reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Spokojnie i Ciebie jest podejrzenie cin 1 także nie ma pośpiechu. Gdy ktoś ma podejrzenia raka to wtedy robią na cito

reklama
Ja miałam jako nastolatka. Potem mi ginekolog wymrozila a teraz to podejrzewam że mogę mieć
Jak sobi3 radzisz psychicznie z hpv?
Ja jeszcze nie mam wyników, ale lekarz po kolposkopii stwierdził, że jest infekcja nią I że będzie też cin1 .
I od tej pory już nic nie jest takie samo :(
Utraciłam radość, pilnuje sie żeby jakoś domowniow nie zarazić,straszne to:(

Tak jak Ci mówiłam jak miałas zarazić to już dawno zaraziłas. Poza tym hpv jest tak powszechny że prawie każdy prędzej czy później się zarazi gruby to mieć silny organizm żeby go zwalczył. Na codzien po prostu żyje. W tym roku kończę studia, awans zawodowy i biorę ślub. Też byłam załamana ale pomyślałam że szkoda życia.

Tak jak Ci mówiłam jak miałas zarazić to już dawno zaraziłas. Poza tym hpv jest tak powszechny że prawie każdy prędzej czy później się zarazi gruby to mieć silny organizm żeby go zwalczył. Na codzien po prostu żyje. W tym roku kończę studia, awans zawodowy i biorę ślub. Też byłam załamana ale pomyślałam że szkoda życia.
Miło czytać takie coś:;)
Kiedy u Ciebie był pierwszy cin1?

Miło czytać takie coś:;)
Kiedy u Ciebie był pierwszy cin1?
Po drugiej dawce na covid. Zrobiłam cytologię i ginekolog powiedziała że wynik jest zły ale za pół roku do powtórki. Pozniej zaszłam w ciąże i kolejna cytologia wynik Ascus i skierowanie na kolposkopie. Lekarz mówił że po wyglądzie jest cin 1 nadal a wycinkach wyszło cin 2. I taki stan się utrzymał aż do konizacji

Po drugiej dawce na covid. Zrobiłam cytologię i ginekolog powiedziała że wynik jest zły ale za pół roku do powtórki. Pozniej zaszłam w ciąże i kolejna cytologia wynik Ascus i skierowanie na kolposkopie. Lekarz mówił że po wyglądzie jest cin 1 nadal a wycinkach wyszło cin 2. I taki stan się utrzymał aż do konizacji
Przeraża mnie koniazja... i ogólnie szpitale, jakieś zabiegi.. byłam 2 razy rodząc i ttrauma zostaje :)

reklama
U mnie najgorsze są znieczulenia po miejscowym i po ogólnym wymiotuje
Myślisz, ze szczepienie na covid coś się przyczyniło do tego ?Ja też się szczepiłam, ale to było z 2lata temu i jedna dawkę przyjęłam, cytologie robiłam co rok i była ok aż do listopada tego roku. Szok okropny myślałam, że to formalność jak zwykle..
Czyli po pierwszym złym wyniku nie robiłaś od razu kolposkopii tylko czekałaś pół roku?
Mi po lsil ,cin1 kazali od razu kolposkopie zrobić

Do góry