reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Mysza, ja jadłam Acard (1 tabletka raz dziennie), od pozytywnego testu do chyba 22 tc.

No mi ginek też przepisał, ale jakoś bałam się go brać...jednak wygooglałam że sporo kobiet w ciąży go bierze, więc pędzę do apteki, bo mi łydki zaraz pękną...chyba od tego dupka

reklama
Mysza, a te łydki to masz tak napuchnięte jakby woda Ci się zatrzymywała, czy o co chodzi?
Tak czy inaczej, poobserwuj to u siebie, czy po nocy, odpoczynku (zwłaszcza z nogami do góry) przechodzi czy nie, no i przy najjbliższej wizycie pogadaj z ginem, że takie coś się dzieje.
A acard ma na celu chyba rozrzedzenie krwi, żeby do Maluszka lepiej docierała. I z tego co czytałam w ulotce to w I i II trymestrze można jak lekarz każe, a w III nie powinno się (no i mi właśnie kazała odstawić już coś tam nadmieniając, że już pora, bo co miał zrobić dobrego to zrobił, a teraz to mógłby zaszkodzić).

Mysza, a te łydki to masz tak napuchnięte jakby woda Ci się zatrzymywała, czy o co chodzi?
Tak czy inaczej, poobserwuj to u siebie, czy po nocy, odpoczynku (zwłaszcza z nogami do góry) przechodzi czy nie, no i przy najjbliższej wizycie pogadaj z ginem, że takie coś się dzieje.
A acard ma na celu chyba rozrzedzenie krwi, żeby do Maluszka lepiej docierała. I z tego co czytałam w ulotce to w I i II trymestrze można jak lekarz każe, a w III nie powinno się (no i mi właśnie kazała odstawić już coś tam nadmieniając, że już pora, bo co miał zrobić dobrego to zrobił, a teraz to mógłby zaszkodzić).
i
Wczoraj się bardzo dużo nachodziłam... później nasiedziałam i w sumie teraz zaczęłam czuć takie pieczenie - od środka. Mam identycznie przy lataniu samolotem.
Lekarz zalecił mi acard, ale jakoś tak nie brałam jeszcze.
Czytałam że takie historie z nogami mogą też być po dupku... w piątek 19.03 jestem u ginka to mu na pewno powiem, a jakby mnie bardzo męczyło to zadzwonię i z nim to telefonicznie wcześniej skonsultuje.

Witacie kochane
Agatko - mała już pewnie ma coraz mniej miejsca pewnie zeby sie przepychac, a poza tym organiszm pewnie szykuje się powoli do wielkiego dnia
Dziewczyny tez rzeczy dla dzieci słodkie ale obiecałam sobie że narazie nic nie kupuje póki nie przejrze co mam, a że mam dużo wiec za szybko nie chce zaczynać kupowania , bo właśnie skoncze tak jak Asia to uzależnia:)

Kasikz uzależnia szukanie i wybieranie. Samo kupowanie nie. Zachowuję mimo wszystko zdrowy rozsądek. Muszę teraz skupić się na półśpiochach i kaftanikach. No i jakąś sukienkę kupić.

Teraz nie udało mi się wylicytować jednej, na której mi zależało, ale przegapiłam przez pracę godzinę końca i ktoś mnie przebił...

Sukienka NEXT jeans, (3-6 miesięcy, 8kg) (946793930) - Aukcje internetowe Allegro

Juz znam na pamiec te mebelki ale w koncu nie decydujemy sie na rzadne.Chociaz śliczne. Stwierdziliśmy, ze szkoda kasy. Za rok jak mała bedzie wieksza i bardziej będziemy znali jej potrzeby to kupimy jej jakies mebelki. A narazie łożeczko mamy sosnowe , sosnową komode z ikei która byla w pokoiku i mala sofka, ktore też byla. Wiec zostaną pierdołki, może dywanik, coś na okno jakaś lampeczka i misie do przyklejenia na ścianę.
Apropo pokoik jest zółto -zielony, mebelki są sosnowe, w oknie mam rolety jaśniutkie ale mocno przepuszczaja światlo wiec musze cos wymyślec a przy okazi żeby ładnie wygladało . Raczej nie zasłony , bo za cieżkie pokiok malutki. Myslałam nad roletą rzymska, taka na cąłą szerokość , tylko jaką?

Hej babeczki -no i jednak doszłam do wniosku ze to nowe bb zupełnie do mnie nie przemawia:no: myślałam ze się przełamię -przyzwyczaję ale nie:baffled: lipa...

Dzisiejsza noc była tak samo ciężka jak wczorajsza -wszystko mnie bolało -brzuch twardniał i ciągnął... nie mogłam się nawet obrócić bez bólu nie mówiąc o wstaniu:-( Alicja całą noc spała -od 22 do 9 po czym dostała mega czkawki:baffled: no nie wiem co to i dlaczego:confused:

Aaaa wczoraj S oglądał skarpetki:-D stwierdził ze takich małych stópek to nawet nie trzeba myć bo jak je włoży do buzi i pocyca to będą czyste:baffled::confused::-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D wyobraziłam sobie minę naszej córki jak jej stópki giną w paszczy tatusia buahahahahaha:-D :-D :-D

AAAAA PS

A propos pokoiku i mebli -mieliśmy robic pokoik dla małej ale jak pomyślałam o karmieniu 8/12 razy na dobę, o wstawaniu, o tym ze mogłabym jej nie usłyszeć -to łóżeczko wylądowało w naszej sypialni... oczywiście nie na zawsze -tylko na czas aż się poznamy i do siebie przyzwyczaimy ale wydatków jest tyle że takie mebelki to tylko obciążenie dodatkowe

Ostatnia edycja:
Witajcie laseczki

Kurde w sobote na zajeciach jak poszlam do wc,to przy oddawaniu moczu poczulam jakby sie cos odkleilo i teraz niewiem, czy mi sie wydaje,ze mam jakby mokre majtki czy co, w kazdym badz razie ciesze sie,ze dzis mam wizyte i zobacze co sie dzieje.

reklama
Kurde w sobote na zajeciach jak poszlam do wc,to przy oddawaniu moczu poczulam jakby sie cos odkleilo i teraz niewiem, czy mi sie wydaje,ze mam jakby mokre majtki czy co.

Ale miałaś tak wcześniej czy to nowe uczucie? oczywiscie ze dobrze że masz wizytę i koniecznie zapytaj lekarza co to -z tym ze ja wkładki kupuję na tony i zakładam po dwie;-) a największa złośliwość losu to to że właśnie po wc -ubiorę się i chlup:baffled::confused: (sorry za tak dokładny opis)
Generalnie jeśli śluz jest biały i nie szczypie to jest ok -takie oliwienie:-D

Do góry