reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Julitka nap., abym przekazała wiad. od Oli, gdyż będzie późno

"I jak tam ktoś się rozpakował?:-) mnie wszystko boli po tej cc:-( Julek jest cudowny i taki spokojny- tylko mam kłopot z karmieniem:-( musiałam dokarmić butlą. W cycach krople dosłownie. Czekam też na badania bo szmer pod serduszkiem wysłuchali. Ale wierze, że jest ok. Wczoraj cał noc wpatrywałam się w mojego cukiereczka, a on spał.Może jutro jakąs fotę zrobie tel"

Olu
zobaczysz kochana, że wszystko będzie dobrze :)

Oleńko niech Juluś będzie takim spokojnym skarbem:) i ciesze się że jesteście już razem!!
Ewcia dzięki
Agnieszko super że twoje szczęście ma już 4 cm jeszcze troszkę i będzie 50 cm więcej:)kochana a co do aplikacji to żadna filozofia jak to mój znajomy ginekolog powiedział kobieta napewno nie wpuszcza sterylnego pytona do swej jamy wiec nie ma co przesadzać ze sterylnością:pRęce czyste i tyle
Pat pisz pisz bo czas goni bo potem nie będziesz mieć głowy jak Michałek się urodzi
Julitko załatwiłaś wszystko?
martusionku ja też 13+ aa pomyśleć ze do 22 tyg wogóle nie tyłam:/ jeszce dobije pewnie z 3 a co mi tam najważnijsze zeby nasze skarby miały wygodnie i cieplutko w te mrozy:)
A ja zmykam sie kąpać i spać bo jutro od rana zawirowania.mam nadzieję że coś zdziałam w tym Zusie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kaira24 - powodzenia w ZUS :tak:
Ola** - na pewno wszystko będzie dobrze :tak:

Ciężarówki trzymajcie się w te mrozy i ostrożnie chodźcie :tak:

Lila Twoja Ada ma już trzy miesiące. A jeszcze tak niedawno czytałam, że powolutku szykujesz sie do porodu. Piszesz, że tez chcesz brzuszek - no wiesz dla chcącego nic trudnego. Zawsze można sie postarać. :-)
Wiem wiem, ale muszę po CC troszkę odczekać ;-)

Lucuś dzięki, że pamiętasz. Jutro na pewno napiszę co i jak. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Ale już czuję, że powoli zaczynam się denerwować.
No i gdzie te wieści po wizycie? Obiecałaś ;-)

A u mnie nadal mdłości są. No może nie aż takie jakie były ale są. Kurcze myślałam, że w 4 miesiącu już się nie będą pojawiać.
No ja też się długo męczyłam i niestety nie wiem kto wymyślił hasło "poranne mdłości"
Ale plusem jest to, że chociaż mam większy apetyt. Jutro mam wizytę i gin i sama nie wiem czy brac dalej zwolnienie czy nie. Zupełnie nie wiem co mam zrobić. Chciałam bym pochodzić do pracy chociaż do końca I semestru do ferii zimowych. Ale z drugiej strony jak teraz byłam na zwolnieniu przez tydzień to nic mnie nie bolało. A z resztą zobaczę co mi gin powie.
Jeżeli nie masz pracy, gdzie L4 dyskwalifikuje Cię do zwolnienia to ja bym brała, w innym przypadku zastanawiałabym się co jest dobre dla dziecka

Maruszka9 - halo :-p

Witam z mroźnej krainy:wściekła/y: - 27 w nocy było wolę nie wychodzić w taką pogodę ale jutro będę musiała:-(

Ola super,ze Julek taki spokojniutki a mleczko powoli ale się pojawi i będzie go dużo:tak:

Kaira trzymam kciuki żebyś wszystko pomyślnie załatwiła w tym ZUS-ie.

Idę wypije kawkę bo jakaś senna jestem i coś porobię w domku.
Miłego dnia

Witam,

Agniesia
, łapki porządnie umyte, lutkę w paluszki i głęboko na przód ;-)

Ola, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :*

A u mnie dziś ciut lepszy dzionek, tylko czasu na nic nie ma :zawstydzona/y:

Witam z mroźnej krainy:wściekła/y: - 27 w nocy
Zawsze mnie ciekawiło, jak Wy tam wytrzymujecie po drugiej stronie Polski ;-)
U nas nie wiem ile w nocy, ale musiało być zimno bo w chacie zimno, czekam aż Ada mi zaśnie i lecę w piecu rozpalić. Teraz jest -14 :confused2:

Ewelina28 - a gdzie gnasz, że czasu brak? ;-)

A ja już wstawiłam mięsko na zupkę, będzie dobra gdy z dworu się wróci, na dziś schabowy z serem w panierce sezamowej, buraczki i ziemniaczki. Gotuje się też kompocik z rabarbaru. Wyjęłam żeberka to usmażenia z sosikiem na jutro. A jeszcze w planach mam placka z czereśniami upiec i murzynka z rodzynkami :-p

reklama
LILI, właściwie nigdzie, ale robota na kompie czeka, projektów full - a do świąt mam czas, a chęci do pracy brak.....w domu tez nie powiem, by nie było nic do roboty...

Do góry