reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

Po tez jej dawaj. U nas tydzien minal,nadal mam ja na oku,temp w nocy sprawdzam-tak tak,matka psychopatka;) bedzie dobrze,u nas i mega zebx hurtem sie przebijaly i byl mega skwar-mala dala rade. Julka tez da. Na czerwcowkach chyba troje dzieci po szczepionce dostalo rozyczki,goraczkowaly i je obsypalo.

reklama
WItam
U mnie dokładnie 7 dni po szczepieniu zaczęła sie jazda i różyczka pełną parą.Napoczątku niekt nie polączył tych 2 rzezcy ale potem było wsyztsko jasne.A szczepiłam ja jak miała 2 lata

Gorączkowała mi przez 2 tygodnie, była cała wysypana osowiał. A najgorzej ze szczepien przeszłą ospe zaszczepiłam 1 dawką nigdy wiecej.

A to szczepiłaś osobno a nie razem? Bo ta MMR jest na ospę, odrę i różyczkę. Można osobno szczepić? Współczuję :-( Teraz to mam w ogóle stresa :-(

swinka odra różyczka, a ospe szczepi sie osobno. Wiekszośc moich znajomy poszczepiła MMr i nie mieli żadnych objawów ubocznych L była wyjątkiem

To nawet nie wiedziałam. A ta ospa ma jakiś skrót? Bo teraz już nie wiem czy Julcia była na to szczepiona. No u mnie też wśród znajomych raczej nie ma skutków ubocznych. No ale...zawsze może być ten wyjątek :baffled:

Dzięki dziewczyny. Dobra, wychodzę. Mam nadzieję, że będzie ok.

Edit: Jesteśmy w domku. Okazało się że dostała 2 szczepionki
baffled5wh.gif
To jest ich kalendarz, u nas w Polsce troszkę inaczej. Julcia płakała i wtuliła się we mnie. Lekarka uprzedzała mnie że do 7-10 dni może wystąpić wysypka. Ale najgorsze jest to, że tu nie badają dziecka przed szczepieniem.
baffled5wh.gif
Ale do 3lat i 4 miesięcy Julcii mam spokój ze szczepieniami. Muszę troszkę ochłonąć.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry