reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

reklama
Alicja miał dwie dawki wzw i pierwsze szczepienie na krztusiec itd. Tak z powodu rehabilitacji.
Wiola o to mnie pocieszyłaś, myslałam, ze to już. Rehabilitacje mamy z powodu wzmożonego napięcia. Moj Kamilek robi takie mostki, na szczeście już coraz rzadziej. Poza tym wszystko robi o czasie, no ale rehabilitujemy. Większość cwiczeń robimy w domu, bo zajęcia mamy raz na dwa tygodnie. Chodziliśmy też prywatnie, ale ostatnio terapeuta powiedzial nam, ze on nie widzi takiej potrzeby, że z Kamilek rozwija się prawidłowo.

Annas Lena zaczęła się obracać dopiero koło 7m-ce po operacji, siedzieć dopiero tak fajnie w połowie 8 choć nie raz jeszcze nie ma równiowagi, I sama nie usiądzie a jak siedzi nie umie się przekręcić do raczkowania. Ja też się martwiłam ale teraz niech robi wszystko po swojemu. Mi też muwią że rozwija sie prawidłowo o dogoniła swych rówieśników
PS byłam u endokrynologa, i zaś mam większa dawkę eutyroxu Tarczyca się troszkę pomniejszyła mam Hashimoto - narazie do obserwacji za 8 tyg powtórka badań.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kuba ciągle nie przewraca się na brzuch, nie siedzi, nawet nie podpiera się do siadu. Pełza do tyłu trochę, ale myślę, że niedługo nadrobi. ale skubaniec zaczął mi się wyginać do tyłu i jest ciągle spięty. Mamy piłkę to trochę z nim poćwiczę na piłce. I szukam rehabilitacji prywatnie. Potrzebuję mieć spokój z Kubą, żeby tak nie płakał, bo tak to nie ma sensu większego.

kazde dziecko rozwija się w innym tempie grunt,że prawidłowo.Normy są szerokie:) mój to akurat szybko zaczął odwracać się i długo to robił nim odkrył pełzanie.potem martwiłam się,że nie raczkuje tylko czołga się.ale teraz wiem,że potrafi a też raczkuje chwile a potem ręce opuszcza, bo może większą prędkość uzyskac.pupa w górze ale jak czołganie to wygląda.no ale wstaje przemieszcza się,z siadaniem też ok .zmienia pozycje. ja to martwilam się jeszcze ż ema wąsko nóżki.ze taki sztywny w przywodzicielach.jeden ortopeda kazal cwiczyć inni mówią,że wszystko ok.

Widzę ,że nie tylko ja mam takie zmartwienia. Ostatnio doszłam do wniosku,ze to jak Tomek w był w brzuchy i te nerwy, które były w tedy to nic do porównania do tych co są teraz i te ciągłe zamartwianie czy na pewno dobrze się rozwija , bo tamto dziecko ma podobny wiek a robi to i to a mój nie itd. Ale tłumaczę sobie ,że wszystko jest w porządku i każde dziecko rozwija się w indywidualny sposób. tomek też nie raczkuje pełzać to bardziej się czołga i cały czas się turla. Wczoraj tak mi się wychylił w bujaczku ,że gdybym nie była w pokoju to by wypadł, wychylał się po swoją zabawkę bo wyrzucił.
Ale mamy dwie nowe umiejętności:-):
- Tomek robi "koci koci łapci"
- I daje cześć:-)

Kaira ach ta tarczyca ja idę w piątek na badania a 11.10 mam kontrole.

Miłego dnia!!!

Ola** - bo mi się dziś jak karmiłam rano Adę przypomniało, mówiłaś, że Dziewczynki mają tablicę, możesz wrzucić fotkę "tu" albo "tam" i powiedzieć jaki napis ostatecznie wybraliście.

Całą resztę pozdrawiam, życzę słonecznego dnia i przesyłam buziaki ze słonecznego Poznania.

reklama
Lili wrzucałam tutaj...takie serduszko...ale wrzucę później.może tam lepiej ok

Julian wcina kanapki skubaniec,bardzo mu smakują. dziś kończymy 10miesięcy.dziś nie spał po obodzie w ogóle.miałą drzemkę godz o 13 i tyle.po 19tej padł po kąpieli oczywiście,zobaczymy jak noc

Do góry