reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Widzę że mamy podobne wzrosty do modelek nam brakuje:p
Gosiu ja mam taki typ one rosną i rosną i są beszczelnie obrzydliwie wielkie!I wszyscy mówili pokarmisz spadną a one dalej takie wielgachne i jeszczee bardziej urosły.

reklama
Kaira szpilki zakładamy i modelki jak te lale :laugh2:

Ola** - spełnienia marzeń, utraty wagi i osiągnięcie upragnionego pułapu, zadowolenia w pracy, z M. również, upojnych wakacji i co tam sobie jeszcze w główce wymyślisz. :tak:

U nas dzionek jakos minal bo pogoda byla,ale Sami byl taki marudny do poludnia ze juz z nim na spacer ucieklam po 11 i tak spacerowalismy sie dosc dlugo do 14 z mala przerwa na jedzonko a od 14-15 spal jeszcze na ogrodzie,tak wiec dzisiaj niecale 4h spedzilismy na swiezym powietrzu
yes2.gif
odbilismy sobie za wczoraj
laugh.gif

Sami juz jest pojedzony i okapkany i juz spi
yes2.gif
dzisiaj zaliczylismy duza wanne ale tym razem Sami kapal sie ze mna a nie z tata
laugh.gif
ale bylo super dziewczyny
laugh.gif

ola** to Ja jestem jeszcze mniejszy kurdupel :-) mam tylko 155cm a waga teraz u mnie kolo 58kg moze mniej,a najmniej wazylam w zyciu 42kg i to bylo jak mialam 18lat :-D i czulam sie okropnie,bo bylam chuda strasznie chociaz przy moim wzroscie tak tego widac nie bylo ale teraz np przed ta ciaza wazylam 53kg i czulam sie b.dobrze i nie chcialabym wazyc mniej :tak:

Bezsenność…
z boku na bok przez x godzin, bezsilność, wkurzenie, bo nawet zdenerwowaniem tego nazwać nie idzie, duszek podpowiadający wstań, zrób coś, szybciej się zmęczysz, szybciej zaśniesz, tyle, że mi nie chce zwalić się nogi z łóżka. Żalący się sms do A. i na dodatek brak odpowiedzi, bo on spał już. Milion kłębiących się myśli, a to praca, a to finanse, a to uczelnia, a nie chciałam myśleć, chciałam spać. W końcu zasnęłam. Rano otworzyłam oczy i pierwsza myśl … KAWA!!! To był winowajca moich nocnych męczarni i to drugi raz z rzędu. Wypita późnym popołudniem. Szkoda, że mnie nie olśniło w nocy, szybciej bym się pogodziła z faktem, że to nie we mnie problem, tylko sama się tak załatwiłam i moze wtedy bym się z łóżka zwaliła i porobiła coś kreatywnego. :sorry:

A’propo kawy…
moja siostra zakupiła sobie to urządzenie do zaparzania na ogniu. Kupiła sobie akcesoria do kawy i w domu czaruje różne specjały, od trzywarstwowych, po mieszane z czekoladą itd. No pychota i stąd moje kuszenie i próbowanie. Podane w wysokich szklankach na nóżce, albo w stożkowatych. No szkoda pić. Cud, miód i orzeszki. :tak: Nie zarejestrowałam tylko, że jest kawa jest sypana, a tylko taka działa na mnie antysennie. :confused2:

Pociecha…
19 miesięcy szczęścia i radości, z każdym dniem coraz bardziej bystra, z każdym dniem coraz bardziej wyszczekana, jeszcze trochę po swojemu, ale widać, że próbuje mówić. Nawet za dużo nie chwalę, bo za każdym razem jak pochwalę, że zaczyna mówić, to następuje wielkie cofnięcie do „mama” i tyle. Więc cicho sza. ;-) Ale i tak zdradzę, że najwięcej radości sprawia Jej nauka słowa „Ada”. Pokazuje na siebie, pokazuje na monitor, gdzie jest na zdjęciu, pokazuje na ramkę elektroniczną, gdzie migają zdjęcia od Jej urodzenia do teraz i próbuje „Aba” albo „Ada” zależy jak Jej wyjdzie, ale jest to troszkę jeszcze takie niewyraźne, że aż nadziwić się nie mogę, że tak to może brzmieć. Ale uśmiech i błyski w oku pokazują mi jak wielką radość sprawia Jej, to że coś tam zaczyna się kleić. :laugh2: Jeszcze brawa i gratulacje ze strony mamusi utwierdzają Ją w przekonaniu, że warto próbować, że mamusia jest dumna. Bo jest, jak diabli. :tak:

Wiosna…
jeszcze noce mroźne, ale słońce za oknem każdego dnia napawa mnie coraz większym optymizmem, szukam jeszcze natchnienia w tym słońcu i w końcu jestem w II trymetrze, więc powinna pojawić się chęć do działania, a działań jest wiele:
- trzeba ziarna, w sensie nasiona kwiatów zasadzić, by wyrosły i potem przesadzić na ogrodu, by było ładnie
- trzeba uporządkować magazynownię piętro wyżej, a jest tam co robić
- trzeba zaplanować i wprowadzić w życie rozłożenie/ułożenie/wygląd tarasu – materiały przecież zostały w poprzednim roku nabyte, od koszy wiklinowych stojących po wiszące, donice gliniane, wszystko to musi mieć swoje miejsce
- no i kilka materiałów/rzeczy, z którymi coś trzeba zrobić
Marzę już o L4 :-p

Miłego dnia życzę :-)

u nas dzisiaj znowu wialo sniegiem strasznie kiedy ta wiosna kurcze !!!!!!!!!!!!!!
w przyszlym tyg juz I czesci urodzin S matko kiedy ten rok zleciał :-)

dziękuję dz za życzonka!!!

no w sumie z tą wagą to jeszcze zalezy od figury jak to isę na kim rozkłada:) sabrinko ja np super isę czułam przy 54 ale to bylo dawno i bylam umięsniona bardzo. i mlodsza dużo:) tak na dzien dzisiejszy to nawet 59 bylo by ok.a 56 idealnie.ale powiem wam,ze juz przestaje się tym spinac.bo motywacji brak to co sobie kolejny rok wyrzucac ,ze za gruba jestem:) skoro to nic nie da.schudnę jakims cudem to super.a jak nie to trudno

ponawiam pytanie...nikt naprawde nei chce tabl antybobasowych?mam do oddania dwa opakowania tabl azalia..

Lili a ja kawy nei lubię:) paskudna jest:) i nei mam problemó ze snem:p wczoraj winko wypilam i uśpiło mnie :)
co do gadania to superaśnie,że Adzik kombinuje,.Julian śmeisznie dzisiaj brum mówił jak do samochodu szliśmy .bu wlasciwe mu z tego wychodzilo

hej.
u mnie poki co ok, tylko totalny brak czasu... i w sumie ochoty na pisanie i siedzenie na bb tez nie mam.. zla na nikogo nie bylam ot... humory ciezarowki :-p

lili nie narzekaj na ceny lekow, ja teraz za clexane place 100% czyli 60zl za 10 zastrzykow =200zl miesiecznie plus wizyta i badania 350zl razem... aktualnie pol mojej wyplaty :confused2: "prorodzinny" mamy kraj jak cholera....

mykam spac... nie moge sie juz doczekac kiedy pojde na l4 :-p

reklama
Z okazji Dnia Kobiet chciałam życzyć wszystkiego co najlepsze :) i spełnienia marzeń oraz wyjątkowego dnia kobiet dla nas wszystkich :) :::*

A teraz cos o nas
yes2.gif
mialam chyba zbyt duza nadzieje ze po wczorajszych wybrykach Sami bedzie lepiej spac i chyba sie przeliczylam
sorry2.gif
jadl o 21 potem o 2 a potem o 5
baffled5wh.gif
nerd6bs.gif
i do tego nasi drudzy sasiedzi zrobili sobie jakas imprezke,grali na gitarze i spiewali i tak do 12 ale zasnelam a o 2 jak wstawalam to ich jeszcze slyszalam jak opowiadali
shocked.gif
jestem jakas niedospana dzisiaj i chyba zaraz se musze kawke zrobic
yes2.gif
Sami teraz spi ale zasnal z wielkim placzem,nie wiem o co mu chodzilo,jadl i stekal i plakal ehh i zjadl tylko 100ml
sorry2.gif

Do góry