reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Jaś dostał nutra pierwszy raz w szpitalu czyli niecały msc temu.właśnie niedawno zjadł i już chciał się drzeć,prężył się to pomogłam mu irygatorem się wyprykać to zrobił kupę w której był sam śluz praktycznie.zrobiłam zdjęcie i pokaże pediatrze i alergologowi,bo dla mnie jest chore,że za puszkę tego smrodu muszę płacić 40zł,bo rzekomo Jasiek nie jest alergikiem tylko ma mega kolki.za normalne mleko mogę tyle płacić,ale nutra wg mnie nadal powinien być na ryczałt.

Magda Jaś dodatkowo jest na tm nowym nutra.lgg lipil z probiotykiem.

Kwiatuszku u nas sytuacja z Alą ma się podobnie:-( wczoraj miała już tak nagrabione,że niestety dostała w dupę:-( to było poraz drugi do tej pory w całym jej życiu,ale przechodziła już samą siebie.od rana marudziła,płakała z byle pierdoły,u mojej mamy rzucała zabawkami,później urządziła scenę w parku,bo nie dała się do wózka wsadzić,a na koniec gdy pomogłam jej wejść po schodach na klatce to tak zaczęła się drzeć i piszczeć,że aż sąsiad wyszedł spr co się dzieje:$.no i efekt był taki jaki był,że puściły mi nerwy.tak to zawsze stawiam ją w kącie jak coś zrobi źle.wyje niemiłosiernie,zmusza się do płaczu,ale gdy już się uspokoi podchodzę do niej i pytam czy wie dlaczego tu trafiła,tłumaczę jej czemu i pytam czy będzie już grzeczna.potem inne dziecko mam w domu,ale czasem nawet taka metoda nie działa:-(

Dziewczyny nadal nie mam okresu po porodzie,a to już 2,5msc.nie karmie piersią to co jest?

reklama
Karola bardzo fajnie,że trafiliście do dobrej rehabilitantki i wszystko tak fajnie pokazuje,szok że mąż tak szybko złapał,ale spokojnie to dobrze,że wlasnie we dwoje chodzicie i jakby co,s jedno drugiego skoryguje co i jak,tak samo na zajeciach jeden zapamięta to drugi tamto.No i co najlepsze,że już wczesniej na te rehabilitacje chodzicie i jest to lepiej a my tak poxno :/:no:

Co do mleka,to my też praktycznie od początku na Nutramigenie,przyczyą było niechciejstwo do jedzenia MM no i najpierw było pepti,podejrzenie kolek,więc na koniec przesliśmy na nutramigen,no i stopniowo się to jakoś wyciszyło,problemy większe skórne ustąpiły.
Badań w kierunku alergii nie miałysmy robionych a mleko cały czas mmay z tą zniżką 30% i dla mnie to jest szok,że Ty musisz 100% płacić.

Nawet jakiś czas-krotki-zmienione miałysmy mleko na Nutramigen Lgg,tu lepszy skład probiotyki itd a tu po tym mleku takie Kinga zaparcia miala,że szok.
Ja tu myslałam,że w diecie coś nie służy a tu mleko niestety...
Więc powrociłysmy do tego mleka Nutramigen2

Ja po porodzie jakoś dostałam 3 miesiące czy 4 @ a w sumie od poczatku praktycznie nie kp

Co do kup,to tez własnie były w wiekszości zielone,teraz dopiero przy wprowadzeniu posiłków stałych to są zmienione.
Na tym mleku faktycznie jest notka,że stolce moga być zmienione,że zielone.
Choć nie zaszkodzi pokazać foto tej kupki i zapytać,dlaczego tak wygląda.
Może nie służyć te mleczko,też słyszałam,że mozna mieć na Nutramigen uczulenie.

Nisiao,a mnie lekarka powiedziała,że stary nutramigen jest wycofany:-/ dlatego jest ten lgg.chciałam ten stary,bo raz,że jest tańszy,a dwa,że nie ma tego probiotyku,który wg mnie może nie służyć małemu.co do rech to też byłam w szoku,że mój mąż bez najmniejszego zawachania wykonuje wszystkie czynności prawidłowo.kurcze jestem załamana tym nutramigenem.22go ide do alergologa po zaśw żeby mieć te 30%zniżki.

A może ma ktoś w domu nutra 1 już niepotrzebny?

A żebym miała mniej problemów to dziś mnie okradli.miałam 200zł w portfelu i dokumenty.w sklepie,w kolejce ktoś wyciągnął mi z torby.urok robienia zakupów z dwójką dzieci..złodziej wykorzystał moją nieuwagę.miałam na mleko dla Jasia i leki.nie wiem co teraz zrobię.mąż wraca w sob dopiero,mama bez pracy,nawet nie ma z kąd pożyczyć.jakaś klątwa nade mną ciąży.jeszcze ta przeprowadzka:-(

karola zto teraz mnie zaskoczyłaś,że mają wycofywać to mleczko Nutramigen zwykłe,my mamy teraz te i lekarka ani słowem nie wspomniała,że wycofują.Na lgg mialyśmy zmienione,że fajne bo te probiotyki i nic wcale nie służyło,w przychodni do której chodzimy był też chłppczyk co też pije to mleko Nutramigen i miało zmienione na to lgg i przyszło rowniez z problemem zaparć.Więc może Jasiowi też ono nie służy jest te mleko droższe i nie rozumie dlaczego lekarka nie może dać Tobie mleka na recepte i musisz mieć jakieś zaświadczenia,mi pediatra dała bez niczego tzn Kinga miala okropne problemy skórne i te kolki oraz jeść nie chciala MM dokładnie NAN1 i stąd decyzja a testy alergiczne lekarka uznala,że nie ma teraz sensu robić do roku czasu czy jest uczulona czy nie.
w szoku jestem,że jest problem żebyś Ty dostała receptę.bo to jest strasznie dużo pieniędzy,jeszcze teraz to mleko u Ciebie idzie w szybkim tempie,bo jest tylko a diecie mlecznej to u mnie już na dłużej starczy...

I jeszcze do tego ta kradzież ,współczuję rzeczywiście jakoś się posypało ostatnio tych zdarzeń ....:(

Ostatnia edycja:
Karola cholera co za skur..Cie okradl?!! Zglos to na policje bo jeszcze ktos wykorzysta Twoje dokumenty i klopotow Ci narobi. Moze w poblizu sklepu jest jakis kosz na smieci?zlodzieje wyciagaja kase a reszte wyrzucaja.

Karola co za ludzi:wściekła/y: Widzi, że kobieta z dwójką dzieci i jeszcze ***** okradnie:wściekła/y: Co do miesiączki ja wczoraj dostałam:-( A było tak fajnie przed ponad 2 lata:p

U Nas szpitalnie. Ja zdychałam cały wekend, w niedziele zaczeły dzieci. Filipowi przeszlo po 1 dni, a Ala się męczy do dzisiaj. Ma katar i wysoką temperature, nie wiem o co kaman.

Widzę, że ciekawie jest...
My też z Oliwką chore. Mała ma zapalenie krtani a mnie męczy gardło i katar...
Dzisiaj to jakiś dzień widomości. Bratowa mi dzwoni, że w nocy ktoś chciał ich okraść. Do tego wczoraj w szkole spadła z krzesła jej siostrzenica. Jest w zerówce i pani kazała jej wyjść na krzesełko podlać kwiatek ale jeden z chłopców podbiegł i ją pchną. Uderzyła głową, płakała ale Pani nie dzwoniła do domu. Jak Marzena pojechała po córkę, to zauważyła, że jest blada i wtedy jedna z koleżanek opowiedziała co się stało. Przyjechały do domu, całą drogę mówiła, ze ją głowa boli. Zasnęła i potem zwymiotowała. I leży biedna w szpitalu ze wstrząśnieniem.

reklama
Nauczycielka dzwoniła i się tłumaczyła dlaczego nie zadzwoniła. Jak przyjechała karetka, mam chłopczyka przybiegła i pytała co się stało. Marzena nie wytrzymała i jej powiedziała co mysli o wychowaniu jej dziecka. Wszystko mu wolno i to nie pierwsza taka sytuacja. Bo i bije dzieci, pyskuje...

Do góry