reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Mój akurat skończył 13. Tak w przychodni na NFZ dostawał Gardasil szczepionka 9-walentna
Ile dawek musi przyjąć dziecko I w jakim odstępie?wybiorę się do przychodni ,ciekawe co mi powiedzą. U mnie nie dość, że wredni w przychodni to i zacofani 100lat za murzynami pewnie ani do nich nie dotarło o szczepieniu nastolatkow

reklama
2 dawki. 2 po upływie 6 mies. Jak szczepiłam u nas w przychodni był jakiś program z którego przychodnia dofinansowywała tą 9-walentną szczepionkę.

Ile dawek musi przyjąć dziecko I w jakim odstępie?wybiorę się do przychodni ,ciekawe co mi powiedzą. U mnie nie dość, że wredni w przychodni to i zacofani 100lat za murzynami pewnie ani do nich nie dotarło o szczepieniu nastolatkow

Zarówno u mnie jak i wśród znajomych to szczepienie było też w szkole można się było zgłosić. Ale można też indywidualnie

Wejdź na str dedykowaną HPV i poczytaj. Opisane są tam 2 główne szczepienia:
Gardasil działa na 9 szczepów a Cervarix na 2. Są tam wymienione szczepy.

Dziewczyny jak dlugo czekałyście na wynik kolposkopii? Dzwonilyscie czy z gabinetu dzwonili ,że już są. Podawali wynik czy kazali odebrać?
Ja czekam dziś równe 2 tyg i chodzę po ścianach, każdy dzwoniacy nieznany numer przyprawia mnie o zawał...

reklama
Do góry