reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Gosiu ja też mama taką oponę na brzuchu i skoro ty sie bierzesz za swoja to i się wezmę za swoją razem rodziłyśmy to i teraz razem jej sie pozbędziemy. Bo tak to tylko narzekam dla M,że gruba jestem:zawstydzona/y:

reklama
Martusionki i Gosie prosze przestancie!!!:-)

Co ja mam poowiedziec...Mi wisi skora z brzucha i to wyglada gorzej niz 4-miesiac...

Kurde zawsze moglam byc obojetnie jaka gruba,ale brzuch mialam plaski a teraz za to brzuszysko ze patrzec nie idzie...

Co do bucikow my mamy rozmiar 21

Dziewczyny mam zagadke bo sama juz nie wiem o co chodzi .
Moje dziecko na poczatku nie chcialo pic z lewego cyca jak juz go zmusilam tzn nie dalalm prawego to wkoncu po 20-30 min zaczynal pic a od dzis rana nie chce an lewego ani prawego ryk i ryk. Wkoncu po miesiacu ( tyle mu nie dawalam nic pic z butli) dalalm mleko i co wypil wszystko . wiec o co chodzi glodny jest a cyca nie chce :( zaczyna pic z butli szybko podloze mu cyca i pije. Zaznaczam ze mleko leci lepiej jak z butli nawet ciagnac nie musi. Wiec o co chodzi ?? Pomozcie

Przepraszam ze tylko o sobie ale czasu brak Pozdrawiam dziewczyny

Dzięki dziewczyny.

Chyba jestem przewrażliwioną mamą!:) A my dziś pierwszy raz daliśmy małej kilka łyżek tej kaszki dla alergików. Smakowała jej strasznie:) Zobaczymy jak brzuszek zareaguje przez kilka dni. I potem kolejne rzeczy. Wcześnie wprowadzamy bo 29 lipca jedziemy na 10 dni w góry i chcemy żeby mała już jadła coś innego oprócz mleczka. Zobaczymy, oczywiście teraz to było kilka łyżek więc zaraz po wypiła swoją porcje mleczka.

A ja wstawiam obiecane kilka fotek z chrzcin:) IMG_020.jpgIMG_022.jpgIMG_018.jpgIMG_014.jpgIMG_008.jpg
pencil.png

hej
melduje sie po dlugiej nieobecnosci ;-) zyje i 5 lipca mam obrone... wlasnie do niej probuje sie przygotowac :-)

weny brak jakos do pisania....

maluszki cudowne a o to moj urwis i jego tort na pół roczku :-) ( zaczyna jezdzic do tylu na brzuchu i sie wkurza ze mu zabawki uciekaja hihi maly ciamajda nie wie czemu)
na kilku fotkach widac ze chcialby skosztowac jak smakuje aparat foto :-D
urwis chce siedziec ale sam nie daje rady... na tapczanie jak go mam i chwyci sie moich palcow to usiadzie ale jak pusci palce to leci glowka o oparcie wersalki i tak siedzi i burczy pod nosem

i jeszcze jedno gizdok jeden nauczyl sie pluc... pluje we mnie jedzeniem, mam obryzgane pol kuchni przy jedzeniu bo gotowane jarzyny sa fuj a jedzenie taty mniam mniam.... i co tu zrobic jak nie lubi takiego slodkiego obiadku :/ moge mu czyms doprawic odrobine? bo jedzenie malego to naprawde katorga (bylo smiesznie na poczatku jak maly robil buuuu prrrrrr ale juz nie jest zabawnie)

pozdrawiam was ;-) i nie obraźcie sie ale wole spedzic z malym czas niz przed kompem na forum ;-)

edit: mialm jeszcze o jednej sprawie napisac... o znajomych z osiedla... o toz to kilka lat temu urodzil im sie chlopczyk... niestety zmarl bo mial wade serduszka, rok temu urodzil im sie drugi bobas tez chlopczyk (rocznik michałka) i po szczepieniu MMR dzieciaczek ma cukrzyce ta najcieższą chyba.... musi chodzic z pompkom, jes nie moze nic slodkiego w tym mleka... je to co dorosli... lekarz nie zglosil tej cukrzycy jako odczyn poszczepienny... tak samo bylo u kolezanki tej znajomej jej dziecko tez ma cukrzyce poszczepienna i tez lekarz nie chcial przyznac ze to po szczepieniu ale oni zrobili badania genetyczne jakies i udowodnili ze to powiklanie po szczepionce... zal mi tych dzieci jak nie wiem co.... a lekarze za nie poinformowanie o powiklaniach powinni miec zakaz wykonywania zawodu.... dziewczyny miejscie swiadomosc ze powiklania po szczepieniu to nie tylko goraczka, obrzek reki i marudnosc dzieci, to tez białaczka, stwardnienie rozsiane, paraliz ciała, cukrzyca o ktorej tu pisze...

ja ciagle sie waham czy szczepic malego na polio... i nie wiem, ciagle kombinuje co tu zrobic, bo mam coraz większe watpliwosci co do działania szczepionek i ich bezpieczenstwa

Załączniki

• IMG_0845.jpg
    IMG_0845.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 47
  • P1030061.jpg
    P1030061.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_0079.jpg
    IMG_0079.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_0033.jpg
    IMG_0033.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_0835.jpg
    IMG_0835.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_0049.jpg
    IMG_0049.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_0020.jpg
    IMG_0020.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 43
  • P1030010.jpg
    P1030010.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 41
  • P1030039.jpg
    P1030039.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 44
  • P1030007.jpg
    P1030007.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie kochane my po wizycie u lekarza bo Lena w nocy dostała nie wiadomo z czego 39 temp.Jutro badania krwi i moczu potrzebne do szpitala. Mam pytanie od kilku dni Lenka ma śluz na pieluszce jak odchylam wargi srom to też czasem jet raz kremowy raz zieleńszy miała któraś z was z takim czymś doczynienia.Boję sie ze toi znów jakaś bakteria:(.Dzien operacji zbiera sie szybkimi krokami a ja jestem przerażona.
Buziaki

Do góry