reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

U mnie generalnie podobnie... nawet się nie orientuje co oni by mogli zrobić w tej sytuacji
Niby napletek bada się podobnie jak szyjke, ale chyba 3 dni powinien sie nie myc przed zabiegiem i tak moze wyjsc nie miarodajne. Gdzies to czytalam ze 3 lata temu. Nie chce teraz glupot nawypisywac. Ciezko mi powiedziec jak to wykryc. Pytalam sie proktologa i laryngologa jak sie bada pozostale 2 dziury to powiedzieli, ze sie generalnie nie bada. Albo zmiana jest, albo jej nie ma. Tak czy siak proces jest wieloletni wiec jak ktos sie regularnie bada i zwraca uwage na niepokojace rzeczy w organizmie to wszytsko powinno byc ok. O ile u panow pracie atakuje rzadko tak panowie czesciej niz panie choruja na nowtowry jamy ustnej i nosogardzieli. To nie jest tak jak pana sie zdaje, ze ahaha my tylko jestesmy nosicielami. No tak czy siak moj maz nie polecial w panice jak ja badac sobie kazdy otwor tylko to olal.

reklama
Mam nadzieję, że będzie dobrze, jak na razie nie wiem z czym to się je, muszę wybadać podejście swojej dr ginekolog w poniedziałek do tej sytuacji, zapytać co jeśli przypuszczenia się potwierdzą. Zobaczymy, co mi powie. Ile lekarzy tyle podejść z tego co czytałam. :)

U mnie przy biopsji przed operacja leep kanał był czysty, ale po operacji w histopatologii w kanale wyszło cin1 nabłonka płaskiego. Niby w kanale gruczołowy i lekarz mówi,ze mogło zahaczyć o ujście pobierając kanał, ale sprawdzić trzeba będzie jeszcze raz. Słuchajcie, No nic nie zrobimy. Trzeba robic, co mówią lekarze.

Cześć dziewczyny!🙂
Ja wczoraj byłam na teście na HPV, także czeka mnie teraz około 2 tygodni niepewności w oczekiwaniu na wynik.
Plus taki, ze trafiłam na cudowna położna, która pobierała wymaz. Poświęciła mi dużo czasu na rozmowę, dała namiary na lekarzy w Warszawie u których warto się jeszcze skonsultować. Opowiedziała tez o swoim przypadku bo kilka lat temu przechodziła to samo co my teraz.

reklama
Do góry