Dzięki! Apropo tylko przez to forum moje myśli nie zwariowały, bo początkowo jak zobaczyłam wynik i zalecenie - test HPV to po prostu zamarłam. Zaczęłam obczytywać wszystko aż w końcu trafiłam tutaj. Dzięki dziewczyny!Czasem pobierają a czasem nie zależy co będzie widoczne w kolposkopia będzie tak dobrze że nie trzeba będzie wycinków - ja w to wierzę kochana
reklama
mm140
Zaangażowana w BB
Dzięki! Apropo tylko przez to forum moje myśli nie zwariowały, bo początkowo jak zobaczyłam wynik i zalecenie - test HPV to po prostu zamarłam. Zaczęłam obczytywać wszystko aż w końcu trafiłam tutaj. Dzięki dziewczyny!
To ja dziękuję że chciałaś podzielić się swoją historią Trzymam kciuki ! Dawaj znać jak wynik i oczywiście będzie dobrze
Celia89
Fanka BB :)
Roznie lekarze zlecaja. Mi i kuzynce meza ginekolog-onkolog zlecil kolposkopie z wycinkami i lyzeczkowaniem trzonu i kanalu macicy w uspieniu. Czesto patrza przez lupke tylko na tarcze. Ja mialam asc us a potem asc h. Kuzynka meza LSil/cin1Akurat właśnie Pani doktor powiedziała, że jeśli kolposkopia to łącznie z wycinkami do badań, oczywiście jeśli HPV będzie dodatni. No chyba, że źle ją zrozumiałam, a to dość możliwe, bo jestem głucha.
Celia89
Kiedys po ciazy zalaczylo mi sie ostre hipo szukalam wszedzie rakow. Naczytalam sie glupot jak to hpv 16 powoduje, raka pluc, żołądka i tak dalej. Pomyslalam, jak to dobrze, ze nie mam hpv 3 meisiace potem hpv 16 i 18 dodatni XD jak tak mozna czytac internet. To ryje mózg Oczywiscie to co przeczytalam nie jest prawda bo kazdego z 5 lekarzy pytalam jak papuga i pytali sie o zrodlo tej wiedzy tajemnej XDDzięki! Apropo tylko przez to forum moje myśli nie zwariowały, bo początkowo jak zobaczyłam wynik i zalecenie - test HPV to po prostu zamarłam. Zaczęłam obczytywać wszystko aż w końcu trafiłam tutaj. Dzięki dziewczyny!
Apropo Hpv to powiem tak, nawet na katar nie leczony mozna umrzec, wiec jesli wyjdzie dodatni to jeszcze nie koniec swiata.
Ten wirus nauczyl mnie innego postrzegania chorob intymnych. Nie na zasadzie "łeeeee masz mykoplasme łaa latawica". Tylko podejcia jak do anginy, czy innej grypy. Okazuje sie, ze niekoniecznie trzeba ochoczo sie oddawac, zeby zlapac jakies badziewie. Po drugie nauczylam sie dbac prawidlowo o higiene intymna. Nie mam zadnych infekcji od przeszlo 4 lat. Wczesniej wszytsko co sie dalo robic nie tak to robilam gorace kapiele, stringi, gacie ze sztucznych tworzyw byle sekswone, mycie bobra byle czym. XD bylby pod reka plyn do mycia naczyn to bym umyla byle pachnaca byc, nadmiar cukry w diecie, brak probiotykow ogolnie i szczegolnie przy antybiotykoterapiach, odpowiedni kierunek podcierania sie po 2. To wszytsko ma ogromne znaczenie by ulatwic naszej tkance sie regenerowac i naszej florze bakteryjnej wykopac tego skurczybyka z organizmu.
Niestety każdy chyba wpada w szpony "internetów" jeśli chodzi o jakieś choroby, gdzie czekamy na wyniki, chcemy się dowiedzieć jak najszybciej i tak to jest, że się naczytamy aż się słabo robi. Mam świadomość, że wiele rzeczy pisanych tam to bzdury, szukałam wszystkiego i wpadłam tutaj, dobrze mi to zrobiło. Naprawdę staram się nie martwić, podchodzę do tego z luzem jeśli można to tak nazwać. Jeśli okaże się, że mam HPV to zostaje mi się leczyć. Jeśli nie to czekać na cytologię za pół roku żeby sprawdzić. A jak w ogóle wygląda sprawa z seksem przy HPV? Można? Czy trzeba rzeczywiście jakieś abstynencje robić?Kiedys po ciazy zalaczylo mi sie ostre hipo szukalam wszedzie rakow. Naczytalam sie glupot jak to hpv 16 powoduje, raka pluc, żołądka i tak dalej. Pomyslalam, jak to dobrze, ze nie mam hpv 3 meisiace potem hpv 16 i 18 dodatni XD jak tak mozna czytac internet. To ryje mózg Oczywiscie to co przeczytalam nie jest prawda bo kazdego z 5 lekarzy pytalam jak papuga i pytali sie o zrodlo tej wiedzy tajemnej XD
Apropo Hpv to powiem tak, nawet na katar nie leczony mozna umrzec, wiec jesli wyjdzie dodatni to jeszcze nie koniec swiata.
Ten wirus nauczyl mnie innego postrzegania chorob intymnych. Nie na zasadzie "łeeeee masz mykoplasme łaa latawica". Tylko podejcia jak do anginy, czy innej grypy. Okazuje sie, ze niekoniecznie trzeba ochoczo sie oddawac, zeby zlapac jakies badziewie. Po drugie nauczylam sie dbac prawidlowo o higiene intymna. Nie mam zadnych infekcji od przeszlo 4 lat. Wczesniej wszytsko co sie dalo robic nie tak to robilam gorace kapiele, stringi, gacie ze sztucznych tworzyw byle sekswone, mycie bobra byle czym. XD bylby pod reka plyn do mycia naczyn to bym umyla byle pachnaca byc, nadmiar cukry w diecie, brak probiotykow ogolnie i szczegolnie przy antybiotykoterapiach, odpowiedni kierunek podcierania sie po 2. To wszytsko ma ogromne znaczenie by ulatwic naszej tkance sie regenerowac i naszej florze bakteryjnej wykopac tego skurczybyka z organizmu.
Celia89
Nie. Moj ginek byl w szoku ze popadlam w taka drame, ze meza trzymalam na rocznym glodzie. Kiedy uznalam, a pies to tracal i zaczelam normalnie wspolzyc wirus sie cofnal. Czyli nie ma to zbytniego znaczenia. Poza tym u siebie sprawdzisz, a partner moze byc dodatni w kazdym momencie i co abstynencja do konca zycia, albo gumka ktora i tak daje 20% zarazenia.Niestety każdy chyba wpada w szpony "internetów" jeśli chodzi o jakieś choroby, gdzie czekamy na wyniki, chcemy się dowiedzieć jak najszybciej i tak to jest, że się naczytamy aż się słabo robi. Mam świadomość, że wiele rzeczy pisanych tam to bzdury, szukałam wszystkiego i wpadłam tutaj, dobrze mi to zrobiło. Naprawdę staram się nie martwić, podchodzę do tego z luzem jeśli można to tak nazwać. Jeśli okaże się, że mam HPV to zostaje mi się leczyć. Jeśli nie to czekać na cytologię za pół roku żeby sprawdzić. A jak w ogóle wygląda sprawa z seksem przy HPV? Można? Czy trzeba rzeczywiście jakieś abstynencje robić?
Celia89
Po prostu seks tez powinien byc higieniczny. Umyc sie ladnie przed, po wysikac, tez umyc. Unikac jakis ostrcyh orgii, otarc i podraznien, jak uznasz ze przegieliscie profilaktycznie sie posmarowac klotrimazolem albo czyms innym zeby po prostu jakas grzybica nie przylazla albo inne paskuctwo oslabiajace mikrobion
Dzięki za odpowiedź teraz czekam, choć nie nastawiam się na negatywny wynik, ASCUS to chyba w większości przypadków właśnie HPV?Nie. Moj ginek byl w szoku ze popadlam w taka drame, ze meza trzymalam na rocznym glodzie. Kiedy uznalam, a pies to tracal i zaczelam normalnie wspolzyc wirus sie cofnal. Czyli nie ma to zbytniego znaczenia. Poza tym u siebie sprawdzisz, a partner moze byc dodatni w kazdym momencie i co abstynencja do konca zycia, albo gumka ktora i tak daje 20% zarazenia.
Celia89
nie, czesto po prostu przewlekly stan zapalny o innym podlozu. Czasem przy atrofii pochwy sie to pojawia u kobiet w wieku okolomenopauzalnym lub mlodych z zaburzeniami hormonami. Przy lsil i acc h z gory juz sie przejmuje ze hpv jest dodatni. asc us jest dopiero na poczatku tej piramidy.Dzięki za odpowiedź teraz czekam, choć nie nastawiam się na negatywny wynik, ASCUS to chyba w większości przypadków właśnie HPV?
reklama
Cześć,
Odebrałam wynik, u mnie HPV 56 i 42 wyszło.
Czekam na wizytę u lekarza i zalecenia.
Tez wpadłam w paranoje i zawiesiliśmy seks, w sumie tez chyba niepotrzebnie, no już zbyt wiele to nie zmieni…
Odebrałam wynik, u mnie HPV 56 i 42 wyszło.
Czekam na wizytę u lekarza i zalecenia.
Tez wpadłam w paranoje i zawiesiliśmy seks, w sumie tez chyba niepotrzebnie, no już zbyt wiele to nie zmieni…
Podziel się: