reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

JA w poprzedniej ciazy bylam "cichociemna";-) PAweł przywiozł łozeczko i je tak zostawil ... na drugi dzien poszedl do pracy no a ja sie nudzilam wiec musislam sobie znalezc jakies zajecie wiec postanowilam skrecic lozeczko:tak: :-D ale mi sie potem oberwalo:cool2:

reklama
Moje lozeczko jest jeszcze w sklepie. Po swietach jedziemy je kupic. I chyba tez Piotrek je rozlozy jak bede w szpitalu, albo rozlozymy kolo 20. :tak:

u na sto wyszlo spontanicznie, co z tego ze mam ubrane lozeczko skoro jeszcze to nei jest wyprana :-) wiec jutro lub pojutrze sciagne posciel i ocgraniacz i moskitiere i wrzuce do pralki i troche bedzie lyso zanim to wyschnie :-) teraz mam ogromny burdel w pokoju, na srodku stoi wielka suszarka na ktorej wisza ciuszki malenstwa, obok na podlodze rozlozony recznik i ja wielka z zelazkiem w reku, rany uprasowalam zaledwie kilka sztuk a juz mam dosyc :-( chyba caly dzien bede prasowac :-( no i jeszcze mam problem z ulozeniem tych rzeczy bo one sa z odzysku i na niektorych albo metek nie ma albo sa sprane i nie wiem co to za rozmiar :-( musze na oko zgadywac :-( i teraz kurcze nie wiem czy od 56 do 68 wsadzic do jednej szuflady a te 74 - 86 do drugiej, czy moze podzielic wg typow czyli body, spiochy czy tam kaftaniki osobno? WY TEZ MACIE TAKIE DYLEMATRY CZY TYLKO JA TAKA DZIWNA JESTEM?? :baffled::confused::confused: aha a szafe w ktorej trzymacie ciuchy czyms przecieracie? wykladacie papierem? wogole cos z nia robicie? moze to glupie pytania ale nigdy nie przygotowywalam rzeczy dla takiego malenstwa :baffled::eek:

Karla podziel sobie rozmiarami :tak: Toretycznie 56 - 68 to masz jakos na pol roku ciuszkow moze troszke wiecej zalezy jak malenstwo szybko bedzie roslo:tak:

Karlam, ja komode przetarłąm najpierw wodą, później Pronto (mam drewnianą komodę). póxniej wywietrzyłąm ją. iuszki ukłądałam nastepująco:wszystkie body razem, ale te najmnijesze rozmiary są na górze, ale im większe tym niżej są ułożone w tym stosiku. i tak samo zrobiłam ze śpiochami, pajacykami i wszystkim innym co dało się posegregowac według rozmiaru. czyli obok siebie są stosiki body, kaftaników, śiochów, pajacyków, kompletów. i kazdy ułożony rozmairowo,

Ja mam tak jak Ela, tez podzielone na rodzaje ubranek i potem poukladane w/g rozmiarow.
Ale popralam tylko te na 56 i 62. Stwierdzilam, ze jak bede prala te w ktorych chodzi dzidzia, to do kazdej pralki podorzucam troche wiekszych i tak systematycznie bede prala, bo nie chce zeby tyle czasu mi to lezalo. :tak:

A i ciuszki mam na polce w szafie. Umylam ja normalnie woda z plylem do mycia mebli, wysuszylam i poukladalam ciuszki.
Tak caly czas sie po ciuchu jeszcze ludze, ze moze ta komede z Ikei jakos wcisne, ale to juz chyba jak maluszek bedzie, bo najpierw musze zobaczyc jak to wszystko bedzie funkcjonowac.

reklama
hmm dzieki dziewczyny :-) ja bym miala latwiej gdybym miala metki z rozmiarami przynajmniej niespraen :baffled: narazie wymyslilam ze te od 74 w zwyz polozylam na nizsza pulke a te od 56 do 68 mam na wyzszej polce i poukladane rodzajami :-) mam nadzieje ze sie w tym polapie :-) hmma le komode przetarlam na sucho :eek:

Do góry