestem po kolejnej cytologii. Nie wiem, co to będzie, bo plamienia miałam. Pewnie do powtórki. Jeśli chodzi o samą cytologię jestem dobrej myśli ale na usg wyszedł mi mięśniak i zwapniałe jajo. Mam olać ale za pół roku do kontroli. Teraz liczę że przez 3-5 tyg gin nie zadzwoni ani że znów coś z cyto albo że cyto do powtórki. Ba i co. Byłam w 6 DC... Będę chodzić już zawsze w drugiej połowie bo dziś 8 DC i tak plamie. Takie mam cykle. We wrześniu USG piersi sobie robię i badania tarczycy.
Witaj jeżeli w wycinkach wyszedł CIN 2 to zapewne lekarz zaproponuje konizacjeWitam, opisze swój problem mam 30 lat cały czas nie miałam żadnego problemu z cytologia hpv cin nadżerka itd wszystko było mi obce w 2022 na wizycie powiedziała mi ginekolog ze pojawiła malutka nadżerka ale ja zostawi bo jeszcze nie rodziłam… ( wyniki cytologi były Ok ) do czerwca tego roku było wszystko super umówiłam się na wizytę ponieważ spóźniła mi sie miesiączka 10 dni a test ciążowy był negatywny. Nigdy tak nie miałam bo u mnie jest miesiączka z zegarkiem w ręku. Pojechałam do ginekolog nie widziała nic dziwnego zrobiła cytologie powiedziała tylko ze jest ta mała nadżerka co była ale kilka dni patrze dzowni i mówi mi cin 2 IIIb jak bym dostała liścia nic więcej nie dodała tylko ze mam przyjechać odebrać wyniki i umowic sie z nią na pobranie 4 wycinków i wymazu z macicy wspomniała ze w najgorszym przypadku wytnie to oczywiście zaraz internet i czytanie tych bzdur w wycinkach wyszlo tak jak na cytologi … teraz byłam u niej na cytologi płynnej dzisiaj dostałam wiadomość ze wirus rh hpv a 31/33/52/58 wykryto jest aktywny … jeszcze czekam na wynik cytologi bo to były dwa badania cytologi i hpv… co mam robić zadzwoniłam do niej mówię o wyniku a ona to jeszcze musimy czekać na cytologię bo to tylko wynik hpv już mam dosyc czekania i wkręcania sobie… tak sobie nawkręcam jakieś choroby, wynajduje niby rzeczy w moim ciele które miałabyc rakowe straszny jest ten czas czy może ktoś miał taki przypadek mówiła a wycięciu a już dzisiaj taka dziwna w głosie będziemy obserwować nie wiem co dalej