reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Filip słoneczko moje!!!!!!!!!!!!!!!! 100 lat!!! Zdrówka, uśmiechu, samych słodyczy! Buziaki od Cioci i Oliwki :*****************

Aga ja bym tą koleżankę w doope kopnęła. Mi jest głupio siostre poprosić o przebranie Oliwki a co dopiero koleżankę. Tak samo, nie pouczam kogoś jak wychowuje dziecko bo sama nie jestem ideałem. Swoje myślę, ale nie mówię...

reklama
Agnieszkaala a wez ja w d.. kopnij! Co z niej za matka jak wysluguje sie innymi?! Co z tego,ze byla u Ciebie gosciem-ja jakas kultura osobista tez zobowiazuje! Moja mala tez spi jak jest idealna cisza-taka jest,nic nie poradze. Jestem wrecz chora jak ktos u mnie jest w porach jej drzemki czy juz nocnego spania.
Tak jak Kwiatuszek napisala-nie prawi sie moralow innym matkom.

Prija,Kwiatuszku prosze ucalowac swoje dziewczynki.Piszcie co u Was.

Juz myslalam,ze malej ten dziwny gleboki katar bez kichania juz minal a tu dzisiaj smarka miala do brody kuzwa. Ja sama od 3 dni walcze z przeziebieniem. Wsciec sie mozna.

Dziękuje Kochane, bo już myślałam, że coś ze mną jest coś nie tak. Tydzień jakoś wytrzymam, mam nadzieje, że Filip też. On padnięty gośćmi już jest, dzisiaj jak poszli spał 2,5 godziny. Zazwyczaj góra 1,5 godziny śpi więc widać, że wymęczony. Ale oczywiście taki dzik bo nie ma kontaktu z innymi dziećmi i wychowałam sobie dzikusa (to słowa mojej mamy:/ )A koleżanka widać, że na każdym kroku chce się pozbyć dziecka. Każe nam je karmić, przewijać, zabawiać itp. Ja nikogo o pomoc nie proszę.

Kwiatuszku bardzo dziękujemy za życzenia:) Zleciał ten rok.

Emka dużo zdrówka dla córci. Polecam maść majerankową smarować pod nos.

Agnieszkaala ja zagladam z tel na bb i nie pokazuje mi suwaczkow.
Filip ma juz rok??? Przylaczam sie do zyczen:) sto lat,sto lat:)
Aga jesli teraz jej nie pokazesz,ze sama rzadzisz w swoim domu i czas chcesz poswiecac swojemu dziecku to przez te pare dni sie wykonczysz!Podejscia mamy nie rozumiem,co to za tekst,ze wychowalas sobie dzikusa...
Ja jeszcze jakis czas temu pozwalalam sobie wchodzic na glowe,dawalam sie podebrac na glupawe gadki,na udawana litosc,zero asertywnosci mimo,ze charakterek mam ostry-od czasu ciazy,od narodzin malej walcze jak lwica,juz sobie nie pozwalam dyrygowac,decydowac za mnie. To ja teraz ustalam wizyty znajomych a nie odwrotnie,wpadali kiedy chcieli,robili co chcieli,teraz w domu jest dziecko,potrzebuje czasami spokoju.
Jakis czas temu na tym watku Plenitude pieknie napisala o asertywnosci,o swoim zdaniu itd.
Trzymaj sie dzielnie.

Hej melduję, że żyję tylko z czasem ciężko. Agnieszkaala Masz rację ona ma tupet ta kobita co za babski.no i lecę do małego bo się obudził właśnie

Aga miałam już tyle razy pisać i tak mi schodzi. Jak wchodze na bb i widzę reklame calgelu to dziecko, to jak bym widziała Filipka :)
U nas pomału leci. Dzisiaj w końcu przyszli robotnicy szalować fundamenty... Ale idzie im to jak krew z nosa...
Mi Oliwka też śpi jak jest cicho. Ma włączone radio, żeby jej coś nie obudziło, bo zazwyczaj wtedy mi wszystko z rąk leci... I tez mi mówią, że dzika chowam...

Agnieszkala, ucałuj Synusia. To już roczek minął... Normalnie szok.
Podziwiam, gość nie gość, ale bez przesady. Oj powiedziałabym coś tej koleżance do słuchu.

Paniki ciąg dalszy...

Dziewczyny, które były na Clexanie i Acardzie w ciąży! Kiedy i czy w ogóle odstawiałyście te leki? Jak tak to od kiedy? I jak odstawiałyście to nic się nie działo?
I jeszcze Dziewczyny po cięciu cesarskim! Kiedy Wam ruszyła laktacja? A przed tym jak ruszyła to jakie mleko dzidzia dostawała? Czy trzeba kupić coś czy dają w szpitalu szpitalne? W sumie wolałabym kupić najlepsze a nie liczyć na to co podadzą.

Aga Wez jej palnij w ten głupi łeb. Zajmuj się swoim dzieckiem a jej nie usługi. Ma ręce nogi niech spada...

Malgonia clexane 12h przed cc ostania dawka acard 32 tv. Clexane jeszcze 14 dni po cc
Laktacja po 1cc po 8 dobie
2cc 1 ml mleka ściągamy do strzykawki w 1 dobie.
Co do mm to zależy od szpitala u nas szpital daje gotowe mleczka ze smoczkiem

Agnieszka przeczytałam dwa ray wpis,bo myślałam,że się mi przywidziało,że Ta baba Ciebie prosiła,nie!posuwała swoje dziecko do opieki a co gościna ma do opiekowaniem się jej dzieckiem,no bezczelna baba !!!Filipek nie dziwne,że niespokojny mając wokół tyle nowych twarzy a i ewnie ta atmosfera też mu sie udziela.
Nie fajna sytuacja.

Gratulacje i wszystkiego najlpeszego dla Filipka

reklama
Witajcie dziewczynki :) Wreszcie Was namierzyłam hehe Czasami czuję się jak świeżynka jako mamuśka pomimo że Basia jest moim drugim dzieckiem:-) Trochę więc może Was pomęczę swoimi pytaniami i dowiem się więcej jak Wasze dzieciaczki:-D

Agniesiu 100 lat dla Filipka w zdrowiu przede wszystkim:-) Co do koleżanki to nie rozumiem....Przecież to nie jest Twój obowiązek żebyś zajmowała się jej dzieckiem!! Żenada...Co do spania w hałasie to akurat u mnie jest odwrotnie - Ala wychowywała sie z nami w kawalerce i nie było przeproś - telewizor chodził albo byli goście a Ona spała. No i Basie też tak chowamy pomimo lepszych warunków bo mnie akurat to pasuje a przy mojej głośnej Ali to jest w ogóle niemożliwe hehe. Ale w życiu nie wpadło by mi do głowy kogoś oceniać bo każda matka wie co dla jej dziecka jest najlepsze,a już mówienie tego wprost i na głos jako gość - masakra. No ma dziewczyna tupet....

Ostatnia edycja:
Do góry