reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

no no no:) PATI SUPER:) GRATULUJĘ CUDU :) ALE SIĘ CIESZĘ

kairko no dobrze to nie uciekam:)
Kłaczek jak to przelotem?pora się zadomowić:)

reklama
Gosialew gratuluję Kubusia, ja postanowilam, że do porodu nie chcę znać plci :tak:
Julitka Martusiunek- mój W jest strasznie dokuczliwy i nie wiem, czy żartuje, czy mówi prawdę. Np. że przesadzam z tym oszczędzaniem się\.:wściekła/y::wściekła/y:
Julitko- cześć kochana ;-)
Ewitko witaj Ewitko milego dnia
Kasiuwd- to mega gratulacje, powodzenia kochana Kasiu :tak:
carri- skończyłaś remoncik
Aniołki twój suwaczek to dopiero mknie
PAtti- witaj kochane Patiuszątko
LILI, Lucy, Just, Mysza cześć mamusie :-D
Kłaczku glowa do góry, latwo się mówi, ale glowa do góry kochana, :tak::tak:
JAnkesowa - twój suwaczek, też zasuwa żę ho ho
Aga34 - no i się poryczalam, :tak:gratulacje, spelniasz marzenia... nas wszystkich :-D
OlaPM - dzień dobry Oleńka
Ola** - dzień dobry Oleńka ;-)

a co u Slodziutkiej Edytki, macie jakieś wieści?

a u mnie, mialam napięcie brzucha więc wzięlam nospę i magnez i przeszlo, może mi się macica przesuwa w górę? :cool2:

o rany zeżarłam/bo inaczej tego nazwać nie mogę/chyba z kg mandarynek/i to już trzeci dzień z rzędu!!!!co się dzieje??????już nie pamiętam która z Was tak jadała mandarynki, ale na początku ciąży...
Martuś, ja dziś bigosik robię więc wysyłkę wstrzymaj;)
Kłaczku, Ty sobie bądź ostrożna a my ściskamy kciukasy!!!kiedy będziesz miała screen robiony?a co do przeróżnych angielskich ankiet, to niezłe mają pomysły na pytania i zalecenia, ale z drugiej strony ja pamiętam jak umawiałam się na spotkanie w sprawie NIN, to przysłali mi termin razem z mapką jak dotrzeć we właściwe miejsce.a u nas w PL?kto by się o to martwił?masz interes, to se sam szukaj...w wielu sytuacjach/zwłaszcza socjalnych, życiowych/ Anglicy traktuja sprawy bardzo "łopatologicznie" i bez zbędnego utrudniania życia obywatelom, a u nas tylko kłody pod nogi...aaa i zapomniałam Ci napisać już wcześniej, że baardzo się cieszę, że Ci dolegliwości ciążowe dokuczają;P dbaj o siebie, żebyś od podopiecznych kataru nie złapała, choć angielskie dzieci, to z zimnego chowu, to tak nie chorują, co jest udowodnione, a metody drobnymi kroczkami do nas przechodzą.
a tak swoją drogą, to patrząc na Twój suwaczek, to już kawał dzieciaka z Twojego okruszka;)
Agniesia, uważaj Kochana na te napięcia, bo to jeszcze młoda ciąża.odpoczywaj dużo, a jak się będą powtarzać, to zgłaszaj lekarzowi, bo i macica może się "stawiać".no i ciekawa jestem, czy nie zmienisz zdania co do wiedzy o płci;)bo to korci korci.zwłaszcza jak już przychodzi moment na robienie zakupów.mimo, że można kupować uniwersalne rzeczy, ale mimo wszystko jakoś się troszkę ukierunkowujesz.
Gosik, współczuję tych Twoich skurczy...marne to pocieszenie, że ktoś też po nocach nie śpi i cierpi, ale dzięki;)

a co do rozdrabniania się nad sobą...to nawet nie chodzi o jakieś rozpieszczanie się, tylko zwykłą ostrożność, a pewnie i strach przed popełnieniem jakiegokolwiek błędu i ponowną stratą też robi swoje-nawet jeśli nie jest uzasadniony.no boi się człowiek/tu czyt."ja", żeby czegoś nie skopsać i sobie w brodę nie pluć/.a teraz to z jednej strony już powinnien oddech być od tego strachu, a z drugiej-i to opinia lekarza-zbytnie przemęczenie się, rozgrzanie organizmu może wywołać wcześniejsze skurcze i poród.no a mi-jak już pisałam chyba z milion razy -tak zależy na tym styczniu:)

no, a po zakupach mamy nosidełko: CONECO wózki dziecięce, spacerowe, uniwersalne, foteliki, łóżeczka, krzesełka /tylko kolor śliwkowy/.wiem, że to nie taki fotelik z tych wypasionych po 400parę zł, ale my tak mało jeździmy w trasy dalsze, że taki wystarczy, a i tak znajomi mówią, że po pół roku warto zainwestować w już lepszy fotelik z bazą np.
wanienkę najzwyklejszą na świecie Wanienka Balbinka Średnia 0 cm, Tega - nocniki, wanienki, art. higieniczne dla dzieci i niemowląt
przewijak /na ten to się po prostu uparłam;)/ Kolorowy PRZEWIJAK profilowany 70 nadstawka BERBER (1321578740) - Aukcje internetowe Allegro /tyle że tańszy był/
i jeszcze dwa okrycia kąpielowe kupiliśmy
z łóżeczkiem nie zdążyliśmy, ale mam pytanie do Was dot materaca, bo dziś w sklepie babka powiedziała, że lepszy jest kokos pianka kokos, bo ten z gryką, to jest dla dziecka za twardy.no i już zgłupiałam jaki kupić, bo do tej pory słyszałam achy i ochy w stosunku do tego z gryką...

lecę ten bigosik partolić.wpadnę później

Ostatnia edycja:
Julitka jedz mandarynki teraz, bo mają witaminę C, a teraz to nie ma sezonu na owoce, więc zostają cytrusy, jabłka i banany. Fotelik ładny, tez nie mam teraz takiego wypasionego, bo mało jeżdzę i stwierdziłam, ze lepszy kupi się ten drugi. A materac zamówiłam panka-gryka-kokos.
A tak pocieszałam Was styczniówki, że nie tylko wy macie przechlapane, bo ja musze męczyć się trochę dłużej a też przecież staram się nie forsować, żeby nie urodzić za szybko. Wolę czegoś nie zrobić niż potem żałować, że zrobiłam i przez to wylądowałam w szpitalu. A zima dłua i jak takie śniegi beda to chyba większość w domu przesiedzę, wyjścia ograniczę do minimum, bo normalnie tak mnie pachwiny i uda wczoraj bolały, ze ledwo chodziłam, a brzuch jaki twardy miałam.

Agniesia ja chciałam poznać płeć, ale z drugiej strony sobie myslałam, że jak nie będzie widać a lekarz ma zgadywać to lepiej nie wiedzieć. No ale było widać :-)

Pati wielkie gratulacje!!! Witamy Michałka na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Widzę, że miałaś taki ekspresik jak ja i też w nocy, od razu skurcze co 4-5 min, ja też nie urodziłam w domu tylko dzięki trzeźwemu myśleniu męża, bo chciałam jeszcze iść pod prysznic, a ten zaciągnął mnie do auta. Ale z tą główką to chyba niezłe wrażenia miałaś.
A ja nadal pociągająca kupiłam sobie dzisiaj w aptece za radą farmaceutki sinupret, zobaczymy, czy coś pomoże.

Julitko, z tym zimnym chowem to nie tak do końca. Dzieci faktycznie latają niemal na golasa, ale odchorowują to jednak. Rozmawiałam z tłumaczką u midwife, mówiła że nagminne są kłopoty z gardłem i uszami, czyli nie jest tak różowo. "Moi" chłopcy mają ewidentnie jakiegoś wirusa. Biegunka u jednego, potem drugi, ojca też "przeleciało"... Zaczęłam brać Cerutin - przywiozłam z Polski zacny zapasik. Nie wiem cz można Echinaceę. Jest tu dostępna w tabletkach. A objawy ciąży mnie też cieszą - świadczą o tym że Pasożyt ma się dobrze.

Gosia, ja to się boje teraz łazić sama bo tak ślisko..dziś jak wysiadałam z samochodu, to dobrze ze T stał bo poszłabym jak długa.i już pal sześć moje dupsko, czy jakieś uszkodzenie mojego ciała, ale przy upadku może dojść np do oderwania się łożyska i rodzimy na alarm.także Ty też właśnie nie przeginaj
co do materaca też miałam kupić GPK, no ale dzisiejsza info w sklepie zbiła mnie z tropu.
Ewitko-czosnek dobry na wszystko!!!ALBO PRENALAN. ZDRÓWECZKA!!!
Kłaczku, ja wiem że czasem mamy ang przesadzają w drugą stronę, bo widziałam w styczniu, gdzie ja opatulona i mi zimno, a taka wychodzi z asdy z niemowlaczkiem z gołymi stopami i gołą główką, ale jak czasem widzę u nas na ulicach w chłodniejszy wrześniowy dzień dziecko w grubej welnianej czapie, to się zastanawiam, co temu dziecku w zimie zakładają na głowe...albo temp w domu 28 st, ledwo się oddycha.dziecko marudne, ale skwar być musi...wolę więc jednak coś w połowie.z jakiegoś powodu zmieniło się myślenie nawet na położniczych, że już czapeczek noworodkom nie trzeba.a o echinacei czytałam, że za mało badań mieli i w ciąży tylko po konsultacji z lekarzem.a jak czujesz, że Cię może zechcieć "rozłożyć"to paracetamol bez zastanowienia, bo lepiej do gorączki nie dopuścić

ooo znalazłam ciekawy art o materacach http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/ wg mnie art sponsorowany

Ostatnia edycja:
reklama
Kłaczek Anglicy przeginają w jedną stronę, w Polsce przegina osę w druga z ubieraniem.

Julitka ten artykuł jest sponsorowany i już go czytałam i przede wszystkim uważa matki za głupie. Potem jest zamów materac za 200 zł czy ileś tam. widziałam materace lateksowe za 250 zł i droższe.
A dziecko tyle nie waży, aby aż tak się odciskało i było mu mega twardo. Połóż 30 kg na materacu a 3,5 kg, nawet jak podrośnie to nie ma takiego nacisku na materac jak tam opisują. Gadałam z siostrą o tym i ona powiedziała, że jej taki starczył materac i dzieci dobrze się rozwijają. Więc ja mam taką opinię na ten temat. Każdy ma prawo do innej.

Do góry