reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Jeszcze nie wiem. Czekam dopiero za wynikiem biopsji. Narazie wiem tylko że mam w cytologii LSIL, HPV 56, CinTec dodatni a na oko pani onkolog szyjka wygląda okej.
To ja miałam taką samą sytuację lsil w cytologii i w kolposkopii też tak wyszło a w wycinkach CIN 2 i tak się utrzymało przez całą ciążę i troche po niej

Witam. U mnie trochę sytuacja inna. Cytologia płynna czysta a znaleźli wirusa hpv (zapomniałam dopytać jaki rodzaj, będę dziś dzwonić). Czy to dobrze?
Na razie lekarz zlecił tylko papilocare i za 6 miesięcy kontrola.
Już naczytałam się o tymmwirudie i jestem przerażona. Ale trafiłam tutaj i jakoś po Waszych komentarzach jest lepiej. Zamówiłam witaminy.

Witam. U mnie trochę sytuacja inna. Cytologia płynna czysta a znaleźli wirusa hpv (zapomniałam dopytać jaki rodzaj, będę dziś dzwonić). Czy to dobrze?
Na razie lekarz zlecił tylko papilocare i za 6 miesięcy kontrola.
Już naczytałam się o tymmwirudie i jestem przerażona. Ale trafiłam tutaj i jakoś po Waszych komentarzach jest lepiej. Zamówiłam witaminy.
Jeśli znaleźli ci wirusa ale cyto masz czystą to pewnie się jeszcze nie rozpanoszył. Jakie witaminy zamówiłaś? Ja wczoraj poszukałam w necie że warto jeść kiełki brokuła bo mają taki związek sulforafan który zabija komórki rakowe i znowu jedna dziewczyna napisała w komentarzach na YouTube że się tym związkiem wyleczyła z CIN3. Już kolejny taki przypadek poszukalam więc chyba coś jest w tym jedzeniu.

Jeśli znaleźli ci wirusa ale cyto masz czystą to pewnie się jeszcze nie rozpanoszył. Jakie witaminy zamówiłaś? Ja wczoraj poszukałam w necie że warto jeść kiełki brokuła bo mają taki związek sulforafan który zabija komórki rakowe i znowu jedna dziewczyna napisała w komentarzach na YouTube że się tym związkiem wyleczyła z CIN3. Już kolejny taki przypadek poszukalam więc chyba coś jest w tym jedzeniu.
Zamówiłam na Healthlabs protectme, shroomme i curcuminme …

Ale że się nie rozpanoszył to znaczy że dobrze? Czyli ze świeża sprawa?
Zawsze cytologia była poprawna a w tym roku po raz pierwszy zrobiłam płynną z dodatkowym sprawdzeniem pod kątem hpv.
Jak na razie widzę tylko malutkie brodawki na szyi. Oby na tym się skończyło 🙈🙈

reklama
Zamówiłam na Healthlabs protectme, shroomme i curcuminme …

Ale że się nie rozpanoszył to znaczy że dobrze? Czyli ze świeża sprawa?
Zawsze cytologia była poprawna a w tym roku po raz pierwszy zrobiłam płynną z dodatkowym sprawdzeniem pod kątem hpv.
Jak na razie widzę tylko malutkie brodawki na szyi. Oby na tym się skończyło 🙈🙈
Jasne, że dobrze że się nie rozpanoszył. To jak masz na szyi to pewnie masz ten niskoonkogenny typ i raczej Ci nic nie grozi. Te złe typy wirusa raczej brodawek nie powodują. Przynajmniej ja nic nie mam. Kup sobie AHCC i DIM albo czysty sulforafan. Po miesiącu kuracji DIM niektórym osobom brodawki same odpadały.

Do góry