reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiktorek 29tydz. Dziś 15 mcy:)

Dopiero doczytałam Twoje pytanie dot neurologa.
Nie jeżdże z Franiem już do Wrocławia do neurologa. Mały jest od czasu operacji w IMiDzie (w wieku 8 mies) pod opieką fantastycznej neurolog, dr Szymanskiej z IMiDz w Wawie. A nasza rehab jest z Karpacza. Raz w tygodniu, we wtorki, robi trasę do swoich "starych" wrocławskich pacjentów.

reklama
fajnie, że na kogoś kompetentnego trafiliście my właśnie będziemy zaczynać szukać jakieś rehabilitantki, bo \wiktorek tak jak mówiłam stanął mi w miejscu. |W czwartek mamy wizytę u pani neurolog i zobaczymy co powie na temat bobatów. dziś moja rehablitantka powiedziała, że wiktor ma takie słabe cały czas mięśnie brzucha wogóle prawie nie pracują, no i nie wiem

SDC11597.jpgchciałam pokazać Wam Wiktorka ale nie wiem jak większe zdjęcie włożyć

Wiesz, mój Francys tez ma b słabe mięśnie brzucha ciagle. Długo miał plastrowany brzuch. Porozmawiaj z neuro o kinesio tapingu.
A myślałaś o turnusie? Mojemu Frankowi w pierwszym okresie życia turnusy oooogromnie dużo dały...OOOgromnie.
To był za kazdym razem taki kop rozwojowy w chudą dupinkę

kinesio taping a co to takiego bo nie mam zielonego pojęcia a gdzie byliście na takich turnusach które, bo co chodzi o jakieś miejsce to też nie mam pojęcia gdzie by można było i żeby maluch mógł jak najwięcej z takiego turnusu skorzystać?

reklama
a kto wam zalecił używanie takich plastrów Ja mam wrażenie, że siedzę tylko i wyłącznie w vojcie i koniec zero nic innego wyjścia nie ma tylko te ćwiczenia, przynajmniej tak mogę wywnioskowywać z rozmowy z rehabilitantką czy neurologiem. Jak zapytałam i co że włąsnie on ma cały czas tak słaby brzuszek to usłyszałam, że po to te ćwiczenie z uciskaniem na kojec biodrowy, generalnie te najbliżej brzucha. Tak jakby nie było innych możliwości i zaczyna mnie to troszkę irytować.

Do góry