reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Co to jest ta konizacja ?wyciecie części szyjki macicy?przeraża mnie to wszystko
Tak to wycięcie zmiany z marginesem zdrowych tkanek. Dla mnie najgorsza była narkoza. Miałam wrócić do domu a musiałam zostać na noc. Sam zabieg spoko trochę plamilam. Później się wystraszyłam że zaczęłam krwawić a to okres wcześniej dostałam. Po okresie dalej niewielkie plamienie. Po ścięciu mam trochę ponad 2cm szyjki i tylko 0,5 cm w części pochwowej. Przy mojej niewydolności będzie bardzo trudno utrzymać ciążę..przede mną bardzo trudna decyzja

reklama
Tak to wycięcie zmiany z marginesem zdrowych tkanek. Dla mnie najgorsza była narkoza. Miałam wrócić do domu a musiałam zostać na noc. Sam zabieg spoko trochę plamilam. Później się wystraszyłam że zaczęłam krwawić a to okres wcześniej dostałam. Po okresie dalej niewielkie plamienie. Po ścięciu mam trochę ponad 2cm szyjki i tylko 0,5 cm w części pochwowej. Przy mojej niewydolności będzie bardzo trudno utrzymać ciążę..przede mną bardzo trudna decyzja
Musiałaś mieć konizacje?zaczęło się od cin1? Przepraszam pewnie już pisałaś swój przebi3g choroby ,a ja ostatnio nic nie koduje.. na dodatek dopadła mnie grypa jak na złość i leżę w łóżku.

Dobrze ,że ja mam już dwoje dzieci I nie planuje wiecej ciąż...chcę tylko zdrowia nic więcej..

Musiałaś mieć konizacje?zaczęło się od cin1? Przepraszam pewnie już pisałaś swój przebi3g choroby ,a ja ostatnio nic nie koduje.. na dodatek dopadła mnie grypa jak na złość i leżę w łóżku.

Dobrze ,że ja mam już dwoje dzieci I nie planuje wiecej ciąż...chcę tylko zdrowia nic więcej..
Tak zawsze zaczyna się od cin 1 tylko u jednych te zmiany idą wolno a u innych szybko. Przyjmuje się że jest pół roku na obserwację i czas na cofnięcie się zmiany

Wiem że nie zawsze jest spowodowane hpv. U mnie w opisie było że widać hpv. Nie miałam zrobionych badań jakie to numerki. Miałam białka pozytywne czyli wiedziałam że infekcja przetrwała i to hpv się namnaża. Teraz cały czas męczą mnie infekcje i mam upławy. Nie mogę wyleczyć tej grzybicy mimo leków

Wiem że nie zawsze jest spowodowane hpv. U mnie w opisie było że widać hpv. Nie miałam zrobionych badań jakie to numerki. Miałam białka pozytywne czyli wiedziałam że infekcja przetrwała i to hpv się namnaża. Teraz cały czas męczą mnie infekcje i mam upławy. Nie mogę wyleczyć tej grzybicy mimo leków
A jaki miałaś opis że wiedziałaś że hpv?u mnie po kolposkopii stwierdził, że mam hpv bo zbielenie ... a ja ciągle się łudze..że to błąd..

reklama
Do góry