reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

No to wczoraj normalnie mnie z nog zwalilo to nasz ''ogrzewanie'' niecaly miesiac temu kupilismy oleju za 200 euro wspolnie, wczoraj olej sie skonczyl O_O i bynajmniej nie bylo cieplo jak my co 3 tygodnie mamy wydawac 200 euro to przeciez zbankrutujemy pomimo ze jest nas tu az tyle, obawiam sie ze dogrzewanie, chociaz naszego pokoiku bedzie niezbedne, ale mezulo sie boi ze znowu wtedy za prad nie nadazymy zarabiac (bo tu wszystko na prad jest, gazu brak) zaczyna mnie szlag trafiac, cos mi sie zdaje ze przed stycznieczniem czeka nas gruntowne doszczelnianie okien drzwi i wszystkich szpar... tylko jak cholender zatkac kominki na pietrach? Normalnie plakac mi sie chce, jak mysle ze ja marzne a co dopiero malenka... Ten dom mial byc CIEPLY! ajest lodowato zimny, nie mam termometru ale przypuszczam ze bez wlaczonego pieca temperatura nie przekracza 13tu stopni MASAKRA :-(

reklama
Aniay współczuję. A w ile osób się składacie na to ogrzewanie?Za gaz w Polsce też tanio nie wychodzi jak jest zima i się grzeje cały czas i jeszcze gaz ma podrożeć,teraz grzejemy czasami bo jest dość ciepło. No a dziecko powinno mieć z 19 minimum do 22stopni,nie musi więcej chyba,że przy kąpieli ale to farelką dogrzewamy wtedy.W styczniu mam zapłacić za gaz 527zł za dwa msce w sumie za cały rok po podliczeniu mam rachunki za 1930zł jak sie podzieli to na mesiąc nie wychodzi znów tak dużo.

Co do termomrtru to kupiłam taki co mierzy w minutę.
Pod pachą prawidłowa wartośc to 36,2 a w pupie i pod jęzorem 37.

Smaczne będą miały dzidziusie te smoczki ze spirytusu :-):-):-)

Co do termometrow to ja kupuje taki do uszka, 3 sekundy i po sprawie, a i dla nas bedzie dobry.
A co do ogrzewania to tutaj w porownaniu do oleju gaz jest taniutki a temperatura zalecana dla niemowlat to 18 stopni ale skoki temperatury sa duuuuzo bardziej niezdrowe niz cokolwiek innego, a tu sie moment grzeje i moment chlodzi, a cos w stylu farelki bdzie napewno nieodzowne.

Ja mam juz wszystko wyprane i wyprasowane. :tak: Juz nawet przygotowalam dla maluszka ciuszki na wyjscie ze szpitala i tak sie zastanawiam czy to wystarczy??
Przygotowalam body z dlugim rekawkiem, pajacyka i taki komplecik zrobiony na szydelku na gore i w tym maluszka wsadzimy do korzuszka (jest bardzo gruby) takiego z fotelika samochodowego. Jak myslicie? Boje sie, zeby malca nie przegrzac, ani zeby mu za zimno nie bylo. Bo w sumie na dworze maluszek bedzie tylko tyle co ze szpitala do auta (a mozna pod same drzwi podjechac), no i potem z auta do domu i tu tez mamy wejscie od podworka i z auta jest doslownie 2, 3 kroki do korytarza.

No i oczywiscie czapeczki. Taka cienka i druga z polarku.

Jak to teraz przeczytalam, to sie zastanawiam czy nie bedzie mu zimno?? Ale chyba w razie czego zawsze mozna przykryc go jeszcze kocykiem.

Myslalyscie juz o tym jak wyniesiecie maluszki ze szpitala?

reklama
Xmamuska no o pieluszce to wiedzialam, tylko jakos nie napisalam. :baffled:
Dziekuje Ci bardzo, ze fachowym okiem ocenilas. Buzka dla Ciebie. Juz jestem spokojniejsza. :tak:

Do góry