reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

reklama
no to dałam plame.. nie dośc ze nowa to jeszcze w takim stanie do konwersacji zasiada.. ale teraz jestem (jak widzicie) uczesana i umalowana.. obiad ugotowany i czekam na męza.. Monika czy te dzieciaczki na zdjęciu cudne to Twoje?

a ja zrobilam dzisiaj mega zakupy. Zamówiłam łożeczko Ola II z szufladą i materacem, 2 komplety poscieli z mamo tato+ dodatki (60 minut zastanawiałam sie jakie wzory w końcu wybrać :-D ), huśtawke i karuzelke o których wczoraj pisałam. No i tysiak uciekl, ani się nie obejrzałam...:zawstydzona/y: dobrze ze ta hustawka i karuzela to zasponsorowana :-D

Przy okazji - nie dziwcie się prosze plamom na moich dresikach, w których tu siedze. Ten no... pizza mi sie dzis wywrocila na spodnie. Męża nie ma i nie mialam motywacji gotowac obiadu :-)

Marcela ja radziłabym Ci zamawiać trochę szybciej (jeśli bedziesz kotrzystała ze sklepow wysyłkowych bądź allegro) bo wysyłka w chwili obecnej troche trwa... :dry:

Ja jeszcze musze te pieluchy jakos przemielić no i rzeczy dla siebie do porodu. Ponoc dają w moim szpitalu te koszulki i doktor przytomnie stwierdził, ze nie ma co chlapać krwia swoich skoro mozna szpitalne :-)

P.S zastanawialyscie sie nad wynajmem prywatnej położnej do porodu?? Tak pytam, bo w mojej grupie w szkole rodzenia to strasznie popularny temat....
nie wiem kurde czy to nie szkoda kasy...

Wydaje mi się że na położną szkoda kasy :tak::tak::baffled: Bez prywatnej też urodzisz :tak::tak:

A na pościel to i tak szybko się zdecydowałaś bo ja to chyba z 2 dni płakałam zanim zamówiła:tak: i to nie byłam pewna czy zamówiłam odpowiednią dopóki nieprzyszła, nie pomacałam i nie pooglądałam ;-):-p:-):-) A jaką zamówiłaś bo ja też mam z mamo-tato kaczuszki na miodowo-żółtym tle i są przesłodkie :-):-):-):-)

ja z mamo-tato oczywiscie, bo tak juz od dawna planowałam. W przypadku wzoru polecialam w róze - z racji plci i wybrałam "rozowe serduszka" i "misie z podusia na rózowym tle". Będzie czas to dokupie jeszcze 1 komplet - ten najbardziej pskrokaty "mama Tata Ty i Ja" :D pomaranczowo-rozowo-fioletowy :-D

ja tak na sekunde, chciałam sie pochwalic, ze mebelki juz są - skręcone i stoją w pokoiku :-) wyglądaja ślicznie:tak:
pranie już zrobione w całości, jeszcze tylko prasowanie:baffled:
jestem happy:laugh2:
na 15.12 mamy zamówiony wózeczek i fotelik, mam nadzieje ze dosatniemy je bez takich problemów jak meble:eek:
jak już bede miała kompa, to wkleje zdjecia Filipkowego kącika:-)
aha! i dziś kupiliśmy wanienke w super zielonym kolorze:tak:

super Ela,ze po tych wszystkich tarapatach wszystko sie ulozylo...
czekamy na zdjecia... kiedy bedziesz miala komputer?

marcela kl. , masz cierpliwosc..... ja bym nie dala rady.... zreszta nie powinnam sie wypowiadac zwiadomych przyczyn na ten temat,bo ma hopla na punkcie rzeczy dziecinnych i robie wszystko dokladnie w odwrotnej kolajnosci, najpierw kompletuje wyprawke,a potem jak juz mam wszystko zaczynam staranka,:tak:, po prostu lubie miec wszystko przygotowane na zas...
a co do planow,to ja moim nie dokonca ufam,bo mi sie za szybko zmienaja....:laugh2:...

reklama
No dobra .. teraz to jeszcze możemy łazikować potargane, ale jak przyjdą na świat nasze dzieciaczki to koniec z tym procederem :wściekła/y: Przecież nie mogą się nas wstydzić :-D ;-)

Abeja ...... gratuluję zakupów, fajna sprawa tak wydać tysiaka bez bólu :-D A co do położnej to parafrazując twojego gina, po co płacić skoro można zuzyć darmową :confused: :dry: :-)

Elu ..... tęsknimy tu za tobą, może zmówimy jaką mantrę o szybszy powrót kompa :confused:

Do góry